Aktualizace map - problém

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

Re: Aktualizace map - problém

Odeslatod Strosek » 18.07.13 21:36 (Čt)

Rubic napsal:Zdravím, se Tvým závěrem hrubě nesouhlasím. Čekal jsem od Tebe rázné řešení - že s tím švihneš o zem a otevřeš tu flašku. Ale nějak si vyměkl! To, že když si nevíš rady, máš požádat o pomoc někoho kdo to umí - to Ti někdo poradil? Garmin Express je vůbec nejjednodušeji probíhající aktualizace jaká dosud byla k dispozici a rychlost provedení je závislá na Tvém technickém vybavení. Mě se nová mapa stáhne do PC za 11min, vím, že to není nejrychlejší připojení. Instalace do Nuvi však trvá téměř 3h, nemusí se však u toho sedět a čekat na ukončení. :)

Taky tě zdravím.

Nějak jsem nepochopil ( co bys taky od hlupáka čekal ) tvou cca 6. větu ( souvětí ).

cituju: " To, že když si nevíš rady, máš požádat o pomoc někoho kdo to umí - to Ti někdo poradil? "
Strosek

Registrace: 15.07.13 23:51 (Po)

Odeslatod Maloch2 » 19.07.13 10:18 (Pá)

Děkuji za náměty,zkusím oboje a dám vědět.
PS:Alternativu se ženou odkládám až úplně na konec.
Maloch2

Registrace: 16.12.11 20:23 (Pá)

Odeslatod Rubic » 19.07.13 11:00 (Pá)

Zdravím, postupem dle Mikin dostaneš do Nuvi mapu, ale do složky JCV se neuloží odpovídající soubor - nebudou fungovat "Náhledy křižovatek". Na to je třeba myslit, poznamenat si co ve složce JCV zůstalo a po příští aktualizaci CNEU pomocí Garmin Express tyto pozůstalosti ručně smazat - nechat tam pouze nově přibyvší soubor.
Garmin Nuvi 765T, Luxe 50, GE v7.15.0.0
Rubic

Registrace: 05.07.09 14:36 (Ne)

Odeslatod Maloch2 » 19.07.13 13:57 (Pá)

Tak to jsem nevěděl,nicméně k tomu stejně nedošlo,protože Express mi jinou instalaci než do nuvi nenabízí takže tato alternativa zase můj problém neřeší.
Ale jak už to tak bývá,pod svíčkou je největší tma.Mapupdater mi sice aktualizaci sám nenabídne,ale je tam tlačítko"zadat klíč produktu" o kterém jsem si myslel že s mým problémem nesouvisí(domníval jsem se že se to týká zakoupených map) a to jsem se zmýlil.Po přihlášení na of. stránkách tento klíč je a po vložení do Mapupdateru se stahování spustilo.Tak doufám,že v dalším příspěvku už napíšu jen-podařilo se :)
Maloch2

Odeslatod Maloch2 » 19.07.13 18:31 (Pá)

Tak bohužel selhal i Mapupdater.Zhruba v 50 procentech stahování zničeho nic přestane a začne stahovat znovu zhruba od 20 procent,to se pak několikrát opakuje,až nakonec napíše že program přestal pracovat.Tohle to samé vlastně předváděl i express.Tak nevím v čem by mohl být problém,žádné jiné problémy které se týkají počítače nebo mého připojení k internetu nemám a stahuji hodně a často soubory různých velikostí. :frown:
Maloch2

Odeslatod Rubic » 19.07.13 19:50 (Pá)

Zdravím, nikde nevidím, jakou máš navigaci. Máš Lifetime na mapu Evropy? Máš v PC staženou verzi Garmin Express 2.2.16 ? Je to neuvěřitelné, že by to takto trucovalo. Úplné pokrytí Evropy se do PC stáhne u mne za 11 minut - to vidíš (narůstající zelená čára). Pak to pokračuje cca 3h- to je však ukládání mapy na pomalou kartu. S rychlou kartou jsem udělal nedobrou zkušenost - výpadky vlivem teploty v autě.
Jo už jsem to našel na 1.straně, nemohu uvěřit, že to nefunguje. Promiň.
Rubic

Odeslatod boby.f » 19.07.13 20:47 (Pá)

zdravím vše proběhlo uplně v poho jak přes "map updater"3.1.12 (do PC a Zařizení) zde je vyhoda že jde navolit co človek chce samostatně do zařiz. nebo PC nebo obojí to je vyhoda.
a opet vše v poho přes GE 2.1.16.. tam je volba jestli -i do PC tak že do obojího tam sem neobjevil "jen do PC protože mam mapy na NTB a PC tak občas to kombinuji -ale pokažde musí byti alespon na začátek pripoj.zařizení kvuli učtu na My Garm.
dřive byly starosti s GE ted už od 2.1.14 snad nebudou -oni ty amíci jsou v tomto pro nas nepochopitelní ale dá se zvyknout . proto je i s evropským TOmtom spousty věcí (např.plánování) lepsí ale to je relativní
tolik moje zkuš.
boby.f

Registrace: 17.05.13 8:15 (Pá)

Odeslatod Rubic » 19.07.13 21:20 (Pá)

Děkuji, že připomínáš aktualizaci pomocí GarminMapUpdateru kde vycházíme ze svého účtu na my.garmin. Takovou znalost jsem považoval za samozřejmou.
Rubic

Odeslatod Maloch2 » 20.07.13 7:07 (So)

Myslím že jsem se dostal v podstatě do nějaké nevysvětlitelné patové situace,ale za chvilku odjíždím na víkend ke známým na vysočinu,takže beru všechno s sebou a zkusím aktualizaci s jejich počítačem a s jejich internetem no a uvidím.Každopádně dám hned vědět jak to dopadlo.Zatím všem děkuju za názory.
Maloch2

Odeslatod bingocz » 21.07.13 20:57 (Ne)

Maloch2 napsal:Problém je že Mapupdater mi vůbec nenabídne poslední mapu evropy,ale jenom mapy k zakoupení s tím že se přihlásím na stránky Garmin kde jsem registrovaný,tam se mi ukáže že si tu evropu můžu stáhnout,jenže mi to okamžitě začne vnucovat express,bez toho se stáhnout nedá.Nevím jak to obejít abych mohl použít Mapupdater.Co někde tu mapu stáhnout sólo jako nějakej exe nebo tak něco?

Mapupdater ti nabídne mapy k zakoupení a dole je ještě položka " vložit klíč ", a ten si opíšeš na svých stránkách na MyGarmin a nainstaluješ nejnovější mapu. Tak jsem to dělal já a funguje to. Ještě jednu radu bych ti dal po několika letech aktualizací u Garmina, vždy aktualizuju v 5 ráno a je to v pohodě, když jsem to dělal přes den tak se mně to taky několikrát samo přerušilo a musel jsem znovu od začátku.
Obrázek uživatele
bingocz

Registrace: 24.05.11 20:58 (Út)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: Software