Aktualizace map - problém

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

Aktualizace map - problém

Odeslatod Strosek » 16.07.13 0:01 (Út)

Ahoj mám 1490,
dneska jsem využil Timelife a dal zaktualizovat mapy.

Víc jak 2 hodiny se to stahovalo. Když bylo tak 2 minuty do konce tak jsem odešel od PC, vrátil se asi za 5 minut a kouknu - ono se to zase stahovalo od nuly - zase odahvoaný čas do konce stahování - cca víc jak 2 hodiny.
To mě trošku nas.alo. Tak jsem to odpojil - já vím - chyba.
Aktualizoval jsem si ty mapy na poslední chvílí před cestou, nemohl jsem čekat další 2 hodiny na zřejmě stejný scénář - třeba by se stalo to samé - do nekonečna.

No, po zapnutí "navigace" - ta mě jenom se.e - "Nejsou dostupná žádná mapová data"

Přitom při pokusu o aktualizaci,... to píše, že je to aktualizováno, a že disk je zaplněn. Další, stejná aktualizace by se tam už nevešla.

Poraďte mi prosím někdo co s tím, nebo to rozsekám - naviguje to blbě ( zlatej Tom tom ), je to hnusný, těžký - už mi 5x upadl držák navigace - to se mi nestalo ani u Mio, natož u Tom toma. Nenávidím Garmin - stál takový prachy, že jsem si radši nekoupil nějakej lepší chlast. 8o)
Strosek
 
Příspěvků: 5
Registrace: 15.07.13 23:51 (Po)

Re: Aktualizace map - problém

Odeslatod thomas007 » 16.07.13 14:32 (Út)

Pokud jste přerušil instalaci, pravděpodobně Vám program už smazal starou mapu, ale nenahrál novou, nebo ji nenahrál kompletní. Takže jedině zvolit v Expresu v menu Zařízení->Přeinstalovat a nechat to dojet. Mimochodem používám Garmin jak v autě tak na turistiku a nevšiml jsem si, že by to "navigovalo blbě". Ano, někdy má svou hlavu, jako jakákoliv jiná technika, ale od toho má člověk tu svou, aby například nad naplánovanou trasou zapřemýšlel. :bigwink:
Obrázek uživatele
thomas007
 
Příspěvků: 528
Registrace: 26.10.12 9:26 (Pá)

Re: Aktualizace map - problém

Odeslatod Strosek » 16.07.13 18:46 (Út)

To co popsiujete, tak to jsem zkoušel několikrát a vůbec to nešlo - "nechat to dojet ", dával jsem přeinstalovat,.... nic nešlo.

Potřebuju nějaký operační systém, který s tím umí komunikovat. Ten expres toho moc nenabízí.

Co se týče mého vztahu ke Garminu. Nejlepší navigace jsou podle mě Tomtom. Garmin je ve všem hnusnější, hloupější, pomalejší.
A teď ještě tenhle nesmysl - stahuje se to víc jak 2 hodiny a pak si to dá znovu, blbec. :?
Strosek
 
Příspěvků: 5
Registrace: 15.07.13 23:51 (Po)

Re: Aktualizace map - problém

Odeslatod monter » 16.07.13 20:34 (Út)

Dle mého názoru je hloupý uživatel a né navigace...
Nuvi 3790T LT, CN 2018.20, Nikon D750, N16-35, N70-200 VRII, T24-70, ONE+3T
monter
 
Příspěvků: 57
Registrace: 08.04.08 22:02 (Út)

Re: Aktualizace map - problém

Odeslatod Mikin » 16.07.13 21:01 (Út)

Tak si to nahraj pouze do PC (BaseCamp) a pak to dej do navigace.
Dle mého pozorování (kolegů, SW, HW atd), tak Garmin potřebuje pro svoje aktualizace, updaty trošku PC gramotnost. Proto si myslím, že Lifetime2 není pro některé jedince zbytečná služba.
Je to opravdu trošičku náročnější, celkem se starám asi o pět přístrojů (sobě, manželce, v práci, a dvěma kamošům) a musím říci že každý chce trošku jiný přístup a některé věci opravdu nejsou pro lidi, kteří na PC si pustí Word a IE. A co se týká aktualizaní doby map, tak někdy to prostě jede i 7-9, bohužel.
Mikin
 
Příspěvků: 63
Registrace: 30.01.11 21:13 (Ne)

Re: Aktualizace map - problém

Odeslatod Strosek » 16.07.13 23:48 (Út)

Mikin napsal:Tak si to nahraj pouze do PC (BaseCamp) a pak to dej do navigace.
Dle mého pozorování (kolegů, SW, HW atd), tak Garmin potřebuje pro svoje aktualizace, updaty trošku PC gramotnost. Proto si myslím, že Lifetime2 není pro některé jedince zbytečná služba.
Je to opravdu trošičku náročnější, celkem se starám asi o pět přístrojů (sobě, manželce, v práci, a dvěma kamošům) a musím říci že každý chce trošku jiný přístup a některé věci opravdu nejsou pro lidi, kteří na PC si pustí Word a IE. A co se týká aktualizaní doby map, tak někdy to prostě jede i 7-9, bohužel.


Dík za snahu poradit.

Já ale neumím, nevím, co a hlavně jak mám z navigace vymazat - už v ní nemám více volného místa.

