Takže je to tak. Garmin předložky a spojky
po,
do,
a,
o,
na,
se používá nejen do vět "Jízda
po", "Pokračuj
do", "Příjezd
na", ale taky s nimi skládá
Doprav
a,
Naprav
o. No nejsou to tataři?!

Až naladím tu správnou strunu, tak jim asi napíšu. Jen se mi jim to nechce vysvětlovat. Už slyším, jak nechápavě budou odpovídat. Nicméně teď můžu všechny verze upraveného fw hodit do koše.
Teď k tomu vašemu GUPDATE.GCD. Pokud chcete editovat přímo tento soubor, velmi špatně se vám bude počítat kontrolní součet firmware, který se skládá z 0x00 (8 bitů). Už jen proto, že sekce s firmware je členěna po blocích o velikosti 65280 bajtů. Mezi každým blokem jsou další čtyři bajty, které do kontrolního součtu nesmíte zahrnout. Zvolte si tedy jednodušší cestu a ze souboru GUPDATE.GCD vypreparujte loader a firmware.
Loader nemusíte měnit a tím pádem se nebudete jeho kontrolním součtem vůbec zabývat (sám o sobě má větší kouzlo při samostatném použití). Firmware má 8-bitový kontrolní součet, který musí být roven 0x00. Po vašich změnách v tomto souboru toho dosáhnete změnou posledního bajtu. Co se mi zatím nepodařilo zjistit je, jak změnit velikost firmware přidáním/odebráním dalších bajtů. V takovém případě se vždy zaseknu na SYSTEM SOFTWARE MISSING a pak musím flashovat původní fw. Zrovna dnes jsem vyhořel na záměně akustických upozornění. Jakmile jsem s novým audiem přestřelil jen o jediný bajt, systém se nezavedl.
Teď jak vypreparovat loader a firmware z GUPDATE.GCD: buďto si napíšete vlastní skript (případně pošlu svůj, ale nemám k němu žádný user interface) nebo můžete využit utility unp2.exe, kterou lze stáhnout na stránce
http://e-trex.info/archives/2008091736. Po úpravě firmware a úpravě kontrolního součtu musíte oba soubory spojit do souboru rgn, který akceptuje jak WebUpdater, tak i starý známý
Updater.exePro spojení obou souborů do rgn použijte např. utilitu opět ze stránky
http://e-trex.info/archives/2008100240. Výsledný soubor rgn pojmenujete přesně podle HwID vašeho zařízení a verze firmware (
XXXX01000
YYY.rgn).
XXXX = HwID zařízení (např. pro nuvi 760 je to 