LIFETIME

Vše co se týká železa značky Garmin.

Re: LIFETIME

Odeslatod yorg » 30.01.10 19:14 (So)

Ano, vím, že jsou ty mapy z různé dílny. Jde mi spíše o to, že Adresy v ČR jsou pro mě hodně důležité a tak by mi stačilo kupovat pouze je, bez map Atlas.

Otázka tedy zní, zda někdo nemá povědomost o tom, zda je takovýto výhled možný.
Garmin nüvi 760T
yorg
 
Příspěvků: 95
Registrace: 28.04.09 20:34 (Út)

Re: LIFETIME

Odeslatod freewall » 01.02.10 21:07 (Po)

Mám takový pocit, že samotné Adresy by ti asi nebyly k ničemu - kdysi mi bylo vysvětleno, že je to jakási "průhledná vrstva" přes mapu (Atlas nebo CN), takže nevím nevím
Obrázek uživatele
freewall
 
Příspěvků: 235
Registrace: 23.10.08 13:44 (Čt)

Re: LIFETIME

Odeslatod yorg » 03.02.10 21:12 (St)

freewall napsal:Mám takový pocit, že samotné Adresy by ti asi nebyly k ničemu - kdysi mi bylo vysvětleno, že je to jakási "průhledná vrstva" přes mapu (Atlas nebo CN), takže nevím nevím


Ten pocit máš bohužel správný. Má domněnka vycházela z toho, že mít zapnuté najednou CN a Atlas je cesta k zatuhnutí, ale mít najednou CN a Adresy nevadí. Z toho jsem nesprávně (jak jsem právě zjistil) vyvozoval, že CN umí pracovat s Adresami. Neumí.

Škoda, že tomu tak není. :-(
Garmin nüvi 760T
yorg
 
Příspěvků: 95
Registrace: 28.04.09 20:34 (Út)

Re: LIFETIME

Odeslatod freewall » 03.02.10 22:31 (St)

Ale to není pravda, CN umí pracovat s Adresami - u mě maká normálně.
Obrázek uživatele
freewall
 
Příspěvků: 235
Registrace: 23.10.08 13:44 (Čt)

Re: LIFETIME

Odeslatod yorg » 03.02.10 22:54 (St)

Bohužel to pravda je. Tedy alespoň u mé 760. Mám ale za to, že to na typu nuvi nezávisí. je to jen záležitost map.

Bydlím na ulici Smetanova 33. Přitom číslo 33 je číslo orientační. Číslo popisné je 4místné a pro daný účel ho zde nemá smysl uvádět.

Zatímco CN + Adresy nabídne po zadání čísla orientačního 33 další výběr z Smetanova 22 a dále 35, 43, 46, atd. a po zadání 4místného čísla popisného Smetanova 83, 70 atd., tedy mou adresu vůbec nezná a přitom ten dům tam už stojí se stejnou adresou 22 let,

tak

Atlas + Adresy najde můj dům přesně, a to jak po zadání čísla popisného, tak po zadání čísla orientačního. Je mu jedno, jestli po zadání ulice zadám číslo popisné nebo číslo orientační. V tomto případě je mi jasné, že mu to je "jedno" proto, že čísla orientační jsou v naší ulici jen dvoumístní a čísla popisné jsou 4místné.

V obou případech jsou samozřejmě ostatní mapy vypnuty.

Takže z toho soudím, a myslím si, že celkem přesvědčivě, že CN s adresami nedělá a nemá tedy smysl je mít při použití CN zapnuté. To, že při jejich současném zapnuté nuvi netuhne, je jiná věc.
Garmin nüvi 760T
yorg
 
Příspěvků: 95
Registrace: 28.04.09 20:34 (Út)

Re: LIFETIME

Odeslatod Kofolytik » 04.02.10 2:45 (Čt)

yorg: V praxi je na 765t i 760 vyzkoušeno, že adresy a CNEU fungují . Jen je potřeba (někdy) změnit zemi na Adresy CR a vyhledávat až tam.
Obrázek uživatele
Kofolytik
 
Příspěvků: 305
Registrace: 10.09.08 16:23 (St)

Re: LIFETIME

Odeslatod freewall » 04.02.10 16:13 (Čt)

Já musím mít vždycky něco extra :)))) - mně totiž fungují Adresy s CN pokud na kartě nemám mapu TOPO, třeba yorgu to může být také tvůj případ
Obrázek uživatele
freewall
 
Příspěvků: 235
Registrace: 23.10.08 13:44 (Čt)

Re: LIFETIME

Odeslatod warhead » 05.02.10 9:53 (Pá)

ja doplnim, ze zmena zeme na Adresy neni dobrovolna, ale nutna a ze to funguje nekdy jinak muze byt jen shoda nahod pri urcitem nastaveni Obrázek
warhead
 
Příspěvků: 54
Registrace: 22.12.09 11:32 (Út)

Re: LIFETIME

Odeslatod yorg » 05.02.10 21:16 (Pá)

Já doplním, že tomu tak patrně není. Zatím mě nic nepřesvědčilo, že by tomu tak skutečně bylo. Možná mám ale něco špatně, to nevylučuji.

Vybráno pouze CN a Adresy
Obrázek

Před zadáváním adresy vybrána Česká republika
Obrázek

Je vybrána
Obrázek

Ulice nalezena. Město úmyslně vynechávám.
Obrázek

Zadánao číslo orientační
Obrázek

Nenalezeno
Obrázek

Zadáno číslo popisné
Obrázek

Nenalezeno
Obrázek

Doklad, že ta adresa skutečně existuje, vybrány mapy Atlas + Adresy:
Obrázek
Garmin nüvi 760T
yorg
 
Příspěvků: 95
Registrace: 28.04.09 20:34 (Út)

Re: LIFETIME

Odeslatod freewall » 05.02.10 22:03 (Pá)

Joooo jasně, na screenshotech je vidět, že Atlas nefunguje, už jsem to psal - zkus to bez paměťové karty, ev. bez mapy na kartě - minimálně ne ToPo
Obrázek uživatele
freewall
 
Příspěvků: 235
Registrace: 23.10.08 13:44 (Čt)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: GPS přijímače

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: Brandwatch/Magpie [Bot], CommonCrawl [Bot] a 1 návštěvník.