Navigace je nacpaná něčím, co nefunguje.
Strosek
 
Příspěvků: 5
Registrace: 15.07.13 23:51 (Po)

Re: Aktualizace map - problém

Odeslatod thomas007 » 17.07.13 9:00 (St)

Při aktualizaci, pokud byl i soubor předtim nahraný buď od výrobce nebo skrz aktualizační soft, se soubory vždy přemazávají. To znamená, že máte v navigaci pravděpodobně nekompletní mapový soubor (což je divné, protože v takovém případě se navigace dost často nezapne a zustane viset na "loading maps" jelikož jí prostě nedokáže zpracovat díky nekompletnosti). Pokud se spustí aktualizace, soubor se opět přepíše souborem s novými daty.

Tedy v případě, že Vám nevisí v PC na disku nedostažená data. Doporučil bych před reinstalací smazat složku TEMP ve Vašem PC a potom zkusit spustit update/reinstalaci znova. ;)
Obrázek uživatele
thomas007
 
Příspěvků: 528
Registrace: 26.10.12 9:26 (Pá)

Re: Aktualizace map - problém

Odeslatod zdzd » 17.07.13 11:48 (St)

Pokud vím, tak Garmin Expres žije tak trochu vlastním životem a aktualizace občas nedopadne.

Stáhnul bych si garminmapupdater_v3.1.20 a uděl to tím. To je mnohem spolehlivější.

Další věc je, kolik má místa v PC. Aktualizace map chce volných skoro 10GB na c:
zdzd
 
Příspěvků: 90
Registrace: 03.09.09 9:32 (Čt)

Re: Aktualizace map - problém

Odeslatod Maloch2 » 17.07.13 16:47 (St)

Ahoj,
i já bych se přidal.Mám podobný problém,troufnu si říci že jsem pokročilý uživatel PC pomocí Garmin Expres se podle mého názoru nuvi aktualizovat prostě nedá-to je proti přírodním zákonům a už jsem ve stejném psychickém stavu jako tady kolega předemnou.
Stahuje třeba dvě hodiny a pak vyskočí chyba"aktualizace se nezdařila"a to i několikrát za sebou.Nikdy se mi ještě nedokončila,poté píše při startu že nemá mapové podklady nebo něco v tom smyslu a paměť 8GB je téměř plná.Tak jsem nelenil,ručně smazal všechen ten bordel co tam byl a začal aktualizovat znova a hle,žádná změna krom toho že teď mám v nuvi 6,5GB volného místa.
Garmin Express po kliknutí na tlačítko nápověda ukazuje spoustu hezkých obrázků jak pomocí něj vyčistit paměť,jak si tam navolím jestli instalovat do nuvi nebo na SD kartu(kterou tam mám zjevně k ničemu),ale jak tyto funkce vyvolat už tam nepíšou-asi proto že tam prostě nejsou.Nevím,možná bych měl zajít k lékaři jestli nejsem třeba magor.
Předtím jsem používal nějakej ten Mapinstal nebo jak se to jmenovalo a ten byl v pohodě,jenže teď ať vlezu kamkoli,všude mi to vnucuje ten z......j express,takže jsem prostě bez mapy.Nutno podotknout že jsem to zkoušel na dvou počítačích.
Pokud mi někdo poradí budu rád,nicméně až si budu jednou kupovat další nuvi tak Garmin to nebude.
Díky za prostor
PS:já vím že jsem se stejně nikoho neptal
Maloch2
 
Příspěvků: 85
Registrace: 16.12.11 20:23 (Pá)

Re: Aktualizace map - problém

Odeslatod Maloch2 » 17.07.13 16:56 (St)

Maloch2 napsal:Ahoj,
i já bych se přidal.Mám podobný problém,troufnu si říci že jsem pokročilý uživatel PC pomocí Garmin Expres se podle mého názoru nuvi aktualizovat prostě nedá-to je proti přírodním zákonům a už jsem ve stejném psychickém stavu jako tady kolega předemnou.
Stahuje třeba dvě hodiny a pak vyskočí chyba"aktualizace se nezdařila"a to i několikrát za sebou.Nikdy se mi ještě nedokončila,poté píše při startu že nemá mapové podklady nebo něco v tom smyslu a paměť 8GB je téměř plná.Tak jsem nelenil,ručně smazal všechen ten bordel co tam byl a začal aktualizovat znova a hle,žádná změna krom toho že teď mám v nuvi 6,5GB volného místa.
Garmin Express po kliknutí na tlačítko nápověda ukazuje spoustu hezkých obrázků jak pomocí něj vyčistit paměť,jak si tam navolím jestli instalovat do nuvi nebo na SD kartu(kterou tam mám zjevně k ničemu),ale jak tyto funkce vyvolat už tam nepíšou-asi proto že tam prostě nejsou.Nevím,možná bych měl zajít k lékaři jestli nejsem třeba magor.
Předtím jsem používal nějakej ten Mapinstal nebo jak se to jmenovalo a ten byl v pohodě,jenže teď ať vlezu kamkoli,všude mi to vnucuje ten z......j express,takže jsem prostě bez mapy.Nutno podotknout že jsem to zkoušel na dvou počítačích.
Pokud mi někdo poradí budu rád,nicméně až si budu jednou kupovat další nuvi tak Garmin to nebude.
Díky za prostor
PS:já vím že jsem se stejně nikoho neptal

Ještě doplním,jedná se o 3490 lifetime a počítači vidím dva samostatné disky-Garmin a SD karta.
Maloch2
 
Příspěvků: 85
Registrace: 16.12.11 20:23 (Pá)

Další

Zpět na Garmin: Software

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a 4 návštevníci.