nüvi 1350 - poprvé v ruce

Vše co se týká železa značky Garmin.

Re: nüvi 1350 - poprvé v ruce

Odeslatod Pitrs81 » 23.04.10 22:40 (Pá)

Zkusil jsem si naplánovat trasu v MapSource a poslal jsem ji do navigace. Problém je že netuším kde to teď najít v navigaci nebo jak naplánovanou trasu zvolit jako trasu pro navigování. Poradíte mi někdo prosím?
Pitrs81

Registrace: 22.04.10 11:28 (Čt)

Odeslatod Romstar » 24.04.10 11:48 (So)

Normálně 1350tka trasy nepodporuje, pokud se tedy něco nezměnilo ve FW. Jinak trsy se ukládají do Moje Data odkud je potřeba je vyexportovat do Moje Trasy.
Obrázek uživatele
Romstar

Registrace: 30.08.08 15:54 (So)

Odeslatod Pitrs81 » 24.04.10 12:29 (So)

Hmm no v "Moje data" nemám v podstatě nic užitečného. Je tam:
1. Nastavit domovskou destinaci
2. Odstranic oblíbený (oblíbené)
3. Vymazat protokol cesty

Už mě vážně začíná štvát co všechno je v té navigaci omezeno :-( Ale poslat to tam šlo v pohodě. Tak mají alespoň napsat že to neumí když to tam odesílám a nemá to jen tak projít.
Pitrs81

Odeslatod Monoid » 24.04.10 13:32 (So)

Garmim se bohuzel u rady nuvi vydal cestou 'segmentace' trhu. Vyrabi osekane verze, ktere v mnoha ohledech neumi to, co umi staricka turisticka 60CS. Jsou to prave ty trasy s vice prujezdnimi body. A drive umely zaznamenat a zobrazit zaznam projete trasy jen ty nejvyssi modely nuvi.

To je opravdu vysmech zakaznikum a ve vysledku to vede k reakcim, jako je ta Vase. Zakaznik nechape, ze zakoupena GPS nema ty uplne elementarni vlastnosti, ktere clovek automaticky predpoklada i u toho nejnizsiho modelu.

Garmin misto toho, aby do vyssich modelu pridal nejake uzitecne vlastnosti (to by ale neco stalo a nekdo by musel premyslet), tak sli jednodussi cestou a misto toho osekali funkcnost nizsich modelu (obcas az k hranici pouzitelnosti) a z drive zcela beznych funkci, tak mavnutim proutku udelali exkluzivni funkce za exkluzivni cenu. :-((

Byl jsem dlouholetym priznivcem Garminu, ale timto pristupem si to u me polepil. :-((
Monoid

Registrace: 15.04.08 9:25 (Út)

Odeslatod Pitrs81 » 26.04.10 17:27 (Po)

Ahoj, mám čas do pátku abych tuhle navigaci Nuvi 1350 vrátil a tak začínám koukat po jiném Garminovi který by uměl více průjezdních bodů a případně import/export tras.

Verze 1690 se mi zdá až moc nadupaná a zbytečně drahá (kupuju jen od "kvalitních" prodejců a tam se její cena pohybuje kolem 7 tisíc).

Verze 14xx má zase 5" displej a to je myslím trochu moc na to malé rozlišení a navíc nevím jestli by 14xx uměla více průjezdních bodů (spíš mi přišla jako 13xx jen s větším displejem).

Nevíte jestli umí ty průjezdní body třeba 1390 nebo je ještě nějakej novej model z té nové řady co by to uměl?
Pitrs81

Odeslatod Romstar » 27.04.10 7:14 (Út)

Více průjezdních bodů má 1490, 765, ale běžte do té 1490tky a pokud půjdete do 765 tak je to sice výběhový model, ale nabízí nejvíce, má navíc aktivní držák. Plánovat trasy umí jak 1490 tak 765.
Obrázek uživatele
Romstar

Registrace: 30.08.08 15:54 (So)

Odeslatod Pitrs81 » 27.04.10 8:18 (Út)

Dobře ale někde jsem tu četl že je 765 je ještě pomalejší naž je 1350. A i ta 1350 je podle mě při práci s mapou docela pomalá, tak bych byl nerad aby to bylo ještě horší. Jinak se mi 765ka docela zamlouvá.

