Návod: Jak nainstalovat aktualizaci CNEU 2008 (Update DVD)

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

Re: Návod: Jak nainstalovat aktualizaci CNEU 2008 (Update DV

Odeslatod riki » 10.04.08 13:23 (Čt)

prosim o radu jak si mam založit učet u my. garmin.com je to aj. mam nuvi 200 koupenou 2008 a zažádal o zaslání aktualizačního DVD s mapou City Navigator Europe 2008 pokud to jde děkuji za radu
riki

Registrace: 10.04.08 12:58 (Čt)

Odeslatod Path » 10.04.08 20:20 (Čt)

Na stránce my.garmin.com klepněte na odkaz Create new account, ve formuláři vyplňte všechna povinná pole (s hvězdičkou). Jakmile budete mít založen účet, můžete po přihlášení zaregistrovat svůj GPS přijímač, kde současně uvedete datum zakoupení. Pokud byl přístroj zakoupen v tomto roce a obsahoval mapu CNEU v9, můžete rovnou zažádat o zaslání aktualizačního DVD. Některé věci se ovšem změnily, a je dost možné, že budete pouze odkázán na lokálního distributora, v našem případě PICODAS Praha, s. r. o. Pokud to tak bude, obraťte s žádostí o aktualizační DVD e na tuto společnost.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Odeslatod VirtualCZ » 15.04.08 23:27 (Út)

Path napsal:...Ono je to vesměs jedno jakou verzi instalátoru máte, stačí, když máte mapu instalovanou v PC - a odemknutou pro daný přístroj...

Lze použít jedno update DVD pro dva přístroje? Přišlo mi DVD a aktualizoval jsem si svůj přístroj. Jelikož máme v rodině dva stejné přístroje (koupené společně, se stejnými předinstalovanými mapami), ušetřilo by mi čas, kdybych nemusel objednávat (nebo vyzvedávat) druhé DVD...odemykací klíče byly v baleních pouze pro TOPO a Atlas...odemknutí a aktualizace CN 2008 proběhla "nějak automaticky", takže nevím, jestli lze mapu odemknout a použít pro druhý přístroj.Obrázek
Blade 3760 LT
VirtualCZ

Registrace: 11.03.08 17:05 (Út)

Odeslatod Path » 16.04.08 0:31 (St)

To opravdu nevím. DVD je opatřeno kódem, který je při aktualizaci asociován s konkrétním přístrojem. V podstatě jde o to získat pouze odemykací klíč. Zkuste se podívat na účet my.garmin.com, jestli se vám nabízí možnost získání kódu pro druhé zařízení. Možná by bylo vhodné vznést tento dotaz přímo na support@garmin.com.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Path » 20.04.08 1:56 (Ne)

VirtualCZ napsal:Lze použít jedno update DVD pro dva přístroje?

Konečně jsem se informoval a bohužel nelze. Pro každý přijímač je nutné samostatné DVD a jedině tak vám bude vygenerován odemykací klíč.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod VirtualCZ » 21.04.08 15:20 (Po)

Shodou okolností mi dnes přišla odpověď od Garminu! Obrázek
Odpověď je stejná jako Vaše, takže půjdu zaregistrovat druhý přístroj...snad ještě půjde objednat zdarma update DVD...
I když si dovolím spekulovat, že se jedná jen o problém licence na mapu...
Blade 3760 LT
VirtualCZ

Odeslatod Anonymous » 17.05.08 7:02 (So)

Právě se pokouším aktualizovat CITINavigator na verzi 2008, mám tady instalační CD od Garmina a rozhodl jsem se nejdřív se podívat, co na tom je za mapy. Nainstaloval jsem tedy nejdřív prostřednictvím souboru CNEUNT2008Update_CSY.msi mapy do PC a docela mě překvapilo, že update obsahuje "jen" 32 mapových listů, něco z Itálie, Německa, Švýcarska, Rakouska a Francie, ale žádný z mapových listů se netýká ČR, Norska, Slovenska, Maďarska a Slovinska, jak je uvedeno na obalu CD. Umíte to někdo vysvětlit ?
Anonymous

Odeslatod VirtualCZ » 28.05.08 16:41 (St)

vojtík: já si instaloval 178 map. listů (cca. 1,3 GB) = celá Evropa bez Rumunska, Bulharska, Ukrajiny a pobaltských republik (dohromady tedy vidím v MapSource na mapě CityNavigator NT 2008 přes 180 listů)...update DVD mi přišlo z UK.

Path: k mému problému dvou přístrojů: přišlo mi druhé DVD, aktualizoval jsem na stejném PC jako předchozí přístroj, takže mapa se znovu neinstalovala, rovnou se spustilo "sestavování souborů"...a v MapSource se objevil druhý odemykací klíč pro druhý přístroj - vše proběhlo bez problémů.
Blade 3760 LT
VirtualCZ

Odeslatod Path » 28.05.08 16:56 (St)

To rád slyším. Škoda jen, že tuto operaci nelze provést pouze prostřednictvím účtu na my.garmin.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod VirtualCZ » 28.05.08 17:35 (St)

Ano, posílání druhého DVD bylo vlastně "zbytečné" a aktualizace druhého přístroje se protáhla (získat klíč přes internet by bylo rychlejší)...a nenapadlo mě objednat rovnou obě DVD...Obrázek
Blade 3760 LT
VirtualCZ

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: Software