Zdravím. Pořídil jsem si navigaci Garmin 860. Mapové podklady obsahovaly pouze City Navigator Europe NT2008. Protože jsem chtěl možnost vyhledání adres, doplnil jsem ji o mapy Atlas Czech 8NT a TOPO Czech 2 na kartě s aktivačním klíčem. Mapy jsem na stránkách Garminu úspěšně aktivoval a stejně tak v aplikaci MapSource. Na e-mail mi přišli aktivační kódy a byl tam i aktivační kód na mapy TOTPO Czech 3, což mě překvapilo. Dokonce jsem našel odkaz na stažení této nové mapy. Soubor má koncovku .exe, ale nejde nainstalovat píše mi to že to není platná aplikace win32. Je nějaká možnost tyto mapy dostat do navigace? a do PC do MapSource? Prosím poraďte.
S navigacemi nemám zkušenosti a hodnocení tohoto typu jsem si tady na fóru přečetl až po nákupu. Asi to nebyla moc chytrá volba. V podstatě co se týká výbavy a funkcí tak mi vyhovuje, ale možná jsem trochu naivní a myslel si, že v tom podstatném - navigování - by mohla být dobrá.
Moje zklamání přišlo v okamžiku, kdy jsem si řekl, že ji nejdříve vyzkouším na trasách, kde to znám. Zadal jsem si vyhýbání dálnicím a placeným úsekům, zamezil možnost otáčení. Místo zdánlivě jasné trasy po hlavních tazích se mně snažila vést nesmyslnou trasou mimo hlavní tah přes různé obce, aby se za nějaký čas napojila na tu hlavní silnici a zároveň ji zase po vedlejších znovu opustila. Provedl jsem změnu z nejkratší trasy na rychlejší a zaradoval se, že se trasa přepočítala. Jenom na chvíli, ale. Situace se opakovala. Pak už jsem se s ní jenom hádal a správnou cestu našla až, když už nebyla jiná možnost. Pak mně to chtělo vést i po polní cestě i přes nastavení zákazu jízdy po nezpevněných cestách atd. Přepínal jsem mezi mapami, ale vůbec jsem nedosáhl rozumného výsledku. Nedokážu si představit cestu do neznáma s touto navigací a slepě se nechat vést po nelogicky zvolené trase. Určitě bych se do místa určení asi dostal, ale bylo by to pro mne asi dobrodružství a nemyslím, že po trase nejkratší nebo rychlejší. Je mi jasné, že ne vždy to bude bez chyb, ale toto mně velmi zklamalo.
Pravou je, že ani SW MapSource nedokázal vypočítat ideální trasu. Dá se samozřejmě řešit průjezdními body. V PC to ještě jde, ale zadávání přímo v navigaci není moc pohodlné, pokud není jiná možnost a bohužel ani tak to není kolikrát ono.
Prosím potvrďte mi nebo vyvraťte mi toto. Je chyba mezi sedačkou a displejem nebo za displejem? Rád bych věřil, že jen má blbost je toho příčinou, protože co se týká zbytku funcí jako bluetooth HF, FM transmiter, vlastní POI a celkového provedení, tak mi 860-tka i přes menší rychlost, vyhovuje.
Omlouvám se za svoji naivitu a budu rád, když mi trochu poradíte.