Přenos aktualizace map v Mapsource z PC na PC.

Diskuze o software, který má mnoho společného s touto značkou (MapSource, BaseCamp, POI Loader, WebUpdater a ostatní).

Re: Přenos aktualizace map v Mapsource z PC na PC.

Odeslatod zdzd » 29.11.11 8:13 (Út)

NO jo, ale víš jak to je. Tonoucí se stébla chytá. W7 mne nechtějí pustit do systémových adresářů ani když mám admin práva a průzkumníka startuji spustit jako administrátor.

Hledám tak nějakou obezličku jak s tím vykývat.
zdzd

Registrace: 03.09.09 9:32 (Čt)

Odeslatod Anders » 29.11.11 9:30 (Út)

1) http://www.tipypropc.cz/jak-v-pruzkumni ... e-soubory/

2) radsi pouzij nejaky manager, TotalCommannder nebo freware Far
;)
Zumo 500, Zumo 660, eTrex Vista Cx, Nuvi 200, Nuvi 255W as 465, Nuvi 3490LM, Nuvi 3790LMT, Mobile XT(Symbian), Viago(Android), StreetPilot(Android)
Anders

Registrace: 24.05.10 15:01 (Po)

Odeslatod zdzd » 29.11.11 18:27 (Út)

Teď jsem z toho tuplovaný jelen. :frown:

Nastavení průzkumníka na zobrazování skrytých souborů samozřejmě znám. Já je vidím, ale W7 mi zamítnou přístup. Jak pro průzkumníka, tak pro SALAMANDER. Stáhnul jsem FreeCommander a ten se tam dostal. Díky.

Nicméně mi to nepomohlo. Našel jsem soubory s klíči. Pod administrátorským účtem v něm klíče jsou, pod uživatelským ne. Překopíroval jsem ho k uživateli, nepomohlo.

Uživatel se do CE 2012.30 nedostane. Zajímavé je, že do CE 2012.20, instalované nedávno, se dostane. V souboru klíčů jsou obě. Proč sakryš vidí jen jednu? Navíc klíč k 2012.30 byl v souboru několikrát. Asi z opakovaných pokusů o instalaci mapy. Nadbytečné jsem vymazal, žádná změna. Administrátor funguje, uživatel ne.

Pro jistotu jsem vyzkoušel odinstalovat mapsource, vymazat jeho soubory, nainstalovat znova. Žádný výsledek. Jen 2012.30 píše nikoliv uzamčena, ale neověřena. Možná to tak bylo i před tím, nevšimnul jsem si.

Napadá mne ještě to, že administrátorský účet se nejmenuje Administrator a to by mapsource možná mohlo zmást. Ale to je blbost, klíče ostatních verzí si najde, pčemž všechny byly v UnlockCodes.ucx administrátorského účtu a v uživatelském žádný.

Už mne nic nenapadá, jedině že by ještě někde byl zašitý nějaký jiný odemykací soubor s rozdílným obsahem pro jednotlivé uživatele.

Jinak v UnlockCodes.ucx je kód vztažený k zařízení. Neexistuje ještě někde něco s kódem speciálně pro Mapsource?
zdzd

Odeslatod Anders » 30.11.11 18:16 (St)

muze byt jeste problem se souborem s certifikatem, ktery Garmin zacal pouzivat, kdyz se podarilo prolomit unlock klice...
Zumo 500, Zumo 660, eTrex Vista Cx, Nuvi 200, Nuvi 255W as 465, Nuvi 3490LM, Nuvi 3790LMT, Mobile XT(Symbian), Viago(Android), StreetPilot(Android)
Anders

Odeslatod zdzd » 30.11.11 18:49 (St)

Jenže tohle je mapa oficiálně koupená, oficiálně odemknutá, instalovaná na tři počítače. Na všech XP s jedním uživatelem chodí. Na W7 s více uživateli chodí jen adminovi, který ji nainstaloval...
zdzd

