MRZNUTIE NUVI 760

Vše co se týká železa značky Garmin.

MRZNUTIE NUVI 760

Odeslatod MAKOM1 » 27.09.09 23:02 (Ne)

Zdravim vsetkych.Vedel by mi niekto poradit prosim Vas?Nainstaloval som si CN Europe NT 2010.10 a Slovakia road 6 na pametovu kartu Scandisk SDHC 4GB,class2.Ked zadam trasu na navigovanie tak mi po cca 30min zamrzne a uz nenaviguje,stoji.Musim ho vypnut a znovu zapnut,potom chvilu naviguje a znovu sa opakuje mrznutie dookola.Preinstaloval som aj Software na novsi 4.80,GPS SW verzia 3.00s,stale to iste.Skusil som dat Slovakia road6 do pamete pristroja a vytiahol som pametovku,robi to iste.Poradte mi prosim.Dakujem
MAKOM1
 
Příspěvků: 2
Registrace: 27.09.09 15:17 (Ne)

Re: MRZNUTIE NUVI 760

Odeslatod tube » 28.09.09 9:15 (Po)

Něco podobného se mi stávalo na 255W. Mám tam evropu a k tomu jsem přidal Atlas 8. Taky mi to mrzlo a pomohlo mi, když jsem ve správci map (Nástroje - Nastavení - Mapa - Map. info) zrušil mapu kterou nepoužívám, v mém případě jsem zrušil Evropu. Zatím mi stačí CZ a SK. a přestlo mi to dělat. Nevím, jestli je to možné, ale mám dojem, že neumí používat dva mapové podklady pro jednu cestu (Evropa obsahuje i CZ...) Tak jsem nechal jen CZ a SK
Garmin 255W, CN Europe NT 2010.10, Atlas Czech 2013.5NT, Adresy CRv2, TOPO Czech 3, GTM 25; Garmin eTreg legend HCx Cyklo Czech 2012NT
Obrázek uživatele
tube
 
Příspěvků: 41
Registrace: 20.08.09 10:02 (Čt)
Bydliště: Ostrava

Re: MRZNUTIE NUVI 760

Odeslatod V12 » 28.09.09 10:48 (Po)

Problem je v chybnom firmware Garminu, starsie modely Nuvi 350 / 360 nemrznu. Osobne odporucam v MapSource vyklikat celu Europu okrem SK, prepnut mapu na SRv6 a taktiez ju vyklikat. Nasledne to odosli na kartu do Nuvi.
V12
 
Příspěvků: 175
Registrace: 14.11.07 21:11 (St)

Re: MRZNUTIE NUVI 760

Odeslatod freewall » 01.10.09 21:05 (Čt)

Obecně platí mít "zafajfklou" jen jednu mapu (pokud budete mít např. CN i Atlas, tak to bude zlobit). Výjimkou je společně Atlas ČR + Adresy ČR
Obrázek uživatele
freewall
 
Příspěvků: 235
Registrace: 23.10.08 13:44 (Čt)

Re: MRZNUTIE NUVI 760

Odeslatod MAKOM1 » 01.10.09 21:46 (Čt)

OK,dakujem vsetkym za rady.Mrzlo mi to len na dlhsich trasach a teraz nemam ziadnu dlhu trasu.Vyskusam a dam vam vediet co pomohlo.Ale predtym som mal nainstalovanu City europe 2008 spolu s Slovakia road5 a mal som zaskrtnute obidve a fakcilo mi to bez akejkolvek zmeny,bez mrznutia pocas navigovania.Vela stastia.
MAKOM1
 
Příspěvků: 2
Registrace: 27.09.09 15:17 (Ne)

Re: MRZNUTIE NUVI 760

Odeslatod zdzd » 08.10.09 8:45 (Čt)

freewall napsal:Obecně platí mít "zafajfklou" jen jednu mapu (pokud budete mít např. CN i Atlas, tak to bude zlobit). Výjimkou je společně Atlas ČR + Adresy ČR


