Garmin XT for windows mobile

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

Garmin XT for windows mobile

Odeslatod dragons-cry » 27.04.10 12:19 (Út)

Ahoj mam mensi problem kdysi jsem mel telefon s nainstalovanym garminem a i s otevrenymi mapami pres map source v PC yni mam novy tel a nemohu do garmina dostat mapy protoze mi to pise ze nemam opravneni k mapam , skousel jsem odinstalovat cele map source z pc i veskere mapy ale porad mi to po opetovnem nainstalovani pise ze je mam otevrene pro ten stary tel nevite co kde mam smazat abych si mohl mapy znovu odemcit pro novy tel..??
dragons-cry

Registrace: 27.04.10 12:09 (Út)

Re: Garmin XT for windows mobile

Odeslatod Jarous1 » 27.04.10 12:37 (Út)

Mno, jelikož ty mapy máš odemčené pro ten bývalý telefon, tak v tom novém fungovat už nebudou... Garmin má takovou licenční politiku, jedna licence = jeden konkrétní přístroj... Úplně stejné je to s jejich navigacemi, u nich se odemykací klíč generuje z jejich výrobního čísla, případně ID přístroje (které je také jedinečné), a přes to vlak nejede...
S tím se nedá udělat nic, jedině koupit pro každou mapu novou licenci pro ten nový telefon. A až ho zase časem vyměníš, tak opět zaplatit za mapy Obrázek. Také se mi to moc nelíbí, ale tak to prostě je...
Jiným řešením je koupit mapy na paměťové kartě, klíč je pak vázaný na tu jedinou kartu (pak naopak data nepůjdou nakopírovat na jinou kartu, budou funkční jen z té, na které ty mapy byly koupené...) a můžeš ji používat v několika různých přístrojích.
Naposledy editoval Jarous1 dne 27.04.10 12:45 (Út). Počet editací: 1x.
Garmin Oregon 650 + TOPO Czech PRO 2015, TOPO Czech PRO 2013, ATLAS Czech 2013.5, CYKLO Czech 2013
Jarous1

Registrace: 11.09.07 15:37 (Út)

Odeslatod dragons-cry » 27.04.10 12:42 (Út)

Jarous1 napsal:Mno, jelikož ty mapy máš odemčené pro ten bývalý telefon, tak v tom novém fungovat už nebudou... Garmin má takovou licenční politiku, jedna licence = jeden konkrétní přístroj... Úplně stejné je to s jejich navigacemi...
S tím se nedá udělat nic, jedině koupit pro každou mapu novou licenci pro ten nový telefon. A až ho zase časem vyměníš, tak opět zaplatit za mapy Obrázek. Také se mi to moc nelíbí, ale tak to prostě je...
Jiným řešením je koupit mapy na paměťové kartě, klíč je pak vázaný na tu jedinou kartu (pak naopak data nejdou nakopírovat na jinou kartu, budou funkční jen z té, na které ty mapy byly koupené...) a můžeš ji používat v několika různých přístrojích.

No to nezmenim ani v PC??? ja to potrebuji nejak dostat z pc nebo to jako musim pouzit jine PC??? kdyz budu mit porad jiny tel???Nebo jak??? Proste kdyz je mam v tom PC tak prece pak potrebuji nejak zase odemcit mapy pro to nove zarizeni nebo jak to je?? asi jsem lama... sorry ze tak nechapu..
dragons-cry

Odeslatod Jarous1 » 27.04.10 12:51 (Út)

Ano, musíš mít odemykací klíč pro ten nový telefon a tím nejdříve odemknout mapy v počítači... Těch klíčů tam pro jednu mapu může být i více, ale musí tam být ty, které patří k přístrojům kam ty mapy chceš nahrávat.
Garmin Oregon 650 + TOPO Czech PRO 2015, TOPO Czech PRO 2013, ATLAS Czech 2013.5, CYKLO Czech 2013
Jarous1

Odeslatod dragons-cry » 27.04.10 13:11 (Út)

Jarous1 napsal:Ano, musíš mít odemykací klíč pro ten nový telefon a tím nejdříve odemknout mapy v počítači... Těch klíčů tam pro jednu mapu může být i více, ale musí tam být ty, které patří k přístrojům kam ty mapy chceš nahrávat.

No a kdyz ho mam tak jak mohu mapu znovu odemcit kdyz nainstaluji mapsource a treba topo 3 tak mi to v mapsourcu pise ze uz je odemcena, tak kde to muzu znovu odemcit...
dragons-cry

Odeslatod Jarous1 » 27.04.10 13:48 (Út)

To Ti tam asi zůstal ten klíč pro bývalý telefon, toho si nevšímej, ten ničemu nevadí...

Je tam na to funkce... Nevím jak je to přesně u novějších verzí MapSource, sám používám ještě starou 6.13.7, ale mám to pod Pomůcky -> Odemknout mapy -> další -> zaškrtnout hned první volbu "Ano, mám 25 znaků..." -> další -> zaškrtnout "Mám 25 znaků..." -> další -> pak ten klíč napíšeš do toho horního řádku, případě dolů i popis té mapy, třeba i s informací, že je to klíč pro tento telefon, např. Pak dál pokračovat podle instrukcí až se ten UnlockWizard nakonec zavře.

Jinak je to samozřejmě v návodu pro MapSource Obrázek
Jarous1

Zpět na Garmin: Software