POIConverter od Richarda Daviese

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

POIConverter od Richarda Daviese

Odeslatod Path » 04.03.08 5:45 (Út)

Z této adresy můžete stáhnou program POIConverter, který umožňuje konverzi POI, tracklogu a routes mezi různými formáty. Program bohužel nepodporuje formát GPI.

Podporované formáty:

* TomTom overlays (*.ov2, *.ovr)
* TomTom ASCII files (*.asc)
* TomTom Itinerary files (*.itn)
* Maptech Marks files (*.mxf), Route files (*.rxf), Track files (*.txf)
* Memory-Map CSV files (*.csv)
* Garmin Database files: Waypoints (*.gdb)
* Garmin PCX5 Waypoint files (*.wpt), Route files (*.rte), Track files (*.trk)
* GPS eXchange files (*.gpx)
* AutoRoute Pushpins (*.csv)
* Excel files (*.xls)
* OziExplorer Waypoint files (*.wpt), Route files (*.rte), Track files (*.plt)
* Google Earth Points files (*.kml)
* Elektrobit EBA Points files (*.csv)
* CSV2PSF Points files (*.csv)
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: POIConverter od Richarda Daviese

Odeslatod kenobe » 09.08.11 2:11 (Út)

Asi jsem TATAR..
Zkouším si převést info co jsem si stáhnul z poi.cz do navi nüvi 250 a nějak se mi to nedaří...
Z poi.cz jsem si stáhnul třeba parkoviště ve formátu ov2 a nejde mi to nainstalovat do navi. Použil jsem konvektor od Richarda Daviese, a když jsem to převedl do formátu gpx. tak se mi to v navi nijak neukázalo.... poznám to až při jízdě, nebo to musím v navi někde nastavit ..jako třeba RADARY ?
Díky moc za info.
email... kenobe@seznam.cz
kenobe

Registrace: 09.08.11 2:03 (Út)

Odeslatod Path » 09.08.11 9:05 (Út)

Pozor, ov2 je formát pro TomTom ne pro Garmin. Na serveru POI.cz si body zájmu stahujte rovnou ve formátu gpx, pak nemusíte ni konvertovat.

Samotný gpx soubor vám mnoho nepřinese, maximálně tak rozšíříte své oblíbené položky (waypointy), které ale mají velmi omezený počet. Pokud potřebujete dostat gpx do navigace není nic jednoduššího, než soubor otevřít např. v MapSource, odstraníte body, které vás nezajímají a zbytek odešlete přímo do přístroje. V podstatě dojde zase jen k přenosu gpx souboru, jehož obsah si nuvi po spuštění automaticky naimportuje do vnitřní paměti.

Po větší počet bodů zájmu používejte jen formát gpi. O převod souboru gpx do gpi se postará program POI Loader.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Odeslatod WolfN » 06.06.13 23:14 (Čt)

Zdravím zdejší.
Používal jsem asi rok TomTom ONE XL2 IQ ale dám jej pryč, přestává mi vyhovovat a dnes jsem si pořídil Garmin nüvi 40 ČR Lifetime http://www.garmin.cz/produkty/auto-moto ... etime.html
Navigace je to výborná jsem hodně spokojený, ale potřebuji uložené oblíbené z TT nějak přenést do garmina, mám jich tam asi třicet a nějak se mi neche to vše přepisovat, jde to?
WolfN

Registrace: 06.06.13 23:10 (Čt)

Odeslatod thomas007 » 07.06.13 13:51 (Pá)

Nemám s TomTomem zkušenosti jestli to vubec umí. Ale stačí vyexportovat data do GPX a potom si je skrze POILoader nahrát do Garmina. :bigwink:
Obrázek uživatele
thomas007

Registrace: 26.10.12 9:26 (Pá)

Odeslatod WolfN » 07.06.13 21:49 (Pá)

thomas007 napsal:Nemám s TomTomem zkušenosti jestli to vubec umí. Ale stačí vyexportovat data do GPX a potom si je skrze POILoader nahrát do Garmina. :bigwink:

Moc díky to by mohlo jít, zachránil jsi mě pak se ozvu jak to dopadlo :) :)
WolfN

Registrace: 06.06.13 23:10 (Čt)

Odeslatod kenobe » 30.06.13 21:08 (Ne)

Path napsal:Pozor, ov2 je formát pro TomTom ne pro Garmin. Na serveru POI.cz si body zájmu stahujte rovnou ve formátu gpx, pak nemusíte ni konvertovat.

Samotný gpx soubor vám mnoho nepřinese, maximálně tak rozšíříte své oblíbené položky (waypointy), které ale mají velmi omezený počet. Pokud potřebujete dostat gpx do navigace není nic jednoduššího, než soubor otevřít např. v MapSource, odstraníte body, které vás nezajímají a zbytek odešlete přímo do přístroje. V podstatě dojde zase jen k přenosu gpx souboru, jehož obsah si nuvi po spuštění automaticky naimportuje do vnitřní paměti.

Po větší počet bodů zájmu používejte jen formát gpi. O převod souboru gpx do gpi se postará program POI Loader.

Tak tatar asi jsem. Ale když to vše převedu správně , stejnak se mi nezobrazí IKONA.
nevíte čím to je?
Díky
kenobe

Registrace: 09.08.11 2:03 (Út)

Zpět na Garmin: Software