Popis: Jednoduchý editor pro přečtení nebo export hlasové syntézy do souboru v aplikaci MS Excel.
Verze: 1.00 (7. 11. 2010)
Autor: http://www.path.cz
Vytvořil jsem velice jednoduchý editor pro čtení/vytváření souboru wav z instalovaných hlasových syntéz, zvláště pro potřeby výroby hlasu nebo ozvučení POI. Pro práci s hlasem sice existují komfortní programy jako Govorilka nebo DSpeech, ale pro dávkové vytváření audio souborů mi žádný z nich nevyhovoval.
Co to umí
* Přečíst vybrané nebo všechny buňky sloupce podle nastavení (typ hlasu, hlasitost, tempo, TTS tagy)
* Exportovat vybrané buňky nebo celý sloupec do wav včetně možnosti volby výstupní kvality.
Kdo to využije
* Všichni, kdo chtějí využít hlasovou syntézu pro ozvučení POI.
* Všichni, kdo chtějí využít hlasovou syntézu pro výrobu vlastního hlasu.
* Nebo například ti, co se šťourají v Excelu a chtějí nastudovat makra VBA
Co budete potřebovat

Určitě nainstalovaný Excel a instalovanou hlasovou syntézu. Z českých můžete nainstalovat syntézy např. od EPOS (tady je ukázka) nebo ještě lépe Elišku od společnosti Acapela Group, s jejíž pomocí jsem vyrobil hlas Eliška pro přijímače Garmin.
Pro instalaci Elišky musíte nejprve stáhnout a nainstalovat demo aplikace Infovox Desktop a pak stáhnou a nainstalovat samotnou Elišku.
Až budete mít hlasové syntézy v PC nainstalované, spusťte Excel, klepněte v MENU na tlačítko Aktualizovat seznam a v listě Text nadefinujte fráze podle libosti.
Download: (Mirror)