nüvi 1350 - poprvé v ruce

Vše co se týká železa značky Garmin.

Re: nüvi 1350 - poprvé v ruce

Odeslatod popelnica » 25.08.10 13:21 (St)

Zdravím všechny,

pojme 1350ka pouze karty micro SD nebo i micro SDHC? Chtěl bych tam dát něco většího, tak by mě zajímalo s jakými kartami šlape vám. V tech. specifikacích všude píší jen micro SD.
popelnica
 
Příspěvků: 4
Registrace: 30.06.10 15:29 (St)

Re: nüvi 1350 - poprvé v ruce

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 25.08.10 14:24 (St)

i SDHC. vsechna novejsi nuvi sdhc umi.
Garmin DriveLuxe 50 + Garmin Approach S1
Tragedie_v_JZD
 
Příspěvků: 682
Registrace: 19.10.08 20:35 (Ne)

Re: nüvi 1350 - poprvé v ruce

Odeslatod Cheetah007 » 07.09.10 18:55 (Út)

Tuhle navigaci mám asi tři měsíce a naprostá spokojenost,nicméně nic není dokonalé a ani být nemůže a i zde by se něco našlo.(zmiňované bloudění a výpadky signálu v husté zástavbě a při jízdě téměř lesem ppd. způsobuje sklo co mám v NA...v osobáku je to v pohodě).
Je to prakticky LOW End třída i když 12xx jsou ještě níž ale HW budou totožné takže výrobce aby zachoval rozumnou cenu (tenkrát mě při nějaké akci v datartu stál asi 3.7k=Výbornáí cena) někde ušetřil...tipuji cpu a rychlost vestavěné 4GB flash + i RAMpaměťi neznámé velikosti.

Pár lidí to zde psalo a potvrzuji že vykreslování mapy bez ohledu zda máte navolen CN2011 nebo AtlasCR+Adresy je docela líné....při přepnutí z 3D na 2D klepnutím na displej to ještě beru ale proč se tak dlouhop vykresluje náhled další křižovatky klepnutím na šipku následujícího manévru fakticky nevím...asi platí to co hodně lidí píše že GARMIN "trestá" ty co si pořídí nejlevnější 4:3model=méně vydělá,okleští funkce jak to jde a ještě to nechá líné jak s prominutím smrad.V menu je tryxchlost v pohodě téměř výborná a ani efektní animace ji nebrzdí ale u map je to horší.

Nicméně mi to nedalo,garmin používá nějaký svůj formát mapových dat/podkladů který je dnes celkem zastaralý a out ale svůj podíl na tom má i rychlost integrované FLASHky ze které se CN defaultně načítá.
Před asi týdnem jsem trochu experimentoval (zálohu mám komplet ve stavu kdy jsem G rozbalil a oprvé našel družice...) protože se mi i přes výše zmíněné zdálo že Atlas je na tom pokud jde o vykreslování z 2GB SanDiska přece jen o trochu lépe ,onen SanDisk je základní model a abych se vyhnul problémům nechal jsem doporučovaný formát pro Navigace,MP3,Telefony a jiné FAT (tuším že je to buďFAT12 či 16 )

Zformátoval jsem tedy vnitřní 4GB paměˇz dwafutlně výrobcem př. FAT32 na FAT a velikost alokace nechal stejnou tedy výchozí.
Čekal jsem že garmin ani nenaběhne popř. bude padat a jnak zlobit ale kupodivu chodí jako dřív a vykreslováníé mapy je min. o 20-procent rychlejší.
Co jsem četl na fórch obecně nastavování velikosti alokace před formátem na různé hodnoty má prý vliv na rychlost čtení z karty,proto žádám všechny jaká hodnota je na středně velké--velké= soubory co má garmin v mapách ideální aby to trošku slušně chodilo.
Věřte nebo ne opravdu to má vliv a potvrdilo se mi i to co se občas píše že FAT je na čtení trochu rychlejší než 32 a na zápis snad také ale o ten mi nejde.

