Garmin 760 - hlasová navigace pouze v ČR ??

Vše co se týká železa značky Garmin.

Garmin 760 - hlasová navigace pouze v ČR ??

Odeslatod bikucek » 04.07.09 16:38 (So)

Prosím o radu. S novým Garminem 760 jsme absolvovali cestu do Itálie a hlas nás přestal navigovat po překročení hranic s Rakouskem. V menu nastavení hlasu se objevovalo : nenalezeno. Při zpáteční cestě jsem opět až v ČR nastavila češtinu a navigace s námi začala mluvit. Poradíte prosím jak toto vyřešit? Děkuji.
bikucek
 
Příspěvků: 2
Registrace: 04.07.09 16:08 (So)

Re: Garmin 760 - hlasová navigace pouze v ČR ??

Odeslatod jendam » 05.07.09 9:14 (Ne)

Otázka je, jestli jste nepřetržitě jel přes hranice a navigace přestala povídat a nebo jste zastavil, navigaci vypnul a pak ji zapnul a jel přes hranice.
jendam
 
Příspěvků: 6
Registrace: 04.06.09 12:33 (Čt)

Re: Garmin 760 - hlasová navigace pouze v ČR ??

Odeslatod Romstar » 05.07.09 10:50 (Ne)

Zdravím, myslím si, že to vůbec nesouvisí s tím kde jste opustili ČR, protože čeština má fungovat třeba i v Austrálii. Tuším, že tento problém způsoboval nějaký FW 4.0 možná ho máte v gps. Aktualizujte si FW na nejnovější a snad ten problém zmizí.
Obrázek uživatele
Romstar
 
Příspěvků: 342
Registrace: 30.08.08 15:54 (So)
Bydliště: Prostějov

Re: Garmin 760 - hlasová navigace pouze v ČR ??

Odeslatod yorg » 05.07.09 12:20 (Ne)

Ztráta hlasu se projevuje i s posledním aktuálním FW a to po předchozím vypnutí navigace a vyjmutí z držáku bez nějakých dalších změn v nastavení. Pomohl normální restart navigace po předchozím vyjmutí z držáku.

Stalo se mi to zatím 2x.
Garmin nüvi 760T
yorg
 
Příspěvků: 95
Registrace: 28.04.09 20:34 (Út)

Re: Garmin 760 - hlasová navigace pouze v ČR ??

Odeslatod jendam » 05.07.09 20:52 (Ne)

Ano, je to tak, proto jsem se ptal, jestli navigaci vypínal, mám také poslední FW a při vypnutí navigace a pak zase následném zapnutí se mi stalo, že se nenahrál hlas, stačilo vypnout a znova zapnout a vše bylo v pohodě.
jendam
 
Příspěvků: 6
Registrace: 04.06.09 12:33 (Čt)

Re: Garmin 760 - hlasová navigace pouze v ČR ??

Odeslatod Path » 07.07.09 12:14 (Út)

O jakou verzi audio souboru se jedná? Lze to zjistit v Sytém > Info...
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Garmin 760 - hlasová navigace pouze v ČR ??

Odeslatod bikucek » 07.07.09 20:54 (Út)

Tak jsem dohledala a audio verze je to 2.20. Jestli jsme navigaci před hranicemi vypínali, to si jistá nejsem, ale spíš ne.
Děkuji za reakce a rady.
bikucek
 
Příspěvků: 2
Registrace: 04.07.09 16:08 (So)

Re: Garmin 760 - hlasová navigace pouze v ČR ??

Odeslatod Path » 07.07.09 21:23 (Út)

Koukal jsem teď do své 760-ky a mám tam verzi 2.00. Sice tento hlas už moc nepoužívám, ale poslední měsíc jsem s ním jezdil a nevyskytl se jediný problém. Je otázkou jestli to bude samotnou verzí audio souboru (i když bych to tipoval).

Tady je odkaz ke stažení verze 2.00 pro nuvi 760: Nuvi_760_Czech_Audio_v2.00.rar
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Garmin 760 - hlasová navigace pouze v ČR ??

Odeslatod yorg » 07.07.09 22:05 (Út)

Neliší se použitá verze 2.00 vs. 2.20 podle použitého čipu?
Garmin nüvi 760T
yorg
 
Příspěvků: 95
Registrace: 28.04.09 20:34 (Út)

Re: Garmin 760 - hlasová navigace pouze v ČR ??

Odeslatod Path » 07.07.09 22:19 (Út)

Podle jakého čipu? V audio souboru jsou definovány navigační fráze včetně jejich skládání a audio soubory. Tento soubor nemá s odkazem na hardware nic společného.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Další

Zpět na Garmin: GPS přijímače

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a 2 návštevníci.