Převod zánamu stop z GPS na trasu někam na mapy

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

Převod zánamu stop z GPS na trasu někam na mapy

Odeslatod tube » 27.03.10 8:43 (So)

Ahoj, zkoušel jsem hledat a nic užitečného jsem nenašel. Proto se zeptám.

Jel jsem teď dlouho trasu do Rakouska s navigací Nuvi 255W. Po příjezdu jsem si stáhnul záznam stop do mapsource. Chtěl bych tyto stopy překonvertovat na trasu třeba na google mapy, nebo tak nějak. Abych to mohl poslat kolegům a mohli jsme se kouknout kudy jsme jeli.

Díky
Garmin 255W, CN Europe NT 2010.10, Atlas Czech 2013.5NT, Adresy CRv2, TOPO Czech 3, GTM 25; Garmin eTreg legend HCx Cyklo Czech 2012NT
Obrázek uživatele
tube
 
Příspěvků: 41
Registrace: 20.08.09 10:02 (Čt)
Bydliště: Ostrava

Re: Převod zánamu stop z GPS na trasu někam na mapy

Odeslatod Rubic » 27.03.10 14:29 (So)

Ahoj, co v MapSource >Zobrazit>Zobrazit v Google Earth ? To by nebylo pro tento účel vhodné?
Garmin Nuvi 765T, Luxe 50, GE v7.1.4.0
Rubic
 
Příspěvků: 801
Registrace: 05.07.09 14:36 (Ne)

Re: Převod zánamu stop z GPS na trasu někam na mapy

Odeslatod Jarous1 » 27.03.10 22:37 (So)

Jestli Google Maps neumí zpracovat přímo GPX soubory (nevím to, na takovéto věci GM nepoužívám...), tak se to bude muset převést do KML nebo něčeho podobného vhodnou utilitkou.
Např. RouteConverter, ITN Converter, GPSBabel...
Garmin Oregon 650 + TOPO Czech PRO 2015, TOPO Czech PRO 2013, ATLAS Czech 2013.5, CYKLO Czech 2013
Jarous1
 
Příspěvků: 761
Registrace: 11.09.07 15:37 (Út)

Re: Převod zánamu stop z GPS na trasu někam na mapy

Odeslatod tube » 28.03.10 13:58 (Ne)

Rubic napsal:Ahoj, co v MapSource >Zobrazit>Zobrazit v Google Earth ? To by nebylo pro tento účel vhodné?

No jedinný problém bude že nemám google earth, takže to nevyzkouším a nechci si ho dávat. Zkusím to v práci...
Garmin 255W, CN Europe NT 2010.10, Atlas Czech 2013.5NT, Adresy CRv2, TOPO Czech 3, GTM 25; Garmin eTreg legend HCx Cyklo Czech 2012NT
Obrázek uživatele
tube
 
Příspěvků: 41
Registrace: 20.08.09 10:02 (Čt)
Bydliště: Ostrava

Re: Převod zánamu stop z GPS na trasu někam na mapy

Odeslatod Rubic » 28.03.10 14:39 (Ne)

Taky jsem to zkusil, je to efektní a pokud by i přátelé měli na svých PC tento objemný prostředek, bylo by to i efektivní.
(Tak sem se podíval, kolik to má a není to veliké)
Garmin Nuvi 765T, Luxe 50, GE v7.1.4.0
Rubic
 
Příspěvků: 801
Registrace: 05.07.09 14:36 (Ne)

Re: Převod zánamu stop z GPS na trasu někam na mapy

Odeslatod tube » 29.03.10 11:05 (Po)

Nemůžeš mi prosím hodit jen nějaký malý screen jak to vypadá? Děkuji.
Garmin 255W, CN Europe NT 2010.10, Atlas Czech 2013.5NT, Adresy CRv2, TOPO Czech 3, GTM 25; Garmin eTreg legend HCx Cyklo Czech 2012NT
Obrázek uživatele
tube
 
Příspěvků: 41
Registrace: 20.08.09 10:02 (Čt)
Bydliště: Ostrava

Re: Převod zánamu stop z GPS na trasu někam na mapy

Odeslatod Rubic » 29.03.10 14:54 (Po)

Ahoj, zkusím vložit fotku, mám pomalé připojení, takže rychlé přesuny ve velkém městě můj PC nestíhá překreslovat, ale pro Tvůj účel prohlídky sdílené zaznamenané stopy by to bylo ideální.
Nemáte oprávnění prohlížet přílohy.
Garmin Nuvi 765T, Luxe 50, GE v7.1.4.0
Rubic
 
Příspěvků: 801
Registrace: 05.07.09 14:36 (Ne)

Re: Převod zánamu stop z GPS na trasu někam na mapy

Odeslatod tube » 29.03.10 22:35 (Po)

Jo vypadá to velmi efektně ;) Děkuji za screen.
Garmin 255W, CN Europe NT 2010.10, Atlas Czech 2013.5NT, Adresy CRv2, TOPO Czech 3, GTM 25; Garmin eTreg legend HCx Cyklo Czech 2012NT
Obrázek uživatele
tube
 
Příspěvků: 41
Registrace: 20.08.09 10:02 (Čt)
Bydliště: Ostrava

Re: Převod zánamu stop z GPS na trasu někam na mapy

Odeslatod Rubic » 29.03.10 23:09 (Po)

Vložení stopy do mapy je pouze úvodní krok. Ta kouzla při prohlížení vložená do programu Google Earth si musíš odzkoušet sám, aby Tě to chytilo. Držím palce.Obrázek
Garmin Nuvi 765T, Luxe 50, GE v7.1.4.0
Rubic
 
Příspěvků: 801
Registrace: 05.07.09 14:36 (Ne)

Re: Převod zánamu stop z GPS na trasu někam na mapy

Odeslatod labyorkie » 12.07.10 17:01 (Po)

Byla jsem vyhnána z jiného vlákna do této sekce, tak jsem si vyhlédla toho vlákno a chtěla bych se zeptat Obrázek máme doma novou navigaci nuvi 1390T a nevím jak mám uložit stopu projeté cesty, protože když chci dát do mapsource import ze zařízení, tak mi ukáže, že není nic k importu, tak si myslím, jestli se to nemusí uložit v zařízení a pak importovat do mapsource, nebo se mýlim? Jak mám tedy převést projetou stopu do mapsource na mapu? Nebo to tato verze navigace nepodporuje?
labyorkie
 
Příspěvků: 12
Registrace: 11.07.10 19:42 (Ne)

Další

Zpět na Garmin: Software

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a 1 návštěvník.