Tak vážení, Garmin Express (dále jen GE) konečně úspěšně nainstalován.
Jak se to stalo.
Musím především říct, že se mi delší dobu nedařily aktualizace Microsoft NET.Framework. Aktualizace jsem tedy vypnul, aby mě stále automatická aktualizace neupozorňovala na nové opravy, které mi stejně pak nejšly nainstalovat.
Nyní jsem, po delší době, začal hledat příčinu a narazil jsem na stránce Microsoft na doporučení, abych si stáhl program NetFxRepairTool.exe, který provede diagnostiku a doporučí opravy.
To se i stalo.
Po spuštění mi program doporučil přeregistraci a přeinstalaci "Windows Installer service" a po dalším provedení diagnostiky mi dále doporučil a nabídl reinstalaci všech verzí NET.Framework. Tlačítkem Next jsem dal souhlas.
Pak jsem znovu vyzkoušel instalaci aktualizací pro NET.Framework a všechny instalace (celkem 21) se tentokrát zdařily.
Potom mě napadlo znovu zkusit instalovat GE. A světe div se - instalace programu GE se zdařila!
Nemůžu, samozřejmě, potvrdit na 100 %, že to byl ten důvod, proč mi nešel před tím GE instalovat. Nejde mi totiž do hlavy, proč se ostatní programy od Garmin jednoduše nainstalovaly, při existenci všech výše uvedených nedostatků mých Windows XP, avšak s GE byly takové potíže. Pokud to ale někomu, kdo má podobný problémem, pomůže, budu rád.
Zdraví
Olda
P.S. Rubic(ovi) děkuji moc za péči.