Požádám někoho zběhlejšího v paměťových médiích např. přímo PATHa jstli něco podobného zkusil a jak se to projevilo popř má tip jak alokaci správně optimpně nastavit,podotýkám jen že vše popsané se týká modelu 1350 u jiných to může být zcela odlišné.

EDIT:
pokud před formátem nastavim FAT můžu nechat buď Výchozí nebo dát 64kB víc mi Win7 nepovolí a u FAT32 můžu 1024,2048,4096,8192bajtů až po 16 a 32kB
Možná bych nmohl nechat defaultní FAT32 ale jakou velikost clusteru nastavit netuším....poradí někdo prosím?
Garmin nüvi 3790 nüMaps Lifetime / CN Europe NT 2012.20 / FW4.30 /
Cheetah007
 
Příspěvků: 54
Registrace: 01.07.10 0:47 (Čt)

Re: nüvi 1350 - poprvé v ruce

Odeslatod Path » 08.09.10 8:44 (St)

Já tedy s 1350 žádný problém nemám a přiznám se, že ani nevidím důvod ke změně souborového systému. Možná snad na paměťové kartě (různé konstrukce a rychlosti) v rámci experimentu, ale vnitřní paměť bych nechal jak je. Navýšení rychlosti mohlo být způsobeno i novým umístěním nefragmentovaných souborů na čistě formátovanou paměť. Rychlost mohou negativně ovlivňovat i poškozené soubory - důsledek výpadku napájení, zatuhnutí, nucených restartů apod.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: nüvi 1350 - poprvé v ruce (část druhá)

Odeslatod nemik » 23.09.10 19:24 (Čt)

Path napsal:
* fs_image.ver (použitý file system)
* gmapbmap.img (základní mapa světa ve vezi 3.00)
* gmapprom.img (předinstalovaná mapa - City Navigator Europe NT 2010.10)
* gmaptz.img (mapa pro automatickou detekci časového pásma)
* Locales.xml (pomocné lokální informace o zemi/jazyku/poloze)
* TrafficProvider.xml (informace o poskytovateli dopravních.inf. včetně nezbytných kódů)




Můžu si ten soubor * gmapprom.img vymazat pokud si nahraji novější mapu?
nemik
 
Příspěvků: 24
Registrace: 09.01.09 23:49 (Pá)

Re: nüvi 1350 - poprvé v ruce

Odeslatod Path » 23.09.10 22:21 (Čt)

Můžete. Nahranou mapu klidně můžete přejmenovat opět na gmapprom.img.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: nüvi 1350 - poprvé v ruce

Odeslatod cwill » 05.02.11 16:19 (So)

Lokalizace 1350

Ahoj,
protoze na linku viewtopic.php?f=19&t=1089 uz odkaz nefunguje, zkusil jsem na 1350 prave tento.
Po zbeznem otestovani vypada kompatibilne.

Ze je kvalita překladu lepsi nez orig. netreba komentovat. Diky Badanovi za tu praci

Pouze jsem si v retezci STR_PRESS_POWER_KEY tu straslivost z originalu:
Zař. zap. stisk. tlač. Napájení.
nahradil za
Zapnout tlačítkem ZAP/VYP


badan napsal:Rád bych dal k dispozici svou opravu překladu pro Nuvi 1200 verze firmware 4.40 - pokud ho nemáte tak si nejdříve aktualizujte navigaci přez WebUpdater (je upraven celý cs_CZ.glx ze složky Text a taky všechny soubory nápovědy ze složky Help/Czech.
Před úpravami si zálohujte původní soubory, kdybyste se chtěli vrátit k neupravené verzi :)