Obecně to sice platí, ale zrovna pro tuto výjimku ne. Česká mapa (jak Atlas, tak Topo) spolu s Adresy ČR v Nuvi 765 zamrzá na D2 mezi Brnem a Blučinou ve směru na Břeclav. Je tam hranice dvou mapových oblastí a nějak to nezkousne. Při vypnutých Adresách běží jak Atlas, tak TOPO korektně. S Evropskou NT mohou být adresy zapnuté a jede to i tak.
zdzd
 
Příspěvků: 90
Registrace: 03.09.09 9:32 (Čt)

Re: MRZNUTIE NUVI 760

Odeslatod V12 » 08.10.09 10:01 (Čt)

zdzd :
Nemam slov. Takze nakoniec este aj bude platit moje predosle tvrdenie, ze je to problem firmware. Zaujimalo by ma, ako su na tom v tejto oblasti ine typy Garminov. Zasa mi to vychadza na standardny vzorec, ze Garmina len kurierom, ostatnym navigaciu od konkurencie. Alebo nepouzivat lokalne mapy, jazdit iba s CNE a Adresnikom. Na Slovensku je ale tato kombinacia hlavne v rezime kratsia trasa pre auta inej triedy ako off-road zdraviu skodliva. Kvalitu routovania CNE v CZ nepoznam.
Naposledy editoval V12 dne 01.11.09 20:10 (Ne). Počet editací: 1x.
V12
 
Příspěvků: 175
Registrace: 14.11.07 21:11 (St)

Re: MRZNUTIE NUVI 760

Odeslatod breces » 01.11.09 14:18 (Ne)

Nechci zakládat nové vlákno, tak to dávám sem - kidně to přesuňte (nebo smažte).
Používám 760-ku docela spokojeně více než rok, předevčírem však nastal problém, o který se chci podělit. Navigaci jsem vypnul po delší cestě autem, takže byla plně nabitá (naplánovaná trasa byla ukončena). Přibližně po dvou hodinách nasedám do auta, navigaci již cestou k autu zapínám, abych pak nemusel třeba dlouho čekat, než se chytí. Když jsem ji chtěl vložit do držáku, display už svítil, ale jak jsem ji vyndával z pouzdra, zavadil jsem o vypínač a vypnula se – to se někdy stává. Vložil jsem navigaci držáku a už nenaběhla, v dalších hodinách jsem se ji pokoušel mnohokrát spustit v ruce, v držáku v autě, ale byla totálně mrtvá – dokonce ani připojení přes USB do počítače nereagovalo. Zhruba po 24 hodinách jsem provedl další pokus přes USB a navigace naběhla. Od té doby funguje zase jokoby normárně, dnes dopoledne jsem ji i dvakrát otestoval krátce při jízdě autem.
Inu vím, že to je spíš na servis, taky jsem ji tam chtěl v pondělí donést, ale když teď funguje, tak by se asi nějaký problém těžko hledal. Spíš se chci zeptat, zda se něco podobného někomu stalo a jestli takový krátký výpadek může mít i jinou příčinu než studené spoje nebo podobné příčiny.
Děkuji
Nüvi 760 Lifetime, Atlas Czech 8.1 NT, TOPO Czech 3, Adresy v1, CNEU NT 2010.20
breces
 
Příspěvků: 16
Registrace: 26.09.08 8:07 (Pá)

Re: MRZNUTIE NUVI 760

Odeslatod Path » 02.11.09 9:24 (Po)

Stát se samozřejmě může kde co. Pokud se to nebude opakovat, nechal bych to být. V servisu by vám s funkční navigací asi taky nepomohli. Pokud ji máte v záruce, používejte ji co nejčastěji.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: MRZNUTIE NUVI 760

Odeslatod V12 » 02.11.09 11:01 (Po)

Dakujem pekne za taku radu - pojdem niekde panu bohu za chrbat a navigacia zaspi na vecne casy. Ja by som to skusil vymenit, ak bude ochotny obchodnik, ktoremu zalezi na spokojnosti zakaznika, snad by sa to mohlo podarit. Datum 22.06.2009 hovori za vsetko.
V12
 
Příspěvků: 175
Registrace: 14.11.07 21:11 (St)

Další

Zpět na Garmin: GPS přijímače

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a 1 návštěvník.