Garmin 760 a mapy

Vše co se týká železa značky Garmin.

Re: Garmin 760 a mapy

Odeslatod Anonymous » 12.12.07 0:46 (St)

Ďakujem!

Môj problém je takmer vyriešený - base map je (vďaka vám) obnovená a funguje, Slovakia Roads v5 (gmapsupp.img)je obnovená z priloženého CD a gmapprom.img je v pristroji fyzicky ale z nejakeho nepochopitelneho dovodu sa nenacitava. Lepšie to už asi nebude. Ďakujem za všetky rady, naozaj ste mi pomohli.
Anonymous
 

Re: Garmin 760 a mapy

Odeslatod Frcis » 02.04.08 7:20 (St)

Path napsal:Mapu lze do PC nainstalovat z instalačního média, které se ale k navigacím s přeinstalovanou sadou map z finančních důvodů už nedodává. Instalační soubory pro TOPO Czech i ATLAS 10R lze stáhnout z webu garmin.cz. Bohužel, mapu CNEU NT 2008 stáhnout nikde nelze a v současnosti ani není možné toto instalační médium zakoupit. To bude k dispozici až po novém roce. Z GPS nelze mapu do PC instalovat.

Poznámka: Každý majitel TOPO Czech je v současnosti oprávněn stáhnout a instalovat rovněž produkt ATLAS 10R. Odemykací klíč k této mapě je generován společně s klíčem pro TOPO Czech na stránce http://www.garmin.cz/unlock.


Do GPS se mapové podklady z PC exportují prostřednictvím aplikace MapSource. Před exportem je nutné v MapSource zadat všechny odemykací klíče pro konkrétní GPS přijímač (Pomůcky > Odemknout mapy). Následně pomocí „Nástroj Mapa“ vybrat oblasti jednotlivých map, které mají být do GPS exportovány, připojit GPS k PC a klepnout na tlačítko „Odeslat do zařízení“.

Je potřeba si uvědomit, že se tyto mapy exportují do souboru gmapsupp.img, který se vždy přepisuje. To znamená, že při exportu samotné mapy Atlas 10R, bude současně instalovaná TOPO Czech odstraněna. Z tohoto důvodu je nutné vybrat oblasti všech map, které mají být v GPS instalované, tedy jak Atlas 10R, tak i TOPO Czech.

Návod.


Měla jsem podobný problém, že se mi mapy Atlas a TOPO Czech při instalaci jednotlivě přepisovaly, ale když jsem se je pokusila nahrát zároveň, tak to nešlo, protože je v přístroji údajně málo místa. Mám nový Garmin Nüvi 660fm a zatím jsem do něj nic jiného neukládala, je tedy možné, že už by byla paměť plná? Předem děkuji za radu
Frcis
 
Příspěvků: 2
Registrace: 02.04.08 7:17 (St)

Re: Garmin 760 a mapy

Odeslatod Path » 02.04.08 8:44 (St)

Do zařízení můžete nahrát tolik map, kolik vám kapacita vnitřní paměti dovolí. Další možnost je nahrávat mapy na paměťovou kartu... Kolik máte ve vašem nuvi volného místa zjistíte tak, že ho připojíte k PC a po jeho zobrazení v Tento počítač klepnete pravým tlačítkem myši na disku Garmin a z kontextové nabídky vyberete vlastnosti, viz obr:

Obrázek

Z obrázku je zřejmé, že v mém nuvi mám volného místa 215 MB. MapSource exportuje mapy do souboru gmapsupp.img, který se vždy přepisuje. Velikost tohoto souboru tedy můžu připočíst k dostupné kapacitě. Momentálně mám v tomto souboru instalovanou mapu Atlas Czech 7 NT a jeho velikost je tedy 39,4 MB.

Volné místo v nuvi: 215 MB + 39,4 MB = 254,4 MB

Přímo do nuvi teď můžu instalovat mapy o celkové maximální velikosti 254,4 MB.

Poznámka: Určitě nedoporučuji využívat kapacitu vnitřní paměti "nadoraz". Je vhodné nechat alespoň 30 MB volného místa k dispozici.

V dolním levém rohu MapSource (záložka Mapy) můžete vidět, kolik vám vybrané mapy přibližně zaberou místa. Namátkou jsem vybral několik map o celkové velikost 220 MB, kterou mé nuvi akceptuje i když je fyzicky volného místa pouze 215 MB.

Obrázek
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Garmin 760 a mapy

Odeslatod Frcis » 02.04.08 12:53 (St)

Velice děkuji za odpověď. Zjistila jsem, že 2GB pamětˇmého Garmina je téměř plná! Je možné, že tolik místa zabraly ony 2 mapy, které jsem se do něj pokusila nahrát opakovaně, protože jsem myslela, že se do něj nestáhly, když se 1 z map nikdy nezobrazila? A dá se eventuálně nějak paměť Garmina promazat? A ještě bych se chtěla zeptat, zda se nedá nějak zrušit opakované nutné nastavování přístroje na češtinu a Českou republiku při zapnutí? Nedá se tam nastavit Česká republika natrvalo? Děkuji
Frcis
 
Příspěvků: 2
Registrace: 02.04.08 7:17 (St)

Re: Garmin 760 a mapy

Odeslatod Monoid » 02.04.08 16:14 (St)

Vetsinu pameti v GPS zabere mapa Evropy (CNEU 2008). Nic jste spatne neudelala. Pokud chcete uvolnit trochu mista primo v GPS, tak muzete smazat nektere nepouzivane jazyky. Nekde tady na foru to je popsane.

Spise bych vsak doporucoval koupit pametovou kartu a dalsi mapy nahravat na ni. 1GB karta stoji par stovek...
Monoid
 
Příspěvků: 215
Registrace: 15.04.08 9:25 (Út)

Re: Garmin 760 a mapy

Odeslatod Path » 04.04.08 20:01 (Pá)

Frcis napsal:... A dá se eventuálně nějak paměť Garmina promazat?

Zkuste se podívat na konec prvního příspěvku tohoto téma.

Frcis napsal:... A ještě bych se chtěla zeptat, zda se nedá nějak zrušit opakované nutné nastavování přístroje na češtinu a Českou republiku při zapnutí? Nedá se tam nastavit Česká republika natrvalo? Děkuji

To co popisujete je velice nestandardní chování. Nastavení lokalizace stačí provést pouze jednou (potvrdit tlačítkem OK). Přesvědčte se, zda máte poslední verzi firmware. Zkuste také zařízení resetovat. Pokud nic z nepomůže, pravděpodobně to vypadá na reklamaci zařízení.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Předchozí

Zpět na Garmin: GPS přijímače

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot], Google [Bot] a 2 návštevníci.