Program gStart

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

Program gStart

Odeslatod Jork » 14.03.08 20:36 (Pá)

Dobrý večer,mám dotaz,při stavování aktualizací do Garminu Nuva 300 jsem stáhnul (nevědomky) i program "gStart",tento program (jak jsem pochopil) zjišťuje zda je zařízení G USB GPS připojeno k počítači,po zjištění se bude dotazovat co dále.
GPS mám k PC připojeno, program gStart je stále spuštěn a nic se neděje.Je Vám někomu známo jak tento program funguje? a jak s ním zacházet?
Děkuji za pomoc a radu.

G.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přílohy.
Garmin Nüvi 300, Oregon 450, CNE NT 2011.2, AtlasCzech PRO 2010, TOPO Czech Pro 2010
Trip & Waypoint Manager
Obrázek uživatele
Jork

Registrace: 10.03.08 8:32 (Po)

Re: Program gStart

Odeslatod Path » 15.03.08 19:37 (So)

Program gStart je součástí instalací aplikací POI Loader, Training Center, Trip and Waypoint Manager aj.

Jeho smyslem je detekce připojených zařízení GPS Garmin k počítači přes rozhraní USB nevyužívajících USB Mass Storage Device, tj. zařízení, které pro korektní připojení k PC přes USB vyžadují speciální ovladače. Vaše nuvi naopak USB Mass Storage Device využívá a tím pádem jej gStart ignoruje. Ve vašem případě je tedy vše v pořádku.

Program gStart po detekci zařízení Garmin obvykle nabídne spuštění některé aplikace. Příklad pro GSMAP 60CSx máte uveden na obrázku.

Obrázek
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Odeslatod Jork » 16.03.08 16:39 (Ne)

Tak pokud tomu dobře rozumím tak mohu být v klidu,pokud mám navigaci připojenou přes USB k PC a program gStart se spustí a nic se neděje (žádná nabídka) tak mám vše už nainstalováno,je to tak?
Děkuji
Garmin Nüvi 300, Oregon 450, CNE NT 2011.2, AtlasCzech PRO 2010, TOPO Czech Pro 2010
Trip & Waypoint Manager
Obrázek uživatele
Jork

Registrace: 10.03.08 8:32 (Po)

Odeslatod Path » 16.03.08 17:20 (Ne)

Opakuji: 60CSx se také připojuje přes USB, ale vaše nuvi komunikuje přes USB Mass Storage Device a nevyžaduje další ovladače jako uvedený příklad s GPSMAP 60CSx v mém předchozím příspěvku.

Takže vás se program gStart vůbec netýká. Pokud vás ale jeho přítomnost znervózňuje, klidně jej můžete ručně deaktivovat např. přes msconfig (Start > Spustit... > napsat: msconfig > stisknout ENTER > karta: Po spuštění > zrušit zatržítko u gStart a potvrdit klávesou OK).
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Zpět na Garmin: Software