novy Garmin - chybi mapy?

Vše co se týká železa značky Garmin.

Re: novy Garmin - chybi mapy?

Odeslatod Jarous1 » 18.09.09 13:33 (Pá)

Path napsal:NAVISAT Stadler nemá s Picodasem, resp. oficiálním distributorem vůbec nic společného. Naopak je obchází a prodává navigace po svém. Je to jeden ze šedých dovozců této značky.


Pak ale nerozumím tomu, že jsou uvedeni mezi oficiálními prodejci Garmina... Viz http://www.garmin.cz/prodejci/64-navisat-stadler-s.r.o..html
Garmin Oregon 650 + TOPO Czech PRO 2015, TOPO Czech PRO 2013, ATLAS Czech 2013.5, CYKLO Czech 2013
Jarous1
 
Příspěvků: 761
Registrace: 11.09.07 15:37 (Út)

Re: novy Garmin - chybi mapy?

Odeslatod Path » 18.09.09 14:29 (Pá)

Ano je to tak, musím to přeformulovat. Problém je v tom, že u Picodasu nakupuje tento dodavatel v malém objemu a zbytek (většinu) dováží z venku od jiného severněji postaveného dealera. Ve výsledku pak nabízí oboje zboží, kde na jedno - to v malém objemu - zákazník získá české mapy včetně podpory - a na druhé zákazník utře nos. Zákazník je tedy tím, kdo to celé odnese. Zda je to tak v pořádku nebo ne, už nechám na vaše vlastní posouzení.

Tedy zpět na stromy... Ano, Navisat je na seznamu prodejců Garmin, bohužel v tomto případě to není zárukou pořízení přístroje od oficiálního distributora pro ČR a s tím souvisejících produktů a služeb.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: novy Garmin - chybi mapy?

Odeslatod Jarous1 » 18.09.09 14:50 (Pá)

O.K., ono mne tohle, ale až po dopsání mého příspěvku, také napadlo... A musím souhlasit, že je to docela neseriozní přístup Obrázek Naštěstí jsem u nich ale nikdy nic nekupoval Obrázek
Garmin Oregon 650 + TOPO Czech PRO 2015, TOPO Czech PRO 2013, ATLAS Czech 2013.5, CYKLO Czech 2013
Jarous1
 
Příspěvků: 761
Registrace: 11.09.07 15:37 (Út)

Re: novy Garmin - chybi mapy?

Odeslatod eidz » 18.09.09 18:40 (Pá)

Škoda, že tento fakt není známý (mezi laiky). Možná by neškodilo trochu cílené reklamy. :-)
Garmin nüvi 3790T - minulost
Garmin nüvi 765T - minulost
Obrázek uživatele
eidz
 
Příspěvků: 353
Registrace: 11.08.09 14:48 (Út)

Re: novy Garmin - chybi mapy?

Odeslatod Romstar » 18.09.09 19:53 (Pá)

Zdravím, jednou jsem volal do Picodasu z návrhem vytvořit "Černou Listinu" kde by se o takových prodejcích podávaly zprávy.
Bylo mi řečeno, že je to dobrý nápad, že bude předložen vedení, ale jak to dopadlo nevím.
Obrázek uživatele
Romstar
 
Příspěvků: 342
Registrace: 30.08.08 15:54 (So)
Bydliště: Prostějov

Re: novy Garmin - chybi mapy?

Odeslatod V12 » 18.09.09 21:14 (Pá)

O co tu ide ? Nejako tomu nerozumiem - preco je podvod kupit navigaciu za 1/2 ceny mimo CZ (SK) a v CZ (SK) to predavat za 3/4 ceny, za aku to predava vyhradny distributor CZ (SK) ? Ved sme v EU, kde je volny pohyb tovaru. Ze tam nie su mapy, ktore dodava vyhradny lokalny distributor ? OK - tak tam nie su, nikto predsa nepise, ze navigacia tieto mapy obsahuje. Podvod by to bol vtedy, keby takyto dovozca napisal, ze tie mapy v navigacii su, no v skutocnosti by tam neboli a zakaznik by ich musel zvlast dokupovat. Za toto by som potom zatvaral. Zakaznik je predsa svojpravny a ked mu v autonavigacii staci CNE (v GMXT staci, v Nuvi rozhodne nie), nech to kupi aj u "sedeho" dovozcu, alebo niekde vonku za podstatne nizsiu cenu. A prave tu sa dostavam k zaujimavej situacii na Slovensku - vyhradny distributor je firma Conan, ktora vydava lokalne mapy Slovakia Roads (SRv6) a SK Topo. Podla vyjadreni Conanu SRv6 konci, slubuju sice SRv7, no to uz bude posledna aktualizacia. Potom bude na Slovensku iba CNE. A toto je bod zlomu, pretoze ked v DE ci A kupim Nuvi za 2/3 cenu, za aku u Conanu a ani Nuvi od Conanu nema za vyssiu cenu lokalnu cestnu mapu kvalitnejsiu nez CNE, je to pre nich krok do priepasti. Obdobna situacia je aj v turistickej triede - kedze existuje free mapa GPSForum Topo SK (ktora je podla ohlasov uzivatelov lepsia, nez komercna SK TOpo v2 a aj v3beta), nie je ziadny dovod kupit Oregona u Conanu, navyse za prehnanu cenu. Takze svojpravny zakaznik to na velky zial Conanu kupi mimo Slovenska.
V12
 