Soubor cs_CZ.glx ze složky Upravena CZ nakopírujte do složky Text v navigaci

Celou složku Czech ze složky Upravena Help nakopírujte do složky Help v navigaci

Myslím, že by upravené soubory mohly fungovat i v 1350 (někdo by mohl vyzkoušet a dát vědět)
Třeba to někomu pomůže k lepšímu pochopení při nastavení a ovládání navigace.
cwill
 
Příspěvků: 1
Registrace: 05.02.11 15:50 (So)

Re: nüvi 1350 - poprvé v ruce

Odeslatod djbrouk » 08.02.11 20:46 (Út)

Zdravím,dneska jsem si tuto navigaci koupil ve výprodeji,moje prvníObrázek
Četl jsem Vás tu pár hodin,ale nedá mi to,na pár věcí se zeptám:
1.Po připojení a registraci jsem zadara aktualizoval mapu,jak mi to nabídlo.(nemám lifetime),a pořád mi to nabízí nový software,
ale ten nejde stáhnout. V navigaci to píše,že mám 4.90 verzi softwaru.Ale verzi softwaru GPS mám psáno 4.30,textu 2.70
a audio 2.20.
2. Základní mapu mám worlwide autoroute dem basemap NR4.00. V krabici mám kódy na topo czech 3,atlas czech 8 adresy 1.
Chci se zeptat na tu atlas czech,je lepší než ta vestavěná mapa,a když tak v čem?
3. A co se týká audia,jsou i jiné hlasy,ano četl jsem,že jj,ale nefungujou odkazy.Obrázek
4. A ještě na tu češtinu do navigace,jak se to tam dává,a ještě plíz odkaz,prostě mám 1. navigaci v životěObrázek ,tak prosím helpněte,a buďte ke mně schovívaví.
Díky.Obrázek
djbrouk
 
Příspěvků: 15
Registrace: 08.02.11 20:14 (Út)

Re: nüvi 1350 - poprvé v ruce

Odeslatod Cheetah007 » 08.02.11 23:46 (Út)

Jestli že ti navi píše SW 4.90 a GPS 4.30 je to v pořádku a webupdater ti jiné nenabídne,leda přehrát stávající máš poslední verze co jsou a nové nevyšly.
Garmin nüvi 3790 nüMaps Lifetime / CN Europe NT 2012.20 / FW4.30 /
Cheetah007
 
Příspěvků: 54
Registrace: 01.07.10 0:47 (Čt)

Re: nüvi 1350 - poprvé v ruce

Odeslatod Path » 09.02.11 15:14 (St)

djbrouk napsal:...
Četl jsem Vás tu pár hodin,ale nedá mi to,na pár věcí se zeptám:
1.Po připojení a registraci jsem zadara aktualizoval mapu,jak mi to nabídlo.(nemám lifetime),a pořád mi to nabízí nový software,
ale ten nejde stáhnout. V navigaci to píše,že mám 4.90 verzi softwaru.Ale verzi softwaru GPS mám psáno 4.30,textu 2.70
a audio 2.20.


Pozor, je rozdíl mezi software(firmware) pro nuvi a firmware pro obsluhu GPS čipsetu.

djbrouk napsal:2. Základní mapu mám worlwide autoroute dem basemap NR4.00. V krabici mám kódy na topo czech 3,atlas czech 8 adresy 1.
Chci se zeptat na tu atlas czech,je lepší než ta vestavěná mapa,a když tak v čem?


Worlwide autoroute dem basemap je pouze základní mapa světa, která je spíše orientační. Pro routing ji určitě nevyužijete.


djbrouk napsal:3. A co se týká audia,jsou i jiné hlasy,ano četl jsem,že jj,ale nefungujou odkazy.


Buďte konkrétní, který odkaz není funkční?


djbrouk napsal:4. A ještě na tu češtinu do navigace,jak se to tam dává,a ještě plíz odkaz


Soubor s češtinou překopírujete do složky Text v zařízení.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: GPS přijímače

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: Brandwatch/Magpie [Bot], CommonCrawl [Bot] a 4 návštevníci.