nüvi 1350 - poprvé v ruce

Vše co se týká železa značky Garmin.

Re: nüvi 1350 - poprvé v ruce

Odeslatod mart.centrum » 17.01.10 23:52 (Ne)

Díky za obrázky a info. Nuvi 1350 nikde neukazovala co má. V pátek jsem jí odnesl do servisu Garminu. Tam si jí nechali na pozorování. Tak uvidím, co bude dál.
mart.centrum
 
Příspěvků: 5
Registrace: 06.01.10 12:28 (St)

Re: nüvi 1350 - poprvé v ruce

Odeslatod Mirdam » 17.01.10 23:58 (Ne)

Tak ať se vše podaří ke vší spokojenostiObrázek
Mirdam
 
Příspěvků: 36
Registrace: 21.08.09 21:53 (Pá)

Re: nüvi 1350 - poprvé v ruce

Odeslatod mart.centrum » 04.02.10 15:33 (Čt)

Díky za komentáře k mé 1350. V servisu jí vyměnili za nový kus a ten chodí podle mých představ.
mart.centrum
 
Příspěvků: 5
Registrace: 06.01.10 12:28 (St)

Re: nüvi 1350 - poprvé v ruce

Odeslatod foibos » 30.03.10 20:33 (Út)

Při koupi 1350T jsem zjistil poměrně nepříjemnou vlastnost této navigace, spočívající v její nevoli uložit si nastavení, pokud nemá signál z družic. Nešťastnému prodejci, který o této chybě nevěděl, jsem kvůli tomu vrátil dva plně funkční kusy, které však zatvrzele odmítaly uložit si v interiéru ČR a přestat se ptát na souhlas s licenčními podmínkami. Tajemství garminovských programátorů, které nebylo opraveno ani posledním dostupným patchem, mi vyjevil až prodavač na jiné prodejně a od té doby jsem poměrně spokojeným uživatelem.

Mám problém se Šmirdou, který se občas přehrává trhaně, a ne tak hladce jako na 765T, a pak si nevím rady s vlastními zvuky k POI, které mám uloženy stejně jako v 765T, ale navigace místo nich přehrává jen jakýsi dvojitý gong, ač mp3 obsahuje jedno pípnutí. Vetším problémem se jeví kombinace City Navigatoru 2010.31 s Adresami v1, neboť není-li v navigaci další podobná mapa, Adresy se uvelebí ve výběru země jako jediná volba a potlačí výběr zemí z City Navigatoru. Obcházím to aktivací třetích map, třeba jinak nefunkčních 3D z City Navigatoru, díky čemuž pod položkou Změnit zemi už netrůní pouze Adresy, ale je k dispozici klávesnice, na níž lze požadovanou zemi napsat (avšak pod ikonkou složky vlevo nahoře se žádné země neuloží). Pokud jsem Adresy deaktivoval, samotný City Navigator napsal, že žádné mapy nejsou dostupné. Není to lehké.

Poradil by mi někdo aspoň se Šmirdou, aby se nezakoktával?

Pro nerozhodnuté kupující přikládám odkaz přibližně na milion uživatelských recenzí: http://www.amazon.com/Garmin-1350T-4-3- ... ewpoints=0

Edit: Problém se Šmirdou se vyřešil sám, asi po aktualizaci firmware. Adresy pak z navigace putovaly pryč, nový City Navigator již obsahuje čísla popisná i orientační. Pokusy o vlastní zvuk radarů jsem vzdal a na poi.cz stahuji radary bez vlastních zvuků (nastavitelné v Uživatelském panelu), navigace používá svůj výchozí gong.
Naposledy editoval foibos dne 09.07.10 10:13 (Pá). Počet editací: 2x.
foibos
 
Příspěvků: 16
Registrace: 19.02.09 21:57 (Čt)

Re: nüvi 1350 - poprvé v ruce

Odeslatod Romstar » 31.03.10 7:21 (St)

Zdravím, 1350tka má jako novou možnost si nahrát každou mapu přes Map Source samostatně.
Pokud máte v gps CN + Adresy, tak si Adresy přejmenujte z gmapsupp.img např na adresy.img a bude to chodit korektně.
Pokud tam máte více map z Map Source tak je budete muset poslat po jedné a přejmenovat.
Obrázek uživatele
Romstar
 
Příspěvků: 342
Registrace: 30.08.08 15:54 (So)
Bydliště: Prostějov

Re: nüvi 1350 - poprvé v ruce

Odeslatod foibos » 05.04.10 17:40 (Po)

Děkuji, vyzkouším to. A proč se zasekává Šmirda, respektive jak toto odstranit, nevěděl by někdo?
foibos
 
Příspěvků: 16
Registrace: 19.02.09 21:57 (Čt)

Re: nüvi 1350 - poprvé v ruce

Odeslatod Pitrs81 » 22.04.10 12:11 (Čt)

Ahoj,

koupil jsem si tuhle navigaci 1350 s Lifetime a protože je to moje první tak mám pár dotazů. Tady se to určitě hemží odborníky :-)

1. Když volím odkud kam jedu, jak můžu zadat přes co chci jet? Prostě plán trasy.

2. Jak můžu vymazat nějakou mapu kterou v navigaci nechci? Nahrál jsem tam Atlas Czech, Adresy a Topo Czech 3.1. Vše přes MapSource.

3. Jak funguje ta mapa Adresy? Vždyť přece adresy má CN v sobě, tak na co to vlastně je?

4. Kde bych sehnal jinej hlas? Chvilku jsem googlil ale nic jsem nenašel. Taky nevím jak se to pak instaluje (kam to uložit atd.)

