MapSource Loader (změna jazyka)

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

Re: MapSource Loader (změna jazyka)

Odeslatod jnetrval » 08.07.09 15:34 (St)

Používám 32 bitovou verzi a zkoušel jsem to s právy administrátora.
jnetrval

Registrace: 17.06.09 21:21 (St)

Odeslatod Path » 09.07.09 11:11 (Čt)

Nevím, jak vám poradit, musel bych si k takovému systému na chvíli sednout. Ale nemám kde.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Odeslatod mulis » 14.09.09 21:07 (Po)

Zdravím, rozhodily se mi jazyky v Mapsource 6.15.6, chtěl jsem pomocí Mapsource Loader udělat nápravu, ale hlásí mi to, že nemůže najít soubor MapsourceCSY.dll, a skutečně v adresáři jsou pouze soubory s názvem MapInstallCSY.dll, je možné, že změnili názvy souborů a Loader je zastaralý?nebo a to si nepamatuju, že bych to dělal se nějak naistaloval program MapInstall?díky za reakce
mulis

Registrace: 28.05.09 22:36 (Čt)

Odeslatod Path » 14.09.09 23:20 (Po)

MS Loader určitě funguje i s touto verzí MapSource. Nespouštíte MapSource z jiné složky než byl původně instalován?

Vysvětlím princip programu MapSource Loader:

1) MS Loader si při spuštění načte z registrů Windows cestu k aplikaci MapSource:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Garmin\Applications\MapSource], InstallDir

2) Na základě hodnot v ini souboru upraví MS Loader dočasně registry tak, aby se načetla knihovna MapInstallXXX.dll, kde XXX je nastaveno v ini jako výchozí jazyk. Tato knihovna musí být ve stejné složce společně s MapSource.exe

3) Spustí MapSource

4) Vrátí zpět všechny provedené změny v registrech

Pokud vám tedy chybí nějaká knihovna, ve vašem případě MapInstallCSY.dll, máte dvě možnosti:

A) reinstalovat MapSource
B) použít program MapSource Language Extractor, který vám z instalačního souboru MapSource vytáhne všechny knihovny do vámi určené složky. Stejně tak vypreparuje i nápovědu (*.chm) a návod (*.pdf).

Poznámka: soubory MapInstall<xxx>.dll přísluší pouze aplikaci MapInstall.exe

Edit: Nemáte jinak definované registry? Např: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Garmin\...?
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod mulis » 15.09.09 19:39 (Út)

díky za rychlou odpověd, ale už jsem to vyřešil odinstalovaním Mapsource, Mapinstall tam nechal zřejmě nějaké soubory a přepsal ty knihovny mapsourcu,nebo prostě používá ty samé, smazal jsem celý adresář Mapsource a znova naistaloval, ted už tam mají být soubory které žere i mapsource loader :) (ale už ho zase nepotřebuju protože je Mapsource v češtině).diky
mulis

Registrace: 28.05.09 22:36 (Čt)

Odeslatod vlad » 12.05.10 8:41 (St)

Zdravím. Pokouším se použít MS Loader s MapSource 6.15.11 a na WIN 7 - 64bit. MS Loader.exe mám ve správném adresáři, po spuštění hlásí " Can't find path to MapSource".

Položky "Garmin" jsou v registru tady:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Garmin\...

Toto bylo o příspěvek výše naznačeno jako možný zdroj problémů.
Dá se s tím něco dělat, buď v MS Loaderu nabo při instalaci MapSource?

Děkuji
vlad

Registrace: 07.07.09 14:01 (Út)

Odeslatod Path » 19.05.10 16:24 (St)

MS Loader není možné použít na vyšších verzích MapSource. Vývojáři z Garminu nyní přebírají jazyk z implicitního jazyka OS a nastavení v registrech MapSource ignoruje, což je škoda.

Nicméně stále je zde možnost změnit jazyk MapSource pomocí dll knihoven, které jsou ve stejné složce, jako aplikace mapsource.exe. Například, pokud se mi MapSource spouští v češtině a chci ho mít v angličtině, pak stačí přejmenovat soubor MapSourceCSY.dll např. na MapSourceCSY.dll.bak.

Jiný příklad, chci na systému s českým MapSource spouštět slovenskou verzi MapSource:

1) soubor MapSourceCSY.dll přejmenovat na MapSourceCSY.dll.bak
2) vytvořit kopii souboru MapSourceSKY.dll a pojmenovat ji MapSourceLOC.dll
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod BoTo » 22.08.12 11:43 (St)

zdar, po dlouhe dobe radostne prace s Mapsource 6.13.7. "poanglictene" Vasim MapSource Loaderem.
Presel jsem vsak na Win 7 a po vyreseni problemu s USB driverem jsem chtel MapSource tradicne poanglictit. Jakkoliv v souboru MS loader.ini je vse v poradku (ani jsem ho kupodivu nemusel editovat) tak Mapsource nadale komunikuje cesky! Coz je otrava! Windows 7 mam ceske, muze to byt problem? Je znamo nejake reseni? Dekuji, B. Trnkocy
Branislav Trnkócy
BoTo

Registrace: 25.07.07 13:55 (St)

Odeslatod BoTo » 22.08.12 12:10 (St)

obvykly problem mezi zidli a monitorem. Upravil jsem podle predchozich soubor .dll, ale blbe jsem vymazal (nevymazal...) MapSourceCSY.dll.... Navic mi bezela jina instance Mapsource. Jedine snad to teplo to omlouva...
Branislav Trnkócy
BoTo

Registrace: 25.07.07 13:55 (St)

Předchozí

Zpět na Garmin: Software