Problém s navigací 765T (zatuhne mapa při jízdě)

Vše co se týká železa značky Garmin.

Problém s navigací 765T (zatuhne mapa při jízdě)

Odeslatod Mordred » 01.11.09 21:12 (Ne)

Zakoupil jsem si před 2 týdny navigaci Garmin Nuvi 765T, mám však s ní problém,
že mi navigace při jízdě vytuhne. Zamrzne mapa a pomůže až vypojení z napájení
auta, vypnutí na chvíli a pak vše zase funguje.

Nevěděl jsem si rady a ani pročítání fór mi nepomohlo. Tak jsem reklamoval a dostal
nový kus, bohužel se tam ten problém vyskutuje stále.

Mám tam nový firmware a mapy od Garminu pro Evropu 2010.20, pak tam mám
ještě Atlas Czech, PSČ v ČR a Topo mapu.

Zpozoroval jsem následující:

1/ Když mám aktivní pouze mapu 2010.20, zdá se to vše OK, ukazuje mi to
i aktuální rychlostní limit na silnici, jenže tam nejsou detaily pro ČR.

2/ Pokud mám aktivní mapu 2010.20+Atlas Czech+PSČ úplně se mi ztratí
informace o rychlostním limitu. Jako kdyby se mi to vyrušilo, samotný Atlas
Czech rychlostní limity snad vůbec nezobrazuje :-(

3/ Zdá se mi, že pokud mám tyto 3 mapy aktivní, tuhne to. Pokud používám
jen 2010.20 nebo Atlas Czech+PSČ, zdá se mi, že to běhá OK.

Zatím jsem tedy vypnul 2010.20 a mám tam jenom Atlas Czech+PSČ, jenže
jak už jsem zmínil, nezobrazuje mi to tu aktuální povolenou rychlost.

Zajímalo by mne, zda někdo má podobný problém či jak jste to řešili.

Předem děkuji.
Mordred
 

Re: Problém s navigací 765T (zatuhne mapa při jízdě)

Odeslatod V12 » 01.11.09 21:27 (Ne)

Je vseobecne zname, ze Garminy mrznu pri zapnuti 2 a viacerych routovatelnych map toho isteho uzemia. Takze jazdi s iba jednou aktivnou mapou a Adresami, to by mohlo chodit. Mam ale provokacnu otazku - na co Ti je zobrazenie dovolenej rychlosti, ked navigacia neupozornuje na prekrocenie ?
Otazka na Garmin : Kedy bude navigacia upozornovat na prekrocenie povolenej rychlosti ??? Konkurencia to ovlada uz dost dlho...
V12
 
Příspěvků: 175
Registrace: 14.11.07 21:11 (St)

Re: Problém s navigací 765T (zatuhne mapa při jízdě)

Odeslatod Path » 02.11.09 9:37 (Po)

Mordred: Vždy mějte aktivní pouze jednu mapu (adresy je možno použít v kombinaci s touto aktivní mapou)

V12: To by mě zajímalo, jak dlouho by každého bavilo s takovým upozorňováním jezdit. Jinak nuvi 1xxx na překročení rychlosti upozorňuje (vizuálně).
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Problém s navigací 765T (zatuhne mapa při jízdě)

Odeslatod V12 » 02.11.09 10:57 (Po)

path :
Jazdim so Sygicom, tam tato funkcia je, dokonca konfigurovatelna az tak dobre, ze aj napriek tomu, ze v mape je povolena rychlost 60 km/h, viem to nastavit na 50-tku platnu v SK. Upozornenie povazujem za super vec - nemusim stale cumiet na tachometer.
V12
 
Příspěvků: 175
Registrace: 14.11.07 21:11 (St)

Re: Problém s navigací 765T (zatuhne mapa při jízdě)

Odeslatod Kubis73 » 02.11.09 19:17 (Po)

No já tento problém také již zažil a to při jízdě k moři kdy mi navigace nüvi 765t cca po 7 hodinách jízdy zamrzla. Nepomohlo nic (ani vypnout nešla) musel jsem ji sundat ze satojínku, aby se vybila a tím se sama vypnula. Pak jsem ji opět nastartoval, šla dobře, ale opět po 7 hodinách jízdy se to opakovala. Po cestě zpět to samé. V CPS centrum neměli na toto odpověď. V čem je tedy problém ???? Mám Lifetime, tak že mapy jsou dle mne v poho.
Kubis73
 
