Stránka 10 z 12

Re: nüvi 1350 - poprvé v ruce

OdeslatOdesláno: 10.08.11 20:09 (St)
od djbrouk
Zdravím,taky mě to furt táhlo z dálnice Brno-Ostrava pryč,a mám nastaveno,aby se to placeným dálnicím nevyhýbalo. :? Mám nastavenou mapu CN Europe nt 2011.32. Zkuste někdo poradit,plíz? ;) Jo,a zkoušel jsem taky nejrychlejší,nejkratší trasu,nepomohlo,předem dík.

Re: nüvi 1350 - poprvé v ruce

OdeslatOdesláno: 10.08.11 22:12 (St)
od Kofolytik
Nastavte si nejrychlejší trasu a v objížďkách mějte zatrženo jen "nezpevněné silnice". Pak by to mělo fungovat správně.

Re: nüvi 1350 - poprvé v ruce

OdeslatOdesláno: 15.09.11 22:16 (Čt)
od magorftrucku
Zdravim odborniky a prosim o radu.
Dostal se mi do rukou nuvi 1350 na kterem sviti po formatovani jen napis garmin a tot vse.
zkusil sem vyse uvedeny postup k obnove a stale nic.
navi napise ze neco dela a po te stale sviti pouze ten garminackej modrej napis.
Za kazdou radu diky.

Re: nüvi 1350 - poprvé v ruce

OdeslatOdesláno: 21.09.11 14:11 (St)
od Path
Po formátu? Poku jste nuvi formátoval a odpojil od PC bez obnovy zálohy, pak žádný upravený firmware nepomůže. Jedině servis.

Re: nüvi 1350 - poprvé v ruce

OdeslatOdesláno: 22.09.11 14:06 (Čt)
od magorftrucku
Uz sem to tak dostal do ruky a prubeh formatu neznam.
Takze jedine servis? Nemate nekdo tuseni kolik si za to servis uctuje?

Re: nüvi 1350 - poprvé v ruce

OdeslatOdesláno: 22.09.11 16:27 (Čt)
od Path
S tímto dotazem se obraťte na Gallowaye. Bude stejně jediný, kdo by to zvládl v rámci ČR opravit (když vše půjde dobře).

Re: nüvi 1350 - poprvé v ruce (závěr)

OdeslatOdesláno: 16.10.11 11:33 (Ne)
od borsky
V recenzi na začátku tohoto vlákna se píše
Path napsal:Pokud je řeč o mapě Topo Czech v3, není zatím na tomto nuvi vůbec použitelná. Nuvi chybně vykresluje jednotlivé vrstvy a dokonce jsou některé komunikace přerušované. Největší problémy jsou s vykreslením stínovaného reliéfu (DEM), který nelze vypnout.
...
Garmin poslední dobou často opomíjí výrobce map třetích stran a soustředí se pouze na své mapy. Přesto věřím, že s další verzí firmware to bude mnohem lepší. I s poslední aktualizací 2.70 se přeci jen vykreslení Atlasu zlepšilo. Toto je k nuvi 1350 asi má největší výtka. Uživatelé, kteří hodlají na tomto přístroji používat jiné než oficiální mapy od Garminu, měli by ještě chvilku počkat na firmware, který tuto chybu napraví. Otázkou je, zdali Garmin vůbec přidá funkci pro deaktivaci stínovaného reliéfu nebo ho alespoň pro určité měřítko potlačí. Budu-li mít v té době přístroj po ruce, dám vědět.

Mám pocit, že ani po dvou létech se mnoho nezměnilo. I poslední verze mapy Topo Czech s poslední verzí firmware je nepoužitelná. Při prohlížení mapy doma na stole s vypnutým GPS se navigace samovolně vypíná. Při pokusu o použití v terénu se navigace buď vypne nebo zatuhne tak, že je nutný reset. Přitom stínování detailní mapy nemá smysl. Data popisující reliéf nejsou dost podrobná a stínování si navigace bohapustě vymýšlí.

Nezná někdo nějaký trik, jak se toho stínování zbavit?

Re: nüvi 1350 - poprvé v ruce

OdeslatOdesláno: 17.10.11 12:13 (Po)
od Anders
V sestavene Topo Czech (ne v Topo Czech PRO!) lze DEM vrstvu odebrat v programu GMapTool. Sám to tak používám.
http://www.anpo.republika.pl/download.html#gmaptool.

Mimochodem DEM vrstva je i novejsich verzich gmapbmap.img...

Re: nüvi 1350 - poprvé v ruce

OdeslatOdesláno: 17.10.11 15:04 (Po)
od Rubic
:arrow: borsky
borsky napsal: Při prohlížení mapy doma na stole s vypnutým GPS se navigace samovolně vypíná.

Napájíte Nuvi ze zdroje který je schopen dodávat proud aspoň 1,5 A nebo používáte originál ?
http://www.garmin.cz/produkty/auto-moto ... pilot.html

Re: nüvi 1350 - poprvé v ruce

OdeslatOdesláno: 17.10.11 23:39 (Po)
od borsky
Anders:
Díky za odkaz. Našel jsem i polský návod, tak to vyzkouším. Nebude to ale hned, chci napřed přestěhovat MapSource (a hlavně mapy) na jiný počítač. Ten stávající začíná nějak blbnout.

Rubic:
Doma jsem to zkoušel jen s interní baterií, ale zkoušel jsem to i v autě při napájení z autobaterie. Protože navigaci používám téměř každý den v autě, samostatný napáječ jsem zatím nepotřeboval, interní baterii se mi zatím nepodařilo nikdy vybít.