Aktualizace SW přijímače dopravních informací

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

Aktualizace SW přijímače dopravních informací

Odeslatod Rubic » 05.09.12 13:13 (St)

Zdravím,
moje Nuvi 765 mi píše, že si mám aktualizovat SW přijímače DI, ale nevím jak na to. Nevíte někdo jak se to prakticky provádí - WebUpdater nic takového nenabízí. Musí být přijímač přitom připojen? Jak je to s jeho napájením když je Nuvi napojena na USB ? Děkuji za každou radu.
Garmin Nuvi 765T, Luxe 50, GE v7.15.0.0
Rubic

Registrace: 05.07.09 14:36 (Ne)

Re: Aktualizace SW přijímače dopravních informací

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 06.09.12 11:31 (Čt)

update firmwaru prijmace dopravnich informaci se stahne web updaterem do pripojene navigace automaticky (prijmac samotny muzete nechat v aute). po pripojeni navigace k prijmaci (treba rano cestou do prace) dojde k prenosu a aktualizaci firmware automqaticky.
Garmin DriveLuxe 50 + Garmin Approach S1
Tragedie_v_JZD

Registrace: 19.10.08 20:35 (Ne)

Odeslatod Rubic » 06.09.12 12:25 (Čt)

Děkuji za informaci, budu rád kdyby to takto fungovalo, hláška o aktualizaci se opakovala během několika týdnů, že by tak často aktualizovali? Ostatně nedávno jsem se opět přesvědčil o falešných informacích z provozovaného systému - Oprava uzavřené silnice skončila tři dny před deklarovaným termínem a uzávěra tam stále visela.
Garmin Nuvi 765T, Luxe 50, GE v7.15.0.0
Rubic

Registrace: 05.07.09 14:36 (Ne)

Odeslatod pk-tr » 06.09.12 16:22 (Čt)

Bohužel ta aktuálnost údajů je opravdu špatná. Jel jsem kolem Brna po dálnici v den konání velké ceny. A v 8 večer, i když už žádné kolony nebyly, mě navigace stále nutila sjet na exitu Rosice. Když jsem neodbočil, naskočila ikona se zdržením 50 minut. Samozřejmě, že se žádná kolona nekonala a provoz byl docela mírný ... Škoda, byla by to dobrá funkce. Budoucnost je ale asi v systémech fungujících na sledování mobilů, tak jak je to na google mapách.
pk-tr

Registrace: 01.12.09 21:58 (Út)

Odeslatod pschonmann » 07.09.12 8:34 (Pá)

Ono by to mohlo fungovat, ale musel by ten system RDS-TMC byt stale aktualizovany, což není. Jak se tu již někdo zmiňuje posuzovani provozu podle pohybu mobilnich zarizeni jej urcite pokrok. Ovsem vidim budoucnost v crowdsourcingu jako ma napriklad Waze. Informace o doprave primo od uzivatelu.
pschonmann

Registrace: 10.02.12 12:11 (Pá)

Zpět na Garmin: Software