Vyhledání PŘES město

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

Vyhledání PŘES město

Odeslatod tofe » 23.10.12 8:23 (Út)

Zdravím,

mám Nuvi 2455 lifetime a mám problém s tím, že když si nastavím trasu a poté chci zvolit město, přes které chci jet, tak to po mě chce přesnou adresu. Ale to nevím, to nechci zadat, chci jen zadat město, kterým projet. Máte nějakou radu? Předem díky
tofe
 
Příspěvků: 3
Registrace: 23.10.12 8:20 (Út)

Re: Vyhledání PŘES město

Odeslatod Rubic » 23.10.12 9:40 (Út)

Zdravím, zadávat "Město" jako průjezdní bod je obvyklá začátečnická chyba. Potom by Vás navigace vedla do středu města a to asi nechcete.
Pokud si trasu připravujete přímo v navigaci, je vhodnější na mapě zvolit bod na silnici za městem.
Teď si uvědomuji, že Vy nevolíte "Město" ale " Adresu " - chce to větší pozornost.
Garmin Nuvi 765T, GE v5.7.1.0
Rubic
 
Příspěvků: 735
Registrace: 05.07.09 14:36 (Ne)

Re: Vyhledání PŘES město

Odeslatod tofe » 23.10.12 10:20 (Út)

Jde mi o tohle, konkrétní příklad. Jsem například v Brně a jedu do Hradce. Ale chci přes Prahu, prostě ji chci jen projet bez určité zastávky, neznám tedy momentálně žádný bod na cestě "u Prahy". Jak to prosím tedy zadat?

Díky
tofe
 
Příspěvků: 3
Registrace: 23.10.12 8:20 (Út)

Re: Vyhledání PŘES město

Odeslatod Rubic » 23.10.12 12:03 (Út)

Dnes již není jednotná terminologie, těžko radit do detailu přesně. Ve Vašem plánovači tras si zadáte počáteční a cílový bod, pak se vkládá průjezdní bod. Právě proto, že žádný název neznáme, je vhodné zvolit "Prohlížení mapy" (pokud v nabídce zvolíme Blízko "Prahy", otevře se nám mapa kolem Prahy) , do mapy si ťukneme na nájezd na D11 a bod uložíme do trasy.
Garmin Nuvi 765T, GE v5.7.1.0
Rubic
 
Příspěvků: 735
Registrace: 05.07.09 14:36 (Ne)

Re: Vyhledání PŘES město

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 24.10.12 9:14 (St)

garminy bohužel variantu "přes město" neumožňují a nemají. a trošku mě to mrzí :) Je potřeba na to jít oklikou - jak je tu už raděno - vybrat při procházení mapy (a nebo třeba v mapsourcu či basecampu) vhodný bod na trase a označit jej jako průjezdní (pokud dotyčná navigace zvládá průjezdní body).
Garmin DriveLuxe 50 + Garmin Approach S1
Tragedie_v_JZD
 
Příspěvků: 682
Registrace: 19.10.08 20:35 (Ne)

Re: Vyhledání PŘES město

Odeslatod tofe » 24.10.12 14:32 (St)

díky, už je mi to jasné, je to jak říkáte.

Vše vzniklo tím, že jsem jsem jel poprvé s novou navigací z Rousínova ( cca 15km za Vyškovem směr Brno ) do Šumperka ( MIMO PLACENÉ ÚSEKY A DÁLNICE ). Zadal jsem do navigace cíl Šumperk, ale nechápu proč, garmin vypočítal cestu přes Brno! A i nyní když to zkouším z domů ze Šumperka do Rousínova, tak mě pořád navádí přes Brno! Tato trasa oproti kolem Olomouce a Prostějova je delší a pomalejší (informace z maps.google.com). Nastaveno v navigaci mám "Rychlejší trasy". Jediné, co je jiné na cestě přes Brno je to, že je to cesta "jen" 1. třídy. Kolem Olomouce a Prostějova jsou to i cesty II. a možná i III. třídy. Může být v tomto zrada? Nebo áte někdo lepší vysvětlení?

Díííky
tofe
 
Příspěvků: 3
Registrace: 23.10.12 8:20 (Út)

Re: Vyhledání PŘES město

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 24.10.12 15:06 (St)

Nemějte vyškrtlé dálnice, ale jenom placené silnice. Ono bohužel je tam tak trošku nesoulad v překladu, a "dálnice" vyhazuje i silnice cca úrovně první třídy.
Garmin DriveLuxe 50 + Garmin Approach S1
Tragedie_v_JZD
 
Příspěvků: 682
Registrace: 19.10.08 20:35 (Ne)

Re: Vyhledání PŘES město

Odeslatod jaras » 24.10.12 20:31 (St)

Reakce na Tragedie_v_JZD 15:06 : Co je vyškrtlé, znamená, že to mám zaškrtnuté nebo ne. Protože mám dojem že v tomto nastavovacím menu si se mnou navigace pohrává. osobně mám 1490 TV.
jaras
 
Příspěvků: 10
Registrace: 05.03.11 23:23 (So)

Re: Vyhledání PŘES město

Odeslatod Sally » 25.10.12 0:44 (Čt)

...co se zatrhne, to se vynechá. Z logiky věci si tedy zatrhnu jen vynechat placené silnice
Zumo 550, Oregon 300, Garmin Mobile PC, Garmi víago
Obrázek uživatele
Sally
 
Příspěvků: 149
Registrace: 19.03.08 14:06 (St)
Bydliště: Strážnice

Re: Vyhledání PŘES město

Odeslatod jíva » 29.10.12 8:57 (Po)

Možná by vám pomohla upravená čeština do 1490.
A tuším, že se dá zadávat číslo silnice pro průjezd městem...
Garmin Nuvi 1490LMT
Obrázek uživatele
jíva
 
Příspěvků: 92
Registrace: 19.07.10 14:56 (Po)
Bydliště: okolo Hradce . . . . . (konec D11)

Další

Zpět na Garmin: Software

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: Bingbot [Bot], CommonCrawl [Bot] a 1 návštěvník.