Převod zánamu stop z GPS na trasu někam na mapy

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

Re: Převod zánamu stop z GPS na trasu někam na mapy

Odeslatod Romstar » 12.07.10 17:42 (Po)

Zdravím, nevím jestli Vám dobře rozumím, ale Vaše projeté trasy jsou uloženy v gps. Tuším, že to je složka gpx- current a vní jsou uloženy Vaše trasy které se zobrazí v Map Source po otevření toho souboru.
Obrázek uživatele
Romstar

Registrace: 30.08.08 15:54 (So)

Odeslatod labyorkie » 12.07.10 17:52 (Po)

Jak to mám ale dostat do gpx? to se v navi ukládá automaticky, nebo to já musím uložit?
labyorkie

Registrace: 11.07.10 19:42 (Ne)

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 12.07.10 17:56 (Po)

hlavne je treba mit povoleno v navigaci ukladani projitych tras. nasledne pak primo v mapsource tu trasu prenesete .
Garmin DriveLuxe 50 + Garmin Approach S1
Tragedie_v_JZD

Registrace: 19.10.08 20:35 (Ne)

Odeslatod labyorkie » 12.07.10 18:10 (Po)

já celou navigaci projela asi 10x od začátku ke konci a povolení ukládání tam podle mě není... je tam jen jestli chci zobrazit protokol na mapě. Bud jsem slepá, blbá a nebo to je někde zaštrachaný :-)
labyorkie

Odeslatod Rubic » 12.07.10 22:10 (Po)

U Nuvi 765 se projetá trasa ukládá do "Moje data" do daného objemu dat a pak se přepisuje. Je tedy vhodné po cestě data vyprázdnit postupem: Nástroje> šipkou na druhé straně jsou "Moje data" > Vymazat protokol cesty.
Po projetí nějaké trasy, bude tam uložena jako "Stopa".
V MapSource vlevo ve sloupcích si předvolíme "Stopy" Klikneme na ikonu "Přijmout ze zařízení" musí vidět vaší Nuvi a musíte tam mít předvoleno, že chcete přijmout "Stopy". Nakonec kliknete na "Přijmout".
Záznam stopy se objeví vlevo ve sloupci Stopy.
Snad i 1390 to bude mít podobné, nevim.Obrázek
Garmin Nuvi 765T, Luxe 50, GE v7.15.0.0
Rubic

Registrace: 05.07.09 14:36 (Ne)

Odeslatod labyorkie » 12.07.10 22:23 (Po)

A je možné, že to nuvi 1390T nepodporuje, protože jsem někde v tomto diskusním foru četla, že u předchozí verze 1350 to není?
labyorkie

Odeslatod mr.mates » 13.07.10 7:18 (Út)

Rubic napsal:U Nuvi 765 se projetá trasa ukládá do "Moje data" do daného objemu dat a pak se přepisuje. Je tedy vhodné po cestě data vyprázdnit postupem: Nástroje> šipkou na druhé straně jsou "Moje data" > Vymazat protokol cesty.
Po projetí nějaké trasy, bude tam uložena jako "Stopa".
V MapSource vlevo ve sloupcích si předvolíme "Stopy" Klikneme na ikonu "Přijmout ze zařízení" musí vidět vaší Nuvi a musíte tam mít předvoleno, že chcete přijmout "Stopy". Nakonec kliknete na "Přijmout".
Záznam stopy se objeví vlevo ve sloupci Stopy.
Snad i 1390 to bude mít podobné, nevim.Obrázek

Sice se začne přepisovat, nicméně data jsou odarchivována. Takže jsou kdykoliv později k dispozici.
mr.mates

Registrace: 08.06.09 23:31 (Po)

Odeslatod Romstar » 13.07.10 7:24 (Út)

Zdravím, ano 1390tka nepodporuje možnost ukládání tras, ale měla by ukládat Vaše projeté trasy aspoň si to myslím, když to umí i 255tka.
Jak jsem již psal v gps GPX- CURRNT- ARCHIVE a tam jsou projeté trasy které můžete prohlédnout v Map Source.
Po rozbalení souboru se otevře Map Source a vlevo nahoře máte Prošlé trasy a množství prošlých tras.
Obrázek uživatele
Romstar

Registrace: 30.08.08 15:54 (So)

Odeslatod Path » 13.07.10 7:43 (Út)

Pozor na pojmy trasy a projeté trasy. Trasy - vnímejme jako plánované trasy, které nuvi 13xx nepodporuje. Naopak stopy (tracklog/protokol cesty) není nic jiného než záznam o 10.000 bodech poslední polohy. S každou novou polohou se body přepisují od nejstaršího.

Tedy protokol cesty (stopy) nuvi 13xx podporuje a nedá se deaktivovat - ukládá se automaticky. Kopii tracklogu lze kromě importu do MapSource najít v souboru current.gpx, složka GPX. S tímto souborem umí pracovat více aplikací než jen MapSource.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Odeslatod labyorkie » 13.07.10 12:31 (Út)

Tak už mi to jde, včera jsem to přesně takhle zkoušela a nešlo to, nebo jsem jen špatně koukala :-) tímto všem děkuji za radu a trpělivost se mnou :-)
labyorkie

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: Software