Garmin Express

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

Re: Garmin Express

Odeslatod thomas007 » 15.01.16 14:44 (Pá)

nuvi_joe napsal:Opravdu nemáš co na práci? Tuto "cennou" informaci má každý, kdo se připojí na GE...

Ne každý má Express stále spuštěný a ne každý ho bude každý den spouštět a kontrolovat aktualizaci. Pokud ti vadí, že to info někdo sdílí, raději tohle vlákno ignoruj :bigwink:
Obrázek uživatele
thomas007

Registrace: 26.10.12 9:26 (Pá)

Odeslatod nuvi_joe » 15.01.16 15:02 (Pá)

thomas007 napsal:
nuvi_joe napsal:Opravdu nemáš co na práci? Tuto "cennou" informaci má každý, kdo se připojí na GE...

Ne každý má Express stále spuštěný a ne každý ho bude každý den spouštět a kontrolovat aktualizaci. Pokud ti vadí, že to info někdo sdílí, raději tohle vlákno ignoruj :bigwink:

Ta seš ale rychlík - nepatříš také k těm, co tyto pseudoinformace posílají na fórum?
Kdyby byla informace o "nové" verzi doplněna o to, co tato nová verze obsahuje na rozdíl od zavržené minulé, tak to beru. Ale stejně po považuji jen za zamořování fóra zbatečnými odkazy...
nuvi_joe

Registrace: 06.06.09 20:46 (So)

Odeslatod thomas007 » 15.01.16 17:48 (Pá)

Já nevím jak Ty, ale já, pokud zjistím, že je nová verze aplikace kterou potřebuju k synchronizaci svých hodinek nebo aktualizaci autonavigace, tuhle rovnou instaluju. Rozhodně nebudu trávit čas čtením changelogu. Například u sporttesteru totiž je docela důležitý používat poslední fw v zařízení a spolu s tim i poslední Express.

Jsi tu asi jedinej komu vadí, že tu Jarous zveřejňuje kromě info o novejch verzích firmwarů taky info o poslední verzi Expressu.
Obrázek uživatele
thomas007

Registrace: 26.10.12 9:26 (Pá)

Odeslatod Jarous1 » 15.01.16 18:28 (Pá)

Jsem myslel, že existence celého tohoto threadu je tu od toho :bigwink: Včetně toho, že já jsem s těmi verzemi nezačal, už se jenom vezu...

A až mi někdo poradí kde vzít changelog, tak ho sem samozřejmě budu dávat taky... Zatím ho ale Garmin na příslušném místě jako je GE jaksi nezveřejňuje.

EDIT: O.K., tak to sem dáme, no... Musel jsem ale zabrousit až do jejich diskuzního fóra. Takhle si podporu uživatele tedy nepředstavuji. Proč to nemají přímo na stránkách toho programu, tak jako jiné stažitelné věci k jejich výrobkům??? :?

4.1.13.0
• Resolved an issue that caused the Connect IQ app capacity limit to display an incorrect size.
• Resolved an issue that caused two Aviation Database Update buttons to be displayed.
• Resolved an issue that allowed the computer to sleep during a map update, causing the update to potentially fail.
• The previously selected locale for purchases is now selected by default when prompted.
Garmin Oregon 650 + TOPO Czech PRO 2015, TOPO Czech PRO 2013, ATLAS Czech 2013.5, CYKLO Czech 2013
Jarous1

Registrace: 11.09.07 15:37 (Út)

Odeslatod konf14 » 15.01.16 19:49 (Pá)

Jarousi1, nenech se odradit. On nuvi joe nemá opravdu co na práci, tak čte i to co ho nezajímá a hned se o tuto cennou informaci musí podělit s každým, aby všichni věděli, že čte.
Má sice naprostou pravdu, že"tuto informaci má každý, kdo se připojí na GE", ale nějak mi uniká smysl proč bych to vlastně bezdůvodně dělal. Jó, kdyby Garmin vydával aktualizace map každý týden, tak to bych se připojoval - a rád... :)
Bez chancelogu se taktéž obejdu - ten by byl nesrozumitelný i kdyby ho psali česky.
Ostatní upgrady pohlídá WOKO, ale u GE to nejde. Nebýt fóra, tak asi na novou verzi narazím až po pár měsících.
Takže si džoua nevšímej a pokud zjistíš novinku, písni.
konf14

Registrace: 19.07.15 9:21 (Ne)

Odeslatod Jarous1 » 28.01.16 19:51 (Čt)

Nová verze GE, 4.1.16.0.