Odeslatod Anders » 02.12.11 14:50 (Pá)

zdzd napsal:Jenže tohle je mapa oficiálně koupená, oficiálně odemknutá, instalovaná na tři počítače. Na všech XP s jedním uživatelem chodí. Na W7 s více uživateli chodí jen adminovi, který ji nainstaloval...

tak to uz je asi pouze na laborovani s pravy k souborum/slozkam...
Anders

Odeslatod zdzd » 02.12.11 20:37 (Pá)

Další poznatky:

Na XP jsem vytvořil fungl nového uživatele a spustil mapsource. Mapa byla zamčená, přestože Unlock soubor v admina existuje. Udělal jsem online odemčení a a mapa se odemkla. U příslušného uživatele přitom žádný Unlock soubor nevznikl. Musí tedy někde existovat ještě nějaký jiný uživatelsky závislý odemykací záznam.

Vyzkoušel jsem totéž na W7. Zamčené byly obě mapy .20 i .30. Odemknout pro něj nejde ani jedna. Tak vznikly tři účty - jeden s odemčenými oběmi verzemi (admin), druhý s odemčenou starou a zamčenou novou verzí (uživatel) a třetí se zamčeným vším (nový).

To všechno celkem dokazuje, že někde musí být něco, co každému uživateli zvlášť odemkne mapu pro mapsource. Něco v profilu, nebo registrech, tam, kde je omezený uživatelský zápis we W7. A bude to možná nějak spojeno s verzí mapsource 6.16.x Dříve aktivované verze pořád jedou, pod 16 už je aktivovat nejde.

Budu muset někde nagooglit starší verze mapsource a zkusit to otočit přes ně.
zdzd

Odeslatod zdzd » 03.12.11 14:26 (So)

Další pokus.

Uživateli jsem dal admin práva, odinstaloval mapsource 6.16.3 a nainstaloval 6.15.6. Mapy zamčené, úspěšně odemknuty přes web.

Aktualizace mapsource na 6.15.11. mapa 2012.2 odemčená, 2012.3 zamčená, nejde odemkout.

Aktualizace mapsource na 6.16.3. mapa 2012.2 odemčená, 2012.3 neověřená, nejde odemkout. Jsou v ní neodemčené regiony.

Přešel jsem pod admina, všechno odemčeno. Vyexportoval jsem klíče regionů, přepnul se zpátky do uživatele a naimportoval klíče regionů. A nic. Na konci jsem tam, kde jsem začal. 2012.3 je pořád nepoužitelná, stejný stav jako na začátku.
zdzd

Odeslatod zdzd » 04.12.11 12:52 (Ne)

VÍTĚZSTVÍ !!!

Na odemčení map pro Mapsource nestačí samotný UnlockCodes.ucx v Users\USER\AppData\Roaming\GARMIN\Maps. Kromě toho tam musí být i klíč pro odemčení regionů, který je má 2600 Byte a jmenuje se nějak jako xxxxxxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxxxxxxxxxx.gma. Konkrétní jmeno pro mapu je vidět v mapsource na záložce Pomůcky, Odemknout Mapy, Odemknout regiony.

V mapsource u funkčního uživatele jsem našel jméno souboru, překopíroval ho do složek nechodivého užvatele a vymalováno.

Proč se tak nestalo při standardním postupu odemykaní map netuším.
zdzd

Odeslatod Anders » 06.12.11 18:31 (Út)

zdzd napsal:VÍTĚZSTVÍ !!!
Na odemčení map pro Mapsource nestačí samotný UnlockCodes.ucx v Users\USER\AppData\Roaming\GARMIN\Maps. Kromě toho tam musí být i klíč pro odemčení regionů, který je má 2600 Byte a jmenuje se nějak jako xxxxxxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxxxxxxxxxx.gma. Konkrétní jmeno pro mapu je vidět v mapsource na záložce Pomůcky, Odemknout Mapy, Odemknout regiony.

vzdyt jsem to 30.11.11 18:16 psal: "muze byt jeste problem se souborem s certifikatem, ktery Garmin zacal pouzivat, kdyz se podarilo prolomit unlock klice..." ;)
Anders

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: Software