Nuvi 765T-Nefunkcni RDS-TMC-Pomuzete???

Vše co se týká železa značky Garmin.

Nuvi 765T-Nefunkcni RDS-TMC-Pomuzete???

Odeslatod flamingo » 21.01.10 19:01 (Čt)

Vcera jsem vratil 255W doplatil rozdil a vymenil ji za 765T kvuli vetsim moznostem planovani,prenosu trasy z MS a aktivnimu stojanku + dalsi veci,bohuzel mam ale nasldujici problem a poprosim nekoho o pomoc zda jste se s tim treba nesetkali.

Zakládám nové téma protože v obecné diskuzi by se to brzy ztratilo.Taky sem pište postřehy s používáním a případné problémy.
Mám celkem velký problém,nedaří se mi zprovoznit RDS-TMC u mé 765ky.

Včera dopoledne jsem ji koupil,rozbalil,nainstaloval do auta a zapnul.navigace po prvním spuštění zorazuila zprávu že určuje svoji pozici pomocí satelitů a bude to chvíli trvat,potom naskočila s plným signálem a vlevo uprostřed obrazovky se objevila zelená ikonka s "autíčkem".Po kliknutí na něj se zobrazily dopravní hlášení,možnost je zobrazit na mapě a další podrobnosti,například zda se mají zobrazit přímo v mapě a další.

Takto se to chovalo po celý den ale večer ikona najednou zmizela a od té doby se již nezobrazila.S ní samozřejmě umizelo i nastavení které má podle návodu být v Nástroje/Nastavení/Doprava.Ikona v tomto menu je aktivní pouze pokud je navigace připojena ke kabelu a ten případně zasunutý v autozapalovači.

Na CL zástrčce jsou dvě LEDky,jedna zelená signalizující nabíjení/napájení v autě a druhá která střídá barvy a signalizuje momentální stav RDS-TMC.
Tato LEDka pouze bliká následovně: Krátce červeně,2x krátce zeleně-1xDlouze a potom 1xKrátce zeleně a 1x Dlouze zeleně a takto se to střídá beze změn stále dokola.Příjem je tedy snad aktivní ale v navigaci se menu neobjeví a ikona namapě také ne.
První co jsem večetr udělal byla aktualizace FW z 3.60 na 3.90 přes WebUpdater a dál se aktualizoval i FW Gps a Gps Fix + pár traffic textů a jazyků.

Zkoušel jsem to přehrát ještě jednou,dělal dvakrát hardReset ale nepomáhá to,nevíte co s tím? že by pomohla jen reklamace tzn. být měsíc bez přístroje hned po jdnom dni?
flamingo
 
Příspěvků: 36
Registrace: 16.01.10 16:13 (So)

Re: Nuvi 765T-Nefunkcni RDS-TMC-Pomuzete???

Odeslatod freewall » 21.01.10 22:10 (Čt)

Jak dlouho jsi byl bez ikony? Někde je to tu diskutováno, poslední firmwary změnily zobrazování ikony, dochází třeba k zešednutí ikony (na což jsem poprvé koukal jako blázen), ale samozřejmě i ke zmizení, když není signál. A jak máš nastavený příjem? Automatický nebo "na tvrdo" nějakou stanici?
Obrázek uživatele
freewall
 
Příspěvků: 235
Registrace: 23.10.08 13:44 (Čt)

Re: Nuvi 765T-Nefunkcni RDS-TMC-Pomuzete???

Odeslatod flamingo » 21.01.10 22:13 (Čt)

No problem je ze se k nastaveni v Nastroje/Nstaveni/Doprava vubec nedostanu...ta ikona v menu zkratka neni.
Resim to jeste zde tak tam mrkni: http://forum.navigovat.mobilmania.cz/vi ... b#p7096975
pred casem to resil i nekdo jiny ale bezvysledne: http://forum.navigovat.mobilmania.cz/vi ... t=nuvi+765

Nejraeji bych downgradoval FW zpet na 3.60 ale nevim zda a jak to jde...
flamingo
 
Příspěvků: 36
Registrace: 16.01.10 16:13 (So)

Re: Nuvi 765T-Nefunkcni RDS-TMC-Pomuzete???

Odeslatod freewall » 21.01.10 22:20 (Čt)

Dokud se ti "nechytne" RDS-TMC (nezobrazí se ikona), tak se nedostaneš do nastavení
Obrázek uživatele
freewall
 
Příspěvků: 235
Registrace: 23.10.08 13:44 (Čt)

Re: Nuvi 765T-Nefunkcni RDS-TMC-Pomuzete???

Odeslatod flamingo » 21.01.10 22:28 (Čt)

Jak jsem psal na navigovat,vcera pres en se na mape zobrazovala zelena ikona s "autickem" (do nastaevni jsem nelezl ale asi tam to menu bylo) navecer ale zmizela a od te doby TMC nechodi,upgrade FW na 3.90 taky nezabral.TMC na kabelu bude snad v poradku,kdyz neni v zapalovaci hlasi "Prislusenstvi vyzaduje externi napajeni! takze se s nim snad spoji.Dal je taky zajimavy (mam ted navigaci doma i se stojankem),je v nem,pripojeny kabel a kdyu pripojim USB a v pc odeberu hw navigace e necha ovlaat a jen se z usb nabiji,v repro je slyset slabe bzuceni (jako kdyz mobil rusi radio...) v rytmu blikani LEDky,takze asi komunikuje ale ta LED blka stejne jako v aute alůe ikona nastaevni nenaskoci.V servisnim menu jsem nic souvisejiciho s TMC nenasel,jsem z toho uz zoufalej....koupim si navigaci a hned prvni den se neco vydela.
Mam chut ji prodejci vratit ajenze ji posle do servisu a budu cekat 30dni...do te doby budu jezdit s cim? ach jo....
Jinak jsem zkousel HR prehrat pres ebUpdater FW ale nic nepomaha...ze by to TMCko na kabelu vazne odeslo? po jednom dni tomu neverim

