Protože jsem také majitelem 250W, sledoval jsem se zájmem, jak se problém vyřeší...
Bohužel, vstupní informace jsou od samého počátku poněkud neúplné. K údajnému poškození došlo po manipulaci s napájecím konektorem. Víme že nefunguje hardreset (opravdu to malé tlačítko na dolní hraně skříňky?) a že navigace navzdory všem snahám zůstane po zapnutí "viset" na obrazovce s nápisem Garmin. Víme, že byla nahrána upravená verze fw, která má vyloučit případnou chybu v načítání map (tj. ignoruje mapové soubory).
Nevíme, jaká verze hardware je v inkriminovaném Nuvi! Což je podle mne zásadní nedostatek, protože podle HWID se volí [strike]příslušná[/strike] [strike]verze[/strike] (
opraveno) fw.
Nevíme ani, zda Nuvi nemá docela jednoduše vybitou baterii...
Výsledek: na konci vlákna jsme tam, kde jsme byli na začátku. Garmin nemá propracovaný systém chybových hlášení a při (jakémkoliv) poškození (čehokoliv) má snahu se jednoduše vypnout. Nanejvýš se objeví všeříkající „System Software Missing”.
Na spřáteleném webu
http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=14&t=5494 je uveden tento postup včetně upraveného fw, jak se toto "záchranné" firmware nahrává:
- vypneme Nuvi
- spustíme UPDATER.exe
- zapneme Nuvi a držíme pusuvník POWER stále vlevo
- spojíme Nuvi do USB
- v UPDATER se na seznamu objeví náš Nuvi
- zmáčkneme tlačítko OK
- jak se na Nuvi objeví nápis LOADER, povolíme posuvník POWER
- počkáme, až se Nuvi sám zrestartuje... neodpojujeme USB
- jakmile se Nuvi ohlásí pod Windows, tak můžeme smazat GUPDATE.GCD a případné poškozené mapy
Teprve potom můžeme zkusit nahrát nový firmware (nejdříve bez přídavků).
Díky prozřetelnosti jsem neměl možnost tento postup ověřit - prodávám jak jsem koupil!
Naposledy editoval nuvi_joe dne 30.08.09 20:00 (Ne). Počet editací: 1x.