nüvi 1350 - poprvé v ruce

Vše co se týká železa značky Garmin.

Re: nüvi 1350 - poprvé v ruce

Odeslatod Path » 05.08.09 13:50 (St)

DEM (Monoid): Zásah do kompilace mapy není pro nezkušené uživatele. Asi by to dočasně současný problém řešilo, ale to není jediný problém interpretace map třetích výrobců. Tady ještě bude muset Garmin na firmware zapracovat. Podobné nemoci mělo s prvním firmware i nuvi 765. Ale díky za připomenutí, někomu se to může hodit.

Průjezdní bod (Romstar): Koukám, že jsem to v recenzi neuvedl. Díky tomu, že jsem ji měl rozepsanou měsíc mi to nějak vypadlo, takže díky za připomenutí - aktualizoval jsem hlavní nedostatky v závěru (subjektivně jsem nikdy víc jak jeden průjezdní bod nikdy nevyužil - trasy si neplánuji, jezdím vždy na cíl). Určitě to ale považuji za zásadní nedostatek.

Zamknutí displeje (Romstar): Krátké stisknutí spínače a volba "Uzamknout. Disp".

Mapa Adresy (Romstar): Díky tomu, že nuvi 1xxx podporuje neomezené množství a názvy instalovaných map stačí Adresy CR samostatně instalovat do nuvi a přejmenovat např na adresyCR.img.

Pro jistotu ještě jednou připomenu, že mapy jsou z MapSource odesílány v souboru gmapsupp.img do složky x:\Map. Pokud v nuvi složka Map není, je po prvním exportu automaticky vytvořena. Exportovaný gmapsupp.img pak stačí ručně přejmenovat na jakýkoli název, např. abcdefgh.img. Tím mohou být všechny mapsety instalovány samostatně, což do budoucna ušetří spousty problémů.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: nüvi 1350 - poprvé v ruce

Odeslatod Path » 05.08.09 20:03 (St)

Informace o dostupnosti nuvi 1350 v ČR:

Termín: cca v polovině srpna 2009 (odvíjí se od aktualizace firmware, který bude některé chyby opravovat)
Cena: 5.490,- Kč včetně DPH
Zdroj: PICODAS Praha, s. r. o.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: nüvi 1350 - poprvé v ruce

Odeslatod mart.centrum » 13.01.10 1:32 (St)

Prosím o radu. Mám nového nuvi 1350 s CNEU 2010.20. Jeden z parametrů mého výběru byl "Lane assist" (ne JCV!), takové ty šipky vlevo nahoře, co znázorňují řazení do pruhů. Nemohu přijít na to, jak zapnout tuto funkci. Celkem jezdím často, dokonce i tu křižovatku z recenze, kde je funkční náhled lane assistants a nikdy jsem to na 1350tce neviděl. A ani se mi nepodařilo zobrazit vedle aktuální rychlosti značku s max. rychlostí v daném úseku.
Netušíte někdo jak tyto funkce zapnout / zobrazit ?? Nerad bych si začal vyčítat koupi Garmina.
Dík.
mart.centrum
 
Příspěvků: 5
Registrace: 06.01.10 12:28 (St)

Re: nüvi 1350 - poprvé v ruce

Odeslatod Romstar » 13.01.10 8:27 (St)

Zdravím, řazení do pruhů funguje jen v mapě CityNavigator a to samé platí o ukazateli povolené rychlosti. Řazení do pruhů se rozrůstá s aktualizacemi mapy u nás toho moc zatím není Praha, Brno. Na západ od nás je to už skoro všude.
Obrázek uživatele
Romstar
 
Příspěvků: 342
Registrace: 30.08.08 15:54 (So)
Bydliště: Prostějov

Re: nüvi 1350 - poprvé v ruce

Odeslatod mart.centrum » 14.01.10 0:25 (Čt)

Díky za zprávu. CityNavigator mám. Ten je dodán s navigací (CNE EU 2010.20). Nic jiného nepoužívám. Zkoušel jsem i simulaci na okruhu kolem Bruselu. Nic se neobjevuje Obrázek. Je-li tu nějaký šťastlivec, který to už reálně viděl, mohl by PLS napsat kde? Třeba se mi daří se vyhybat těm správným křižovatkám...
mart.centrum
 