EDIT:¨
To blikani LED jsem popisoval na tom odkazu tak jen pripomenu: 3x blikne oranzova,potom 1kratce a 1 dlouze potom dlouze cervena a takhle se to opakuje dokolecka.Podle navodu je blikani oranzove ze pristroj lokalizuje svoji pozici (to dela uz cely den...),cervena znamena ztratu/vypadek a svitici zelena aktivni TMC ta se mi ale nerozsviti takze nevim zda je to takhle dobre nebo ne....ikona v menu se ale cely den neobjevila takze spis ne.
flamingo
 
Příspěvků: 36
Registrace: 16.01.10 16:13 (So)

Re: Nuvi 765T-Nefunkcni RDS-TMC-Pomuzete???

Odeslatod freewall » 21.01.10 22:35 (Čt)

No je to mrzuté, napadá mi tvrdší slovo :)))), ale asi bych to řešil reklamací, resp. nechat přezkoušet u prodejce funkčnost RDS-TMC - kort, když jsem četl, že nejsi jediný, komu to zlobí
Obrázek uživatele
freewall
 
Příspěvků: 235
Registrace: 23.10.08 13:44 (Čt)

Re: Nuvi 765T-Nefunkcni RDS-TMC-Pomuzete???

Odeslatod flamingo » 21.01.10 22:39 (Čt)

Klidne to napis je to na H...o!!!! Neskutecne me to stve ze hned prvni den problem ktery vyresi nejspis az reklamace a 30dni budu bez navigace,to se mi fakt kua jenom zda!!!!
Jedina oficialni cesta jak to spravit se zda byt FW ale nepomaha,takze bud odeslo TMC na kabelu,nebo neco v navigaci a nebo je ROMka navi totalne dojebana.
Omlouvam se za ten slovnik ale musi to ven......to jsem si kurva zase nabehl,dat 7k za navigaci a hned zavada!!!

Zeptam se jen u 755 (snad je podobna 765) se ti TMC a ikona aktivuje kdyz je navigace ve stojanku a pripojen kabel,musi byt i v zapalovaci nebo ne? me to nereaguje v zadnem pripade tak nevim.....
V navodu vesele pisi nastaveni je v Nastroje/Nastaveni/Doprava ale ta zpropadena ikona se tam nechce zobrazit.Hledal jsem i v FAQ/Support na strance garmin.com ale nic jsem nenasel,stejne tak jsem neuspel pres goole pri zadani nuvi 765 TMC not working
flamingo
 
Příspěvků: 36
Registrace: 16.01.10 16:13 (So)

Re: Nuvi 765T-Nefunkcni RDS-TMC-Pomuzete???

Odeslatod freewall » 21.01.10 22:52 (Čt)

No ty naše stroje jsou v podstatě stejné, ty tam máš navíc HF - osobně jsem nezkoušel, zda musím mít kabel v zapalovači, takže ti nepovím, mohu to vyzkoušet zítra ráno
Obrázek uživatele
freewall
 
Příspěvků: 235
Registrace: 23.10.08 13:44 (Čt)

Re: Nuvi 765T-Nefunkcni RDS-TMC-Pomuzete???

Odeslatod flamingo » 21.01.10 22:56 (Čt)

Jak se ti chova ta LEDka?

EDIT:
Jeste me napada,je mozne ze to souvisi s tim ze pristroj nemam registrovany na myarmin.com? proste ze by to tech par hodin bezelo treba ve zkusebnim modu a po registraci se to zase aktivovalo?
Mel jsem 255W a pri registraci se do PC instaloval Garmin comunication plug-in ktery z pristroje vytahl veskere info (a neco i nejspis nahral dovnitr) a pak nabidl free aktualizaci v ramci tech 60dnu na Cn2010.20

Treba takhle navigace ani nepozna ze je v cesku....tusim ze v navodu je zminka o premium TMC v zahranici...jsem z toho jelen.
flamingo
 
Příspěvků: 36
Registrace: 16.01.10 16:13 (So)

Re: Nuvi 765T-Nefunkcni RDS-TMC-Pomuzete???

Odeslatod freewall » 21.01.10 23:03 (Čt)

No když jsem četl ten tvůj popis, tak jsem myslel, jestli nevysíláš nějaké kodované zprávy morseovkou :)))) - no spodní zelená - nabíjení, horní ukazuje stav příjmu - takže buď ji mám zelenou, když jsou přijmuta všechna hlášení nebo žlutě poblikává, když přijímá nebo hledá..... ale mě tohle nikdy nenapadlo nějak to zkoumat - možná proto, že s tím nemám problém, ale tak do detailu jako ty jsem to nezkoumal
Obrázek uživatele
freewall
 
Příspěvků: 235
Registrace: 23.10.08 13:44 (Čt)

Další

Zpět na Garmin: GPS přijímače

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a 2 návštevníci.