Cyklonavigace na Dakota 10 (nebo podobne)

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

Cyklonavigace na Dakota 10 (nebo podobne)

Odeslatod jannk » 14.06.13 22:49 (Pá)

Poridil jsem si Dakotu 10 pro navigaci na cyklovyletech abych se na kazde krizovatce nemusel divat do mapy, ale jsem z toho nejaky nestastny ...
Moje predstava - na nejake mape (ne na navigaci) si najdu cestu, kde bych chtel jet a napr na mapach seznam.cz si udelam odpovidajici GPX soubor. Chtel bych aby me navigace primerene uzivatelsky prijemne po tehle trase vedla (je mi celkem jedno jak)

- umim GPX nahrat do Dakoty, ale potom se mi ukazuje jen staticka cara na mape, tj musim mit porad zapnuty displej a divat se, kde prave jsem a jestli uz nemam zatocit. Zadne doplnujci informace jako pri navigaci v aute (za jak dlouho mam zatocit atd)
- kdyz si primo v MapSource zkusim misto staticke trasy udelat "route" pomoci 'waypoints', tak je to naprd - kdyz treba zvolim 2 body na krajich parku, tak me to mezi nimi naviguje po nejake obskurni ceste 5km okolo i kdyz se mezi nimi da projet primo. Castecne to chapu, protoze navigace (ani cyklomapa, kterou pouzivam) nemuze znat kazdou cestu - ale nechapu, jak teda muze navigace pomoc pru cykloturistice ... ?

uznavam, ze moc zkusenosti s navigacemi nemam - muzete me prosim nejak nasmerovat co delam blbe? Tj jaky je typicky zpusob pouziti pro cyklonavigaci???
jannk

Registrace: 14.06.13 22:39 (Pá)

Re: Cyklonavigace na Dakota 10 (nebo podobne)

Odeslatod thomas007 » 17.06.13 10:46 (Po)

Ma zkusenost je takova ze kdyz jsem pouzil GPX trasy z mapy.cz nefungovalo to v podstate vubec. Pozdeji jsem se na ruznych forech docetl, ze jejich export neni zcela korektni a podle toho se pak ty navigace chovaj. Pokud si v MapSource si v navigaci naplanujes trasu, tezko te povede po cyklostezkach nebo turistickych stezkach jelikoz to nejsou routovatelne cesty/stezky. Program ani navigace ti proto po nich nespocte trasu. Proto ta cesta "okolo"
Obrázek uživatele
thomas007

Registrace: 26.10.12 9:26 (Pá)

Zpět na Garmin: Software