Radary

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

Radary

Odeslatod Pajas » 14.07.11 22:09 (Čt)

Ahoj, mám otázku: Je databáze radarů legální? A ještě jedna věc, co znamená rychlostní omezení? Co se ukáže v případě radaru, taky rychlostní omezení?
Pajas

Registrace: 11.06.11 20:37 (So)

Re: Radary

Odeslatod Path » 14.07.11 23:33 (Čt)

Pajas napsal:Je databáze radarů legální?

Pokud máte na mysli legislativní stránku, pak databáze radarů (POI) v navigačním zařízení není v ČR v rozporu se zákony. Narazit byste mohl např. ve Švýcarsku, kde by vás čekal postih.

Pajas napsal:co znamená rychlostní omezení?

To je snad jasné nebo ne? Omezení rychlosti na pozemních komunikacích.

Pajas napsal:Co se ukáže v případě radaru, taky rychlostní omezení?

POI, který má definován rádius výstrahy je indikován informační bublinou (nebo v liště podle modelu), případně akustickým upozorněním. Na toto téma tady toho bylo napsáno celkem dost. Stačí hledat.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Odeslatod eidz » 15.07.11 6:58 (Pá)

Co se ukáže v případě radaru, taky rychlostní omezení?

Mám pocit, že si pletete věci dohromady.

POI si můžete vytvořit, stáhnout. Může si k nim dát ikonu, zvukové upozornění, popis.
To, že někoho napadlo, že místo, kde viděl radar uloží do POI je použití funkcionalit POI. Navigaci je jedno, jestli je to radar nebo WC záchodky. Prostě plně uživatelsky pod kontrolou. Ale důvěryhodnost (tj. ověření bodů) nemusí být 100% zaručena.

Rychlostní omezení (pokud myslíte to, že na mapě je např 50 v obci apod.) je součást mapy. To garantuje dodavatel mapových podkladů.
Garmin nüvi 3790T - minulost
Garmin nüvi 765T - minulost
Obrázek uživatele
eidz

Registrace: 11.08.09 14:48 (Út)

Odeslatod Pajas » 15.07.11 8:16 (Pá)

Mám to staženo z poi.cz. Takže když mi to třeba někde v Praze zapípá a je na mapě "obrázek" padesátky, znamená to, že je tam radar?
Pajas

Odeslatod Path » 15.07.11 10:37 (Pá)

Znamená to, že navigace právě upozorňuje na definovaný POI. Jestli tam radar ve skutečnosti je, je věc druhá. Záleží, jak moc jsou dohrané body zájmu aktuální.

Opravdu vám doporučuji vyhledat vše na téma POI a upozornění. Minimálně si nastudujte toto a toto a toto.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Odeslatod Pajas » 15.07.11 10:55 (Pá)

Já jsem to udělal podle návodu od Garminu, dal jsem www.poi.cz Radary>Garmin GPX a stáhnout a rozbalit a nainstalovat přez poiloader nebo jak to je. No a když jsem v simulátoru jízdy jel po Praze, tak se tam ukázala třeba červená padesátka a gong. Jenže tam se ukáže jenom "rychlostní upozornění". A tak když jsem si stáhl radary, tak by to měl být radar, ne? Jiank tamto jsem si přečetl.
Pajas

Zpět na Garmin: Software