MapSource končí svou životní etapu

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

MapSource končí svou životní etapu

Odeslatod Path » 31.05.11 12:43 (Út)

S těžkým srdcem musím oznámit, že Garmin Ltd. odstupuje od dalšího vývoje dnes už široce zažité a vynikající aplikace MapSource. Novým králem na poli správy map této společnosti se má stát aplikace BaseCamp. Garmin se nechal slyšet, že BaseCamp v poslední Betě je už teď plnohodnotným nástupcem MapSource. Možná je to krok k lepšímu, mně ale nějaký čas potrvá, než se s tímto rozhodnutím smířím.

Teď už jen čekám, kdy to Garmin na svém webu ohlásí.

Aktuální vydání BaseCampu sledujeme zde. Poslední beta je ke stažení zde.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: MapSource končí svou životní etapu

Odeslatod Anders » 01.06.11 8:56 (St)

No to mě teda po*er! Když něco funguje, přestaneme to vyvíjet :roll:
To je stejný potup jak u Nokia - Měla vyladěnou funkční aplikaci Nokia PC Suite a teď dělá již několik let nefunkčního molocha s názvem Nokia OVI suite, který doteď neumí ani editaci kalendáře :?
Zumo 500, Zumo 660, eTrex Vista Cx, Nuvi 200, Nuvi 255W as 465, Nuvi 3490LM, Nuvi 3790LMT, Mobile XT(Symbian), Viago(Android), StreetPilot(Android)
Anders

Registrace: 24.05.10 15:01 (Po)

Odeslatod Path » 01.06.11 15:39 (St)

Taky jednu nokii vlastním, takže vím co máte na mysli... Jen doufám, že Garmin v BaseCampu alespoň doladí instalace map. Tedy pokud do budoucna neustoupí od možnosti jejich kompilace v PC.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod eidz » 03.06.11 6:43 (Pá)

MapSource kolem 55 MB, BaseCamp 125 MB.

BaseCamp jsem netestoval, takže minimálně ze zvědavosti na to mrknu. Doufám, že to nepůjde směrem, jako zminované PC Suite a "náhrada" OVI Suite. :frown:
Garmin nüvi 3790T - minulost
Garmin nüvi 765T - minulost
Obrázek uživatele
eidz

Registrace: 11.08.09 14:48 (Út)

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 05.06.11 22:09 (Ne)

Jak je to v BC třeba s plánováním tras a podobně?
Garmin DriveLuxe 50 + Garmin Approach S1
Tragedie_v_JZD

Registrace: 19.10.08 20:35 (Ne)

Odeslatod Path » 06.06.11 0:11 (Po)

Mno, v MapSource se mi trasa plánovala určitě lépe. V BaseCampu se mi nedaří do trasy zasáhnout a upravit ji, např. v její půlce. Start a cíl lze přetáhnout snadno, ale abych si trasu "natahoval", jak jsem byl zvyklý v MapSource, tak to nějak drhne. Export dat pouze do GDB, GPX (popř. CSV, TXT, TCX)

Dále si nemohu zvyknout, že BaseCamp uchovává veškeré uživatelské vstupy, takže po spuštění tam je vše, co bylo při ukončení. Více instancí BaseCampu není podporováno. Tenhle produkt mi vůbec nepřirostl k srdci a budu se držet MapSource, dokud to jen půjde.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Path » 06.06.11 0:28 (Po)

Teď jsem si všiml, že nemám instalovanou poslední betu (jiné pc), takže beru zpět, v poslední betě lze trasu editovat po celé její délce, ale není to tak intuitivní jako v MS. Je snad jednoduší začít od píky než trasu v půlce editovat. Možná se to časem naučím a zbytečně BaseCampu křivdím...

Poslední beta se ale nechtěla spustit, dokud jsem ji nepovolil komunikaci s Garminním serverem.
Esto es el colmo! :?
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Kofolytik » 06.06.11 9:15 (Po)

Zkuste shrnout své připomínky a napište je do Garmin fóra. Vývojáři kupodivu občas komunikují a řadu připomínek již zapracovali do posledních bet.
Obrázek uživatele
Kofolytik

Registrace: 10.09.08 16:23 (St)

Zpět na Garmin: Software