Bzučení

Vše co se týká železa značky Garmin.

Bzučení

Odeslatod vladak » 25.11.09 20:24 (St)

Zakoupil jsem novou 1490T a jsem s ní spokojený až na jeden otravný detail - navigace bzučí. Po zapnutí trochu zapraská v reproduktoru (což je zřejmě normální) a při načítání map začne repráček vydávat takový bzučivý a šumivý zvuk. Není to moc hlasité, ale v tiché místnosti je to docela evidentní a otravné. Zvuky vydávané navigací jsou čisté. Úroveň bzučení celkem nezávisí na tom na jakou úroveň je nastavena hlasitost. Když zvolím "Hlasitost -> Ztlumit" tam bzučení úplně ustane, stejně tak když připojím navigaci pomocí USB k počítači. Je to normální nebo mám uvažovat o reklamaci ?
Naposledy editoval vladak dne 25.11.09 20:54 (St). Počet editací: 1x.
vladak

Registrace: 02.08.09 13:54 (Ne)

Re: Bzučení

Odeslatod vladak » 25.11.09 20:52 (St)

Ještě jsem přišel po troše hledání na další zajímavou věc. Recenze Tomtomu na http://navigovat.mobilmania.cz/testynav ... ARI=113594 zmiňuje následující: "Při snížení jasu mimochodem TomTom začne slyšitelně bzučet. V autě to samozřejmě nevadí, ale doma budete zkoumat, co se děje."

Jas jsem měl nastavený na 20% tak jsem postupně zvyšoval a zajímavá věc - při nastavení jasu na 100% bzučení přestalo a z repráčku se ozývá pouze šumění.

Ještě jsem nezkoušel jak se to chová při zapnutém napájení v autě.

Přemýšlím o tom, že se stavím do nějaké prodejny kde by se dala 1490T vyzkoušet abych věděl jestli je to záležitost jednoho kusu nebo univerzální problém.
vladak

Odeslatod vladak » 25.11.09 20:59 (St)

A další výskyt bzučení, opět Tomtom: http://www.poi.cz/phpbb/viewtopic.php?f ... 90&p=21458

Cituji:

"Přátelé, je vaše navigace zticha, anebo v zapnutém stavu vydává zvuk? Moje píská (nebo spíše tak podivně bzučí). Je to zvuk, dosti vysoký, nedokáži jej dost dobře popsat. Chodím po obchodech, koukám na zapnuté vystavené navigace a poslouchám, zda je to běžné, anebo mám jít reklamovat, a zatím jsem žádnou jinou "bzučet" neslyšel. Jaké máte zkušenosti?"

"Nemusí to být napojeno na žádný kablík, ono to "bzučí" i v okamžiku, kdy to jede na baterku a "hraji" si s tím doma. Prostě takové elektronické bzučení, třeba jako u notebooku, nebo nevím, k čemu to přirovnat."
vladak

Odeslatod vladak » 26.11.09 23:14 (Čt)

Nedalo mi to a stavil jsem se do vzorkove prodejny Garminu na Eropske a nechal si predvest 1490T a svete div se - bzuci uplne stejne.

Dobra zprava nicmene je, ze po pripojeni do napajeni v aute navigace prestane bzucet a jenom slabe sumi. Stejne by me ale zajimalo cim to je zpusobeno a zda by se to nedalo opravit v nejake verzi firmware, ale spis mi prijde ze to je zalezitost hardware.
vladak

Odeslatod Path » 27.11.09 2:04 (Pá)

Zajímavé, tenhle model jsem ještě v ruce neměl, ale až se tak stane, mrknu na to.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Odeslatod vladak » 27.11.09 20:41 (Pá)

Po dalším dni používání musím prohlásit že bzučí i při zapnutém napájení v autě. Při připojování konektoru napájení do navigace se navíc ozývají divné praskavé zvuky které pokračují i chvíli poté co je konektor usazen. Občas se ozve praskavý zvuk i při vydávání normálního zvuku z navigace.

Začínám si myslet že to je nějaký nechtěný side-effect který vzniknul při zvyšování hlasitosti repráčku 1490tky (oproti předchozím typům je podle recenzí o poznání hlasitější) a že to může být klidně záležitost celé serie, ne-li řady. Obrázek
vladak

Zpět na Garmin: GPS přijímače