Garmin nuvi 250W

Vše co se týká železa značky Garmin.

Re: Garmin nuvi 250W

Odeslatod Path » 29.08.09 19:19 (So)

Josefk30: Těžko říct, co se přesně děje, ale zkuste ještě následující firmware:

Postup (snad se to podaří):

1) Stáhněte tento upravený fw: BLIND_FW_4.00_NUVI_250W_0835.rar

2) stažený archiv rozbalte do některé složky a par přetáhněte soubor 083501000400.rgn na updater.exe (nuvi musí být připojeno v USB režimu tak, aby jej updatel detekoval. Předpokládám, že tohle vzhledem k předchozím příspěvkům zvládnete.

3) nahrajte upravený fw, odpojte nuvi od PC a zkuste ho restartovat

Pokud naběhne v pořádku, je napůl vyhráno. V tomto případě bych nuvi resetoval (při restartu přidržet prst v dolním pravém rohu obrazovky a potvrdil hlášku "Opravdu odstranit všechna uživatelská data?"

Pokud se podařilo, dejte vědět a pustíme se do další části řešení.

Poznámka: tento fw by neměl načíst žádnou mapu.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Odeslatod Josefk30 » 30.08.09 14:13 (Ne)

Tak jsem nahrál ten firmware do navi,napsalo ok,ale děje se pořád to samý.Akorát svítí úvodní obrazovka s nápisem Garmin a nic se dál něděje,ikdyž zkusim hardreset,tak to nereaguje.Tak tam nejspíš bude větší problém Obrázek
Pepa
Josefk30

Registrace: 20.06.09 13:56 (So)

Odeslatod nuvi_joe » 30.08.09 19:30 (Ne)

Protože jsem také majitelem 250W, sledoval jsem se zájmem, jak se problém vyřeší...

Bohužel, vstupní informace jsou od samého počátku poněkud neúplné. K údajnému poškození došlo po manipulaci s napájecím konektorem. Víme že nefunguje hardreset (opravdu to malé tlačítko na dolní hraně skříňky?) a že navigace navzdory všem snahám zůstane po zapnutí "viset" na obrazovce s nápisem Garmin. Víme, že byla nahrána upravená verze fw, která má vyloučit případnou chybu v načítání map (tj. ignoruje mapové soubory).
Nevíme, jaká verze hardware je v inkriminovaném Nuvi! Což je podle mne zásadní nedostatek, protože podle HWID se volí [strike]příslušná[/strike] [strike]verze[/strike] (opraveno) fw.
Nevíme ani, zda Nuvi nemá docela jednoduše vybitou baterii...

Výsledek: na konci vlákna jsme tam, kde jsme byli na začátku. Garmin nemá propracovaný systém chybových hlášení a při (jakémkoliv) poškození (čehokoliv) má snahu se jednoduše vypnout. Nanejvýš se objeví všeříkající „System Software Missing”.

Na spřáteleném webu http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=14&t=5494 je uveden tento postup včetně upraveného fw, jak se toto "záchranné" firmware nahrává:

- vypneme Nuvi
- spustíme UPDATER.exe
- zapneme Nuvi a držíme pusuvník POWER stále vlevo
- spojíme Nuvi do USB
- v UPDATER se na seznamu objeví náš Nuvi
- zmáčkneme tlačítko OK
- jak se na Nuvi objeví nápis LOADER, povolíme posuvník POWER
- počkáme, až se Nuvi sám zrestartuje... neodpojujeme USB
- jakmile se Nuvi ohlásí pod Windows, tak můžeme smazat GUPDATE.GCD a případné poškozené mapy

Teprve potom můžeme zkusit nahrát nový firmware (nejdříve bez přídavků).

Díky prozřetelnosti jsem neměl možnost tento postup ověřit - prodávám jak jsem koupil!
Naposledy editoval nuvi_joe dne 30.08.09 20:00 (Ne). Počet editací: 1x.
nuvi_joe

Registrace: 06.06.09 20:46 (So)

Odeslatod Kodýl » 30.08.09 19:55 (Ne)

nuvi_joe napsal:Nevíme, jaká verze hardware je v inkriminovaném Nuvi! Což je podle mne zásadní nedostatek, protože podle HWID se volí příslušná verze fw.

Výše uvedená nüvi 250W má HwID 835.
Podle HwID se nevolí verze FW, ale firmware kompatibilní pro dané zařízení.
https://youtu.be/VW9lVN3nv8I
Obrázek uživatele
Kodýl

Registrace: 25.01.08 22:09 (Pá)

Odeslatod Path » 30.08.09 21:59 (Ne)

Josefk30: Opravdu to nevypadá dobře. Tedy vraťte tam původní firmware. Zkuste ješte na karu nahrát mapu odemknutou pro toto zařízení. Strukrura na kartě by měla vypadat takto: <x:>\Garmin\gmapsupp.img.

Pak kartu zasunou a nuvi spustit. Pokud to naběhne alespoň v nějakém režimu, budeme vědět více.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Josefk30 » 01.09.09 7:50 (Út)

To nuvi_joe: ...vybitá baterie nebo vadná není.Ten postup co jste popsal z polska je jediný postup jak mi aspoň navigace jednou komunikuje s počítačem,tzn. při stlačením a držením tlačítka power doleva (to je jediná možnost kdy počítač vidí navigaci),pak nahrání do navigace,vše proběhne v pořádku,ale změna žádná.Windows navigaci nevidí ani v případě kdy updater ano.Tak proto stále píši že se nic nemění,jediná změna ke které jsem dospěl bylo to,že navi vidí updater a na navi se objeví kromě nápisu Garmin ještě při updatu Loader a Software Loading.

To Path: To jsem bohužel zkusil,mám na kartě City navigator a v navi byl atlas czech 7,ale zase změna žádná.Pořád mi to připadá na ten soft,když aspoň trochu přístroj komunikuje,ale proč není vůbec žádná změna po žádné verzi softwareObrázek
Pepa
Josefk30

Odeslatod Path » 01.09.09 8:33 (Út)

Tak to už mě napadá pouze poslední věc, ale na to bych musel mít zařízení v ruce. Zkusíme ještě poslední věc, ale to už bude bude soukromou poštou.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Path » 01.09.09 9:13 (Út)

... Tedy ani poslední pokus nepomohl. Zařízení je zřejmě nevratně poškozeno.

Josefk30: Dejte vědět, jak jste na reklamaci či servisu pořídil.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Josefk30 » 01.09.09 9:15 (Út)

Zítra odešlu na picosdas a uvidíme co mi sdělí.Moc díky všem za ochotu pomoci Obrázek
Pepa
Josefk30

Odeslatod nuvi_joe » 01.09.09 19:04 (Út)

S křížkem po funuse...
Neúspěch s přehráním "opravářského" fw může být způsoben tím, že v navigaci je stále soubor GUPDATE.GCD. Má-li tento soubor vyšší verzi fw než onen "opravárenský" (což je skoro jisté) tak je po restartu navigace načten a instalován právě on.
Takže i navzdory vnucení vlastního fw pomocí UPDATER.EXE je v navigaci stále původní (snad poškozený) fw. Soubor GUPDATE.GCD by měl být před restartem odstraněn. To ale předpokládá viditelnost nuviho v Průzkumníku Windows.
P.S.
Zde přítomní odborníci by měli vysvětlit, jak de facto probíhá přepsání fw pomocí UPDATER.EXE. Rozhodně to není program určený pro běžného smrtelníka.
nuvi_joe

Registrace: 06.06.09 20:46 (So)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: GPS přijímače