Změna směru uložené trasy

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

Změna směru uložené trasy

Odeslatod bakoun » 05.04.13 1:40 (Pá)

Zdravím
Doufám že hned někoho nenaštvu že zakládám nové téma ale to co potřebuju zjistit jsem nikde nenašel...
Pokud si v MS naplánuju trasu v mém případě z CZ do HR a odešlu do nuvi 1490T tak v pohodě dojedu na místo.V HR pak průběžně navigaci pužívám a když chci vyrazit domů tak nevím jak tu mou uloženou trasu použít i na cestu zpět.Je možné otočit směr aby zůstaly zachovány průjezdné body?

Dík všem ...
bakoun

Registrace: 06.06.12 17:50 (St)

Re: Změna směru uložené trasy

Odeslatod Rubic » 05.04.13 8:03 (Pá)

Otočit směr v Nuvi dle Vašeho přání nelze, ale je možné předem si naplánovat a uložit další trasu obrácenou se stejnými průjezdními body buď v MS nebo BC. :D
Garmin Nuvi 765T, Luxe 50, GE v7.15.0.0
Rubic

Registrace: 05.07.09 14:36 (Ne)

Odeslatod bakoun » 05.04.13 10:17 (Pá)

Ok diky ... takže skrátka na kartu uložit obě trasy a pak jen zvolit tu správnou na cestu domů :-)
bakoun

Registrace: 06.06.12 17:50 (St)

Odeslatod tomizde » 06.10.13 17:41 (Ne)

Nevím,jakou máš navigaci, ale u mojí 3490 to jde.
V cíli, vyberu v plánovači tras, trasu kterou jsem přijel (vlastně kterou se chci vrátit),

vlevo nahoře mám takové tři vodorovné čárky - na ně kliknu a zobrazí se možnosti:
Upravit cíle
Optimalizovat pořadí
Odstranit trasu
Přejmenovat trasu

Vyberu "Upravit cíle" a prohodím startovací a cílový bod, a uložím.
nechám navigaci vypočítat trasu

a jako druhý krok vyberu "Optimalizovat pořadí" a navigace si sama popřehazuje průjezdní body tak aby trasa byla co nejrychlejší, nejkratší, nejekonomičtější, podle toho co máš nastaveno v režimu výpočtu.

Když si tu trasu potom prohlédneš, vidíš že se ti prujezdní body popřehazovaly a máš obrácený směr.
DriveSmart 55T-D WiFi (nüvi 3790T Lifetime)
TomiZde
Obrázek uživatele
tomizde

Registrace: 26.08.10 9:10 (Čt)

Odeslatod ježek » 20.02.14 12:08 (Čt)

Pánové,i když se tu už dlouho nepíše - snad by někdo odpověděl začínajícímu....
bakoun např. uvádí trasu ČR - CHORVATSKO...
Zkusmo jsem zkusil trasu nastavit...na poloostrov Pelješac.Po dlouhém výpočtu mi to oznámilo,že "trasa je moc dlouhá"....ale to by snad neměl být problém...ale opět mě to hnalo,v plánovači, jinudy,než kudy bych chtěl -... přidání PB - další dlouhatánský výpočet...a pak se točí kolečko v plánovači - hledá trasu??
A každý další průjezdní bod,znamená návrat obrazu na start...a znovu soupat prstem po displayi
Přece po mně nebude vyžadovat,abych cca 1200 km rozděloval do více tras /etap/...?
Zatím tedy z Nuvi2597 lehké rozčarování,spíš zklamání...
ježek

Registrace: 18.02.14 12:31 (Út)

Odeslatod mikr » 20.02.14 18:35 (Čt)

Na Pelješac tě to musí poslat tak do 10 sec. Trasa CZ -Viden-Zagreb-Karlovac-Split-Ploče-Ston-Pelješac.
Podmínky - spuštěna pouze1 mapa CN EUROPENTU +++
povolené dálníce a placené úseky, nastavena nejrychlejší navigace, vypnuté trajekty.
Jakmile máš blokované dálnice tak to trvá strašně dlouho a tlači tě to po starých trasách, Jakmile přidáš PB tak se navigace po přepočtu nastaví na startovní pozici.
Garmin 660,760,765,3790,3490,3597
mikr

Registrace: 04.12.11 18:06 (Ne)

Odeslatod ježek » 20.02.14 23:49 (Čt)

...ale mně šlo právě o to,jet jinou trasou,než se "lítá" standartně...
Už jsem jel "výletní " - Mikulov - Rakousko /HP Pamhagen/ Maďarsko/Barcz/ Chorvatsko /Gradiska/ Bosna- dolů na Mostar a Metkovič...
Navon s Igo nabídnul trasu bez problémů za cca minutu...i se všemi PB /12/
Trošku nechápu systém Garminu,po každém zadání PB návrat znovu na start...
A cestování pouze po dálnici ?? tak na to tu šochtli nepotřebuji... :roll:
ježek

Odeslatod Rubic » 21.02.14 11:30 (Pá)

Zdravím, srovnávat strojové časy navigací přece nemá význam. Dříve jsme si poradili i s mapou. Když už znáte všechny průjezdní body, dejte je sem spolu se startem a cílem. Snad se najde uživatel 2597 který to prověří. Plánování trasy je především o zručnosti uživatele. :)
Rubic

Odeslatod ježek » 21.02.14 12:14 (Pá)

To Rubic: ano,vím,že je to o zručnost....už jsem našel i možnost s těmi průjezdními body na celé trase....zadal vše - dal vypočítat...oznámení,že se trasa nedá nastavit...
Copak asi znamená " nízkoemisní zony" - málokteré auto už může mít nížší emise,než můj Prius
Je ale pravda,že někdy používám i vedlejší cesty - pro moje auto se dálnice z ekon.hlediska nevyplácí - mojí trasou jedu za 3,6 L benzinu...ikdyž o něco déle.. :) ....
Trasa jen tak letmo z hlavy....Jihlava - Třebíč - Mikulov -Marchegg -Zurndorf -HP Pamhagen - Lovo - silnice 84 - Sumeg -k Balatonu -Keszthely - Nagyatad - HP Barcz -Virovitica -Daruvar - HP Bosanska Gradiška - Banja Luka - Mostar - Metkovič - po magistrále - Neum...
ježek

Odeslatod Rubic » 21.02.14 18:51 (Pá)

Zdravím, nízkoemisní zóny- vyloučení vjezdu starších vozidel do větších měst
http://auto.idnes.cz/emisni-zony-che-/a ... tomoto_fdv
Zkusil jsem vložit do Nuvi Vaši trasu bez Dálnic. Jde to, použil jsem volbu "Kratší trasy" a pak při vkládání přímo do Nuvi to vyžaduje značnou trpělivost, tužku a papír k ruce. Za 10 s se to nestihne. :)
jezek.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přílohy.
Rubic

Zpět na Garmin: Software