Příspěvků: 37
Registrace: 02.11.09 19:07 (Po)
Bydliště: Pardubice

Re: Problém s navigací 765T (zatuhne mapa při jízdě)

Odeslatod Mordred » 02.11.09 23:54 (Po)

Tak s tou nekompatibilitou map se stejnym uzemym jsem myslel take, ale na co je mi pak Lifetime mapa, kdyz mam porad 8mou verzi Atlasu Czech, to pak nema smysl ale lautr aktualizovat mapu :-(

Zobrazeni povolene rychlosti ukazuje kde jaka navigace, obcas se to hodi, jsou useky, kdy sam treba nevim, ze tu je 130, clovek se pak podle toho nauci i trosku jezdit :-) Jde tu ale o princip, pokud nabizeji Atlas Czech v8 a neumi to toto, je to na zamysleni, osobne se domnivam, ze to je dost spatne :-(

Mapy Evropy vc. CR, jsou mi k nicemu, protoze ten Atlas Czech a Adresy v CR jsou uzitecnejsi, zobrazi to vice obchodu, ulice, cisla, ruzne sluzby, v te jejich mape skoro nic neni... proste to jde...

Celkove jsem s tim dost nespokojenej, ale ta navigace se mi libila vice jak TomTom, proto jsem si ji koupil... Tak diky vsem, resenim se zda byt uzivat jen jednu mapu regionu, takze Lifetime je mi celkem k hovnu :-(
Mordred
 

Re: Problém s navigací 765T (zatuhne mapa při jízdě)

Odeslatod V12 » 03.11.09 8:31 (Út)

kubis :
Riesenie mrznucej navigacie je jednoduche - skusit ju reklamovat a ked sa to nahodou nepodari, kupit najlacnejsieho azijca a viac sa s tym nerozculovat. Velka vacsina azijcov totiz frci na iGO8, takze aktualizacia by mala byt bez problemov cez https://www.naviextras.com/shop/portal. Treba za to ale platit. Je to ale lepsie, nez zaplatit raz za pofiderny lifetime (ktory stale neodstranil chybne kategorizovane cesty), ist 7 hodin a potom cakat 4 hodiny, kym Garmin "rozmrzne".
V12
 
Příspěvků: 175
Registrace: 14.11.07 21:11 (St)

Re: Problém s navigací 765T (zatuhne mapa při jízdě)

Odeslatod Kubis73 » 04.11.09 20:19 (St)

Co se týče toho mrznutí mapy jsem již psal, ale zapoměl jsem ještě na jednu věc. Dost používám FM trnasmiser a navigaci tedy pouštím přes rádio, kdy při tom z ní si přehrávám písničky v ní na kartě uložené. Dost se stává že cca po 1 hodině vše utichen. Jde zvuk jen přes vnitřní vestavěný reproduktor a ne a ne jej dostat přes FM do rádia. Jediné co pomáže tak navigaci vypnout a zase zapnout. Co to múže dělat ?????
Kubis73
 
Příspěvků: 37
Registrace: 02.11.09 19:07 (Po)
Bydliště: Pardubice

Re: Problém s navigací 765T (zatuhne mapa při jízdě)

Odeslatod V12 » 04.11.09 21:41 (St)

kubis :
Skus v tom updatovat firmware, ak sa na to necitis, zober to do servisu.
V12
 
Příspěvků: 175
Registrace: 14.11.07 21:11 (St)

Re: Problém s navigací 765T (zatuhne mapa při jízdě)

Odeslatod zdzd » 16.11.09 9:39 (Po)

Zatuhávání vyvolávají právě Adresy ČR. Nesnášejí se s TOPO i s AtlasCzech 8NT. S Europe NT 2010 není problém.

Takže: Buď Europe NT a zapnuté adresy, nebo TOPO či Atlas Czech bez adres. Pak to chodí. Když to zapneš najednou, zatuhává to. Zatuhává na hranicích mapových oblastí, kde se něco dozmatí. Chyba je evidentně v mapách, je to vždy na tom samém místě a v tom samém směru.
zdzd
 
Příspěvků: 90
Registrace: 03.09.09 9:32 (Čt)

Další

Zpět na Garmin: GPS přijímače

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a 2 návštevníci.