Příspěvků: 5
Registrace: 06.01.10 12:28 (St)

Re: nüvi 1350 - poprvé v ruce

Odeslatod Rubic » 14.01.10 6:30 (Čt)

Dobrý den, udělej si "Vlastní trasu" Bonn - Ratingen s průjezdním bodem Koln. Zobrazí se ti řazení do pruhů v obou variantách i stínový relief Dómu v Kolíně nad Rýnem. Samozřejmě, pokud si jí projedeš v simulačním režimu.
Když jedeš dlouhý rovný úsek dálnice a není do čeho píchnout, je vhodné ťuknout na ukazatel v levém horním rohu. Pokud se zobrazí vpravo slovní popis, samovolně se obraz vrátí po 7s zpět ( u Nuvi765). Jinak jej lze vrátit ťuknutím na tlačítko Zpět - okamžitě. Obdobně se Nuvi chová, má-li odbočka "Foto-pohled" na ukazatele řazení do pruhů, jen prodleva je delší - 12s. Opět lze okamžitě vrátit zpět, ťuknutím na tlačítko Zpět.
(Promiň, až teď jsem si všiml, že 1350 nemá 3D zobrazení budov, tak ten Dóm v Kolíně neuvidíš, ale není čeho litovat, je to jen drobná hříčka - navíc při průjezdu neznámým městem se moc navigaci věnovat nemůžeš, postačí hlasový doprovod.)
Garmin Nuvi 765T, GE v6.3.0.0
Rubic
 
Příspěvků: 747
Registrace: 05.07.09 14:36 (Ne)

Re: nüvi 1350 - poprvé v ruce

Odeslatod Romstar » 14.01.10 8:01 (Čt)

Ještě bych doplnil, že 1350tka má sice řazení do pruhů, ale nemá Zobrazení křižovatky (foto křižovatky. Jinak řazení je jistě ve Vídni.
Zapněte simulátor a vyhledejte Vídeň a tiším dálnici A1 a od tama se nechte v simulátoru navigovat domů.
Takto vypadá řazení do pruhů:
viewtopic.php?f=19&t=833&p=5905#p5904
Obrázek uživatele
Romstar
 
Příspěvků: 342
Registrace: 30.08.08 15:54 (So)
Bydliště: Prostějov

Re: nüvi 1350 - poprvé v ruce

Odeslatod mart.centrum » 14.01.10 15:04 (Čt)

Děkuji za odpovědi. Zkusil jsem jak Vídeň, tak i Bonn -> Ratigen, stejně tak i tu křižovatku z recenze a nic. Evidentně ví, jaké jsou povolené rychlosti, protože podle nich v simulaci jede ale stejně je v pravém dolním rohu vedle aktuální neukáže. Asi se pokusím dojít přímo do Garminu.cz a snad s tím něco udělaj.
Při nákupu jsem doufal, že kupuji kvalitativně něco lepšího než PDA s IGo ale moc mě to zatím nepřesvědčilo.
mart.centrum
 
Příspěvků: 5
Registrace: 06.01.10 12:28 (St)

Re: nüvi 1350 - poprvé v ruce

Odeslatod Romstar » 14.01.10 18:55 (Čt)

To je jednoduchá věc gps Vám vymění nebo uvedou do stavu kdy bude fungovat jak má. 1350tky jsem měl v ruce 3 a všechny fungovaly bez problému.
Obrázek uživatele
Romstar
 
Příspěvků: 342
Registrace: 30.08.08 15:54 (So)
Bydliště: Prostějov

Re: nüvi 1350 - poprvé v ruce

Odeslatod Mirdam » 14.01.10 19:15 (Čt)

Zdravím,mám sice 775,ale mi se zobrazuje řazení do pruhů třeba při cestě od Prahy v Brně na Ostravu.Přesně zde můžete zkusit .
1.jpg
2.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přílohy.
Mirdam
 
Příspěvků: 36
Registrace: 21.08.09 21:53 (Pá)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: GPS přijímače

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: Brandwatch/Magpie [Bot], CommonCrawl [Bot] a 1 návštěvník.