Moje postřehy:
Dlouho jsem nevědel kde najít výběr mapy. Pak jsem to našel zašité v Nástroje->Nastavení->Mapy->Informace o. Default byly vybrané všechny 4 co jsem tam nainstaloval ale používala se jen ta poslední instalnutá což byla TOPO Czech 3.1. Nedá se to přepínat někde snadněji? A co když si nechám zaháčkované třeba Adresy a CN? To mi pak totiž nabízí hledání v té kterou jsem nainstaloval nejpozdeji. Nedá se mapa zvolit nějak snadněji?

Když jsem si nainstalovat novej firmware 3.90 a stáhnul si poslední CN 2010.30c tak mi to všechny mapy asi vymazalo a musel jsem je tam nahrávat znovu. Ale chápu to, byla to velká aktualizace. Nicméně nastavení se udrželo. Btw. taky mě chvilku trápilo nastavení. To se mi pořád nulovalo po vypnutí přístroje. Nakonec se to povedlo, jen v jazykovém nastavení, jak jsou ty 3 vobly (myslím řeč, překlad, a poslední ani nevím) tak tam mám pořád v češtině jen jednu a když nastavím všechny na češtinu tak se mi to po vypnutí a zapnutí stejně vždycky vrátí na angličtinu. Škoda, asi nějaká chyba. Takže si musím v podstatě po každém zapnutí nastavovat aby navigace mluvila česky, ale už jsem si na to zvyknul.

Vlastnost mít pžiblíženo na 50m, aby mi to ukázalo POI je katastrofa. A největší zoom level pouze "15m" je taky špatnej, chtěl jsem to použít občas na GC nebo na turistiku, ale to měřítko 15m (přiblížení) je nedostatečné.

Ta funkce ecoRoute má z celého přístroje asi nejhorší překlad. Místo slova "spotřeba" je tam všude "úspora". Tak třeba "Úspora paliva ve městě". No děs. Naštěstí to šlo změnit v tom souboru uvedeném v recenzi. Ale to "Vypnout výkon" změnit asi nejde co?

Co se navigačních schopností týká tak vcelku dobrý. Je jednou mi to na dálnici z Olomouce směrem na Přerov řeklo zde odbočte vpravo a přitom prostě dálnice zamnou i předemnou a nikde žádná odbočka. Ale to bylo ještě s mapou CN 2010.10 která tam byla přednahrátá. S novou by to třeba neudělalo.

Ovládání (myslím menu) navigace je velice příjemné a plynulé. Jenomže to je jenom v menu. Při pohledu na mapu je to hrůza a pohyb s ní je velice trhanej a přístroj nestíhá dokreslovat, zoomovat a vůbec. Teda jestli jsou všechny navigace takto pomalé při práci s mapou tak je to bída.

Trošku mě taky zamrzelo, že v balení nebyl ani propojovací USB kabel ani síťová nabíječka. Naštěstí obojí doma mám z jiných zařízení. Každopádně mě ta navigace stála 5900kč a čekal bych to už v ceně. Samozřejmě vím že z toho 2000kč je cena lifetime aktualizací a cena přístroje samotného se pohybuje kolem 4000kč. I tak by to v balení nemělo chybět :-)
Pitrs81
 
Příspěvků: 33
Registrace: 22.04.10 11:28 (Čt)

Re: nüvi 1350 - poprvé v ruce

Odeslatod warhead » 22.04.10 13:08 (Čt)

Tak ja strucne ;)

1. zadat znovu trasu ona se zepta
2. pokud se nahraly najednou tak je lze smazat jen vsechny, lze je nahrat po jedne a prejmenovat
3. u 1350 adresy jiz nemaji smysl, jsou tam proto ze starsi pristroje to z CN nevytahnou
4. pokud vim je jen mistni Smirda, instalace kopirovanim do voice ale mohlo mi neco uniknout

Dalsi dotazy : Mapa se volit snadneji neda, idealni je bud mam zvoleno CN nebo Topo a nic vic. Pri firmwaru a aktualizaci by se mapy mazat nemely. Ad neukladani nastaveni je potreba s tou mrskou taky nekdy sednout do auta Obrázek po prvnim chyceni satelitu a idealne jeste projete zkusebni trase by mela nastaveni jiz drzet. K poi se nevyjadruji netrapi me nevim, z cestiny se take nezblaznim takze asi vsechno ode me Obrázek
warhead
 
Příspěvků: 54
Registrace: 22.12.09 11:32 (Út)

Re: nüvi 1350 - poprvé v ruce

Odeslatod Pitrs81 » 22.04.10 13:18 (Čt)

Super, díky za rychlou reakci... v podstatě ty první 4 body mě trápily nejvíc a tak jak jste mi to vysvětlil mi to stačí. To ostatní jako čeština nebo POI jsou hold mouchy ale dá se s nimi žít.

Ještě bych se snad zeptal kde se dá ten Šmirda stáhnout?
Pitrs81
 
Příspěvků: 33
Registrace: 22.04.10 11:28 (Čt)

Re: nüvi 1350 - poprvé v ruce

Odeslatod Romstar » 22.04.10 14:08 (Čt)

Obrázek uživatele
Romstar
 
Příspěvků: 342
Registrace: 30.08.08 15:54 (So)
Bydliště: Prostějov

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: GPS přijímače

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a žádný návštěvník.