Příspěvků: 175
Registrace: 14.11.07 21:11 (St)

Re: novy Garmin - chybi mapy?

Odeslatod Romstar » 19.09.09 12:23 (So)

O to právě jde, že někteří nakupují gps v domnění, že obsahuje i Topo mapu a pak jsou udiveni, že ne. Samozřejmě, že můžete prodávat co chcete, ale měl byste jasně uvést, že gps obsahuje jen CN.
Obrázek uživatele
Romstar
 
Příspěvků: 342
Registrace: 30.08.08 15:54 (So)
Bydliště: Prostějov

Re: novy Garmin - chybi mapy?

Odeslatod Jarous1 » 19.09.09 12:52 (So)

Hodně podobnou věc jsem nedávno řešil se svým novým PDA. Prodávají se tu jak kusy anglické, tak i samozřejmě s českým prostředím. A u něj si člověk musí dávat velký pozor jak tam je čeština udělaná. Buď už je přímo součástí ROM (obdoba FW u GPS) nebo je tam dodatečně doinstalovaná. Pokud se časem objeví nová ROM, tak ale už může nastat problém... Protože prodejci/distributoři rozlišují "česká" vs "počeštěná" verze. S novou českou ROM je to v pohodě, to se nahraje komplet i s lokalizací a je to. Kdežto u "počeštěné" verze je nutné k příslušné (většinou anglické nebo "evropské") ROM sehnat i odpovídající verzi programu, který to počeštění teprve provede. A zde může být kámen úrazu, protože v drtivé většině případů už je ten nový program zpoplatněn...
Kdo tyto kličky nezná, tak se potom může hodně divit, protože to není moc levná záležitost, stojí to několik set Kč.
Takže jako vždy, "důkladně číst popisy zboží, pak nejlépe se prodejce ještě několikrát zeptat jak to doopravdy je, a až teprve potom zboží koupit..."

EDIT: K dobru "mého prodejce" ale musím dodat, že se k tomu kupodivu postavil čelem a po výměně několika klidně formulovaných mailů mi novou verzi češtiny poskytl zcela zdarma...
Naposledy editoval Jarous1 dne 19.09.09 13:10 (So). Počet editací: 3x.
Garmin Oregon 650 + TOPO Czech PRO 2015, TOPO Czech PRO 2013, ATLAS Czech 2013.5, CYKLO Czech 2013
Jarous1
 
Příspěvků: 761
Registrace: 11.09.07 15:37 (Út)

Re: novy Garmin - chybi mapy?

Odeslatod V12 » 19.09.09 12:58 (So)

Romstar :
Ved som napisal, ze musi byt jasne uvedene, co v navigacii je, inak je to naozaj zavadzanie zakaznika. A ked tam nie je uvedene nic, tak sa zakaznik na to moze spytat a po odpovedi sa rozhodne, ci tu navi zoberie, alebo nie. Ved vsade je to tak - ak neviem, co je sucastou balenia, opytam sa.
Predpokladam, ze ziadny "sedy" distributor si nedovoli napisat, ze v navigacii je CNE+Atlas+Topo, no v skutocnosti je to iba CNE, pretoze navi nie je dovezena cez Picodas.

Jarous :
100% pravda. Inak v PDA neznesiem nic ine, iba original anglicky fw, s roznymi lokalizaciami su iba problemy. Napr. GMXT ci ine GPS aplikacie ukazuju polohu kilometre mimo, pretoze oddelovac desatin je ciarka a nie bodka, ako to programy ocakavaju.
Naposledy editoval V12 dne 19.09.09 13:00 (So). Počet editací: 1x.
V12
 
Příspěvků: 175
Registrace: 14.11.07 21:11 (St)

Re: novy Garmin - chybi mapy?

Odeslatod Romstar » 19.09.09 12:59 (So)

Nebo pc jen se zkušební verzí operačního systému.
Obrázek uživatele
Romstar
 
Příspěvků: 342
Registrace: 30.08.08 15:54 (So)
Bydliště: Prostějov

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: GPS přijímače

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a 1 návštěvník.