• Fixed an issue that prevented some SD cards from being used, despite being the size required by Express
Garmin Oregon 650 + TOPO Czech PRO 2015, TOPO Czech PRO 2013, ATLAS Czech 2013.5, CYKLO Czech 2013
Jarous1

Registrace: 11.09.07 15:37 (Út)

Odeslatod Mikin » 29.01.16 10:25 (Pá)

Já se taky raději mrknu na forum několikrát týdně než by jsem vytahoval navigaci, pouštěl GE a hledal zda mám aktuální soft, data či nikoli.
Takže za mě díky za infa
Mikin

Registrace: 30.01.11 21:13 (Ne)

Odeslatod nuvi_joe » 29.01.16 19:27 (Pá)

konf14 napsal:Jarousi1, nenech se odradit. On nuvi joe nemá opravdu co na práci...Takže si džoua nevšímej a pokud zjistíš novinku, písni.

Netušil jsem, jak zásadní význam má pro garmiňáky informace o aktuální verzi GE. Na webu http://podpora.garmin.cz/index.php/kb/article/000109 je PDF soubor s vysvětlením, jak jednoduše aktualizovat tuto aplikaci. Z toho usuzuji, že není nutné vytvářet dlouhé vlákno pouze s uvedením čísla "nové verze".

P.S.
Jsem "pamětník" - používám Garmina od dob, kdy ještě nebyly tzv. doživotní aktualizace map. Byla doba, kdy na tomto fóru byla univerzálně doporučována aktualizace firmware navigace jako všelék na různé neduhy Garminů. No a nyní je tím "všelékem" aktualizace GE. Skoro jako by se starší verzí nešlo stáhnout novou mapu. Pokrok nezastavíš...
nuvi_joe

Odeslatod konf14 » 29.01.16 21:42 (Pá)

nuvi_joe napsal:Na webu http://podpora.garmin.cz/index.php/kb/article/000109 je PDF soubor s vysvětlením, jak jednoduše aktualizovat tuto aplikaci.

Možná tam píšou JAK, ale určitě nepíšou KDY. Takže nech nám, kteří chceme mít nejnovější program a zároveň nechceme, aby se ten program sám připojoval a stahoval si aktualizace, ono tebou zmiňované dlouhé vlákno a čti si něco jiného. Je tady toho na fóru ke čtení dost.

P.S.
Mít nejnovější verzi programu je na současném internetu skoro životní nutnost. Pokud by Garmin uváděl chancelog, pak bych měl na výběr zda aktualizovat či ne. Takhle bohužel musím aktualizovat povinně a naslepo.

P.P.S
Jsem taky pamětník, můj první počítač (a byla to žhavá novinka - ne muzejní kousek) měl ještě 5,25" diskety - nedávno jsem jejich zbytek objevil ve staré skříni. V té době nebyla ještě nutnost mít nejnovější verzi programu. To byly časy...
konf14

Registrace: 19.07.15 9:21 (Ne)

Odeslatod nuvi_joe » 29.01.16 22:13 (Pá)

konf14:
Píšeš, jako bych držel někoho pod krkem a nedovolil mu aktualizovat jeho oblíbený GarminExpress...

P.S.
Jednoduché kliknutí myší na "ozubené kolečko" v liště GE to řeší beze zbytku. A obejde se to bez oznamovací mánie na fóru.
nuvi_joe

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: Software