POI - komplikace s upozorněním

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

Re: POI - komplikace s upozorněním

Odeslatod eidz » 08.09.11 6:50 (Čt)

A když jste si stahoval jednotlivě, tak jste stahoval gpx s upozorněním?
Jak máte nastavený uživatelský panel na poi.cz?
Garmin nüvi 3790T - minulost
Garmin nüvi 765T - minulost
Obrázek uživatele
eidz

Registrace: 11.08.09 14:48 (Út)

Odeslatod Studnaman » 19.09.11 21:44 (Po)

Já mám jiný problém.Na POI cz jsem zatím neuspěl s odpovědí.Zde je přepis:

Mám Nuvi 3790-zvuky .wav. Vše funguje,ale nenašel jsem ještě nikde přesný návod na upozorňování nebezpečných míst,aby to upozornilo pouze 1x.
Když jsem si je stahoval z POI.cz (POI "nebezpečná místa"), vytvořil jsem soubor s upozorněním (příkladem 200m). Ten pak přenesl přes POI Loader expresně do navigace spolu s dalšími POI.
A teď praxe:
Přiblížím se k nebezpečnému místu 200m,navigace správně upozorní že je v cestě ono nebezpečné místo,ale opakuje to neustále v intervalu nějakých 5s, dokud z místa nezmizím. V případě stání na nebezpečné křižovatce na světlech je neustálé opakování upozornění vcelku nepříjemné.

Tak jsem zkusil nainstalovat pouze nebezpečná místa (stará s nastaveným upozorněním z POI.cz jsem smazal).
Na poi.cz jsem stáhl všechna nebezpečná místa "bez upozornění" a v manuálním režimu v POI Loaderu je nainstaloval do navigace s upozorněním 500m před nimi.. Zkusil jsem virtuálně projet trasu,ale výsledek je stejný. Nebezpečná místa hlásí dokola,dokud z toho místa nezmizím.
Máte někdo medicínu na tento problém?
Studnaman

Registrace: 19.09.11 21:35 (Po)

Odeslatod chip.cz » 20.09.11 10:06 (Út)

Body Poi se mi také podařilo rozchodit na mém nüvi 200. Hlášky ve wav a mám úplně ty samé problémy.
Mě se opakují radary několikrát dokola a pokud jde zrovna nějaká hláška Poi a zrovna začíná hláška routovací (např.Brousek), tak ta tu Poi třeba v půli slova umlčí. Je to takové nepříjemné zvláště ve městě, kde je trochu husto. Takhle to mám rozdělené.
Nemáte oprávnění prohlížet přílohy.
Garmin nüvi 200, Xiaomi redmi 2
Obrázek uživatele
chip.cz

Registrace: 16.03.09 15:45 (Po)

Odeslatod Path » 21.09.11 14:57 (St)

A zkoušeli jste oba nastavit upozornění na jednoduchý tón (místo spojitého)?
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Odeslatod Studnaman » 21.09.11 15:47 (St)

Hle!
Opakovaný hlas ztichl a do řízení mi již nepromlouvá bez ustání jako ústa ženy mé.
Za školáckou se omlouvám a velké díky snáším k tvým nohám admine.
Hezký zbytek dne přeji.
Studnaman

Registrace: 19.09.11 21:35 (Po)

Odeslatod chip.cz » 21.09.11 22:51 (St)

A jak mohu na nüvi 200 nastavit jednoduchý tón? Ať se dívám do nastavení GPS jak chci,
tak v nastavení nic nevidím, nebo je to někde při instalaci Poi?
Obrázek uživatele
chip.cz

Odeslatod Path » 22.09.11 0:11 (Čt)

Nejsem si teď jistý, jak je to s nastavením u nuvi 200 - nemám žádné po ruce. Možná lze upozornění pouze vypnout/zapnout? Obvykle je to (může se lišit podle typu):

Nástroje > Nastavení > Varovné body > Upozornění > Audio > Jednoduchý/Spojitý tón

Nicméně u POI s upozorněním na překročení rychlosti se audio bude přehrávat stále dokola, pokud se nacházíte v definovaném rádiusu vyšší rychlostí než je pro tento POI definováno.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Odeslatod chip.cz » 22.09.11 10:03 (Čt)

Dík za informace. Ano upozornění jde pouze zapout/vypnout. No a to opakování radarů je tedy také jasné, protože v simulačním režimu to jede po městě 57km/hod. Tzn., že radar 50M má překročenou rychlost. Vyzkouším v provozu a dám vědět.
Edit: 25.9.2011 Ano je to tak. Radar M50 při rychlosti do 50Km/hod, Pouze jedna hláška. Nad 50Km/hod, opakování po celou dobu v definované vzdálenosti.
Obrázek uživatele
chip.cz

Předchozí

Zpět na Garmin: Software