Garmin XT

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

Garmin XT

Odeslatod bobrak » 22.03.12 17:28 (Čt)

Zdravím mám sw Garmin XT v zařízení Becker Z100 vše normálně funguje, ale mám problém s trasováním. Pokud v mapsource vytvořím trasu a odešlu jí do navi, tak v navi jí nikde nevidím. Zkoušel jsem i nakopírovat do složky GPX, ale stále nic. V navi jsem si vytvořil trasu a uložil ji. Když jí v mapsource chci stáhnout zpět do PC tak to nestáhne. Jako kdyby měl mapsource jiný adresář pro ukládání a garmin také. Příjde mi, že každý ukládá do jiné složky. Co s tím ? Díky za odpovědi. :bigwink:
bobrak

Registrace: 22.03.12 17:25 (Čt)

Re: Garmin XT

Odeslatod Sally » 23.03.12 0:29 (Pá)

...neporadím to co s tím, ale řeknu ti můj názor na posílání tras do GPS. I když to moje Zumo umí, tak to stejně nepoužívám. Vysvětlím proč. Když pošleš trasu do GPS, tak si ji GPS stejně spočítá podle svého algoritmu, ale pravděpodobnost, že vyplivne stejný výsledek jako MapSource tam je. Při jakékoliv změně trasy, ač už tím, že bude někde uzavírka nebo přejedeš odbočku, GPS stejně zase vypočítá novou trasu. Pokud už donutíš GPS držet se původní trasy, tím že ji tam přidáš průjezdní body, tak nevidím rozdíl v tom, že si do GPS nahraješ jen průjezdní body a necháš se k nim navigovat. Naopak bych to viděl spíš jako lepší řešení nechat se navigovat na kratší úseky. Není nic "lepšího", když se necháváš navigovat na velkou vzdálenost, třeba přes půl Evropy a GPS začne přepočítávat, což jí při tolika kilometrech už nějaký čas zabere. Když se ještě k tomu budeš motat někde po městě kde to neznáš a nemůžeš zastavit, tak můžeš docílit i toho že donutíš GPS přepočítávat i několik minut protože můžeš jet jinam než navigace zamýšlela :D . S navigováním na krátkou vzdálenost je přepočet trasy na několik sekund
Zumo 550, Oregon 300, Garmin Mobile PC, Garmi víago
Obrázek uživatele
Sally

Registrace: 19.03.08 14:06 (St)

Odeslatod bobrak » 24.03.12 23:03 (So)

Ahoj, já ovšem přeposílám "Stopu", která vede mimo routovatelné komunikace. A proto je pro mě tato funkce nezbytná. Samotná navigace mě po těchto "stezkách" nedokáže vést a proto si musím trasu naplánovat manuálně.
bobrak

Registrace: 22.03.12 17:25 (Čt)

Odeslatod Sally » 25.03.12 21:21 (Ne)

...obávám se, že navigovat po prošlé stopě asi neumí, ale tvrdit to na 100% nebudu a instalovat si XT se mě nechce
Zumo 550, Oregon 300, Garmin Mobile PC, Garmi víago
Obrázek uživatele
Sally

Registrace: 19.03.08 14:06 (St)

Odeslatod chip.cz » 25.03.12 22:19 (Ne)

bobrak napsal:Zdravím mám sw Garmin XT v zařízení Becker Z100 vše normálně funguje, ale mám problém s trasováním.
Pokud v mapsource vytvořím trasu a odešlu jí do navi, tak v navi jí nikde nevidím.
V navi jsem si vytvořil trasu a uložil ji. Když jí v mapsource chci stáhnout zpět do PC tak to nestáhne.
Díky za odpovědi.
Trasa odeslaná z mapsource, nebo vytvořená v GPS se po uložení nachází v adresáři Garmin složka GPX jako soubor Temp.gpx. S tímto souborem navi nepracuje. Musí se v navi importovat ve složce GPX do souboru current.gpx. Tento soubor lze nakopírovat třeba ze zálohy, ale zase je nutné jej v navi importovat.
Nevím jaké ovládání má Garmin XT v zařízení Becker Z100, ale u Garmin mobile XT postupuji takto. V mapsource vytvořím trasu (stopu) a pošlu ji do připojeného mobilu. Odpojím mobil a zapnu GMobile XT. Následně zmáčknu Nástroje-Správa údajů-Správa-Importovat soubor GPX. Počkám až proběhne import a trasu najdu ve Správa údajů-Trasy-Zobrazit trasy a pokud je jich více, tak výběr kterou chci.
Trasa (stopa) už půjde stáhnout zpět do mapsource v PC.
Garmin nüvi 200, Xiaomi redmi 2
Obrázek uživatele
chip.cz

Registrace: 16.03.09 15:45 (Po)

Zpět na Garmin: Software