EDIT: Ještě bych měl dotaz jestli tu někdo neví do jakého měřítka lze na 765 nejvíce přiblížit (číslo na mapě vpravo dole :-). Na té 1350 je to 15m, pokud by to 765ka uměla on něco blíž, tak bych šel asi do ní.
Pitrs81

Odeslatod warhead » 27.04.10 12:35 (Út)

predpokladam ze meritko bude asi stejne nehlede na to ze 765 je "starsi" rada, osobne bych sel spise asi do 1490, to rozliseni je stale prijemne
warhead

Registrace: 22.12.09 11:32 (Út)

Odeslatod Pitrs81 » 27.04.10 17:41 (Út)

Tak už jsem svou 1350ku vrátil a teď musím počkat jestli mi vrátí peníze. Nevím jestli nebude problém, že jsem už aktivoval Lifetime aktualizace.
Pitrs81

Odeslatod Cheetah007 » 01.07.10 0:59 (Čt)

Prosím nechystá se pro Nuvi 1350 nový FW popřípadě kdy?
S navigací jezdím cca. tři neděle maximální spokojenost,rychlost loklazace až na známé "výkon vypnut",stabilita relativně rychlý start oproti předchozí řadě,po vypnutí při naplánované trase se po zapnutí vrátí zpět na silnici k navigaci a další...oproti předch. řadě programátoři garmina myslím dost zapracovali ale něco viz. níže bych chtěl ještě doladit tedy jestli to není HW "vlastnostz" je to přece jen absolutní LOW Wide navigace tohoto výrobce...

Na verzi FW4.20 jedu od koupě garmin nuvi 1350 mám pocit že tam byla přímo z továrny a neaktualizovala se...snad jen FW perov GPSku ten se upgradoval.
Nikde na stránkách EN garmina (o českých radšíi nemluvím...) nemohu najít kdy a zda vůbec vyjde další...pár věcí není úplně O.K jmenovitě následující:

1.Občas zcela zamrzne indikátor aktuální rychlosti při navigaci (Okénko vpravo dole).
pomůže buď kliknutí na něj a z obrazovky "taxchometru a dlaších" návrat nebo zap./vyp. navigace ale tak jednou týdně se to vrací.

2.Nevím zda je malá citlivost použitého XXX??? Chipu GPS ale při jízdě lesem kudy silnice vede,"autíčko" poměrně často sjede jede mimo silnici zuřivě zatáčí do všech stran,dokolečka...navigace hládí "přepočítávám" také dokola což je k zbláznění...bere to že jsem sjel z trasy a snaží se mě hodit zpět....tunelem jsem zatím nejel ale nechci vidět co by to dělalo třeba ve strahovském/letenském...
U tomtomů jsem nic takového nepozoroval a byl ve stejném autě který nemá žádná speciální GPS vlny potlačující/tlumící skla...totéž se mi s 1350 stává v hustější zástavbě...nechtějte vědět co mi to provádělo v centru kladna....jezdil jsem dokolečka jak D a měštáci se nestačili divit...naštěstí byli rozumní a když viděli že bloudím a nechám se "vést" za ručičku navigací,pousmáli se a šli dál...
Nevím zda je problém v FW či FW GPSky mohu to přes WebUpdater zkusit přehrát ale to jsem dělal a beze změny.....není to na reklamaci?

POPROSÍM všechny vlastníky buď 1350 nebo trochu vyšího ale stáůe prakticky stejného 14xx modelu napiště zda výše popsané pozorujete také.
Garmin nüvi 3790 nüMaps Lifetime / CN Europe NT 2012.20 / FW4.30 /
Cheetah007

Registrace: 01.07.10 0:47 (Čt)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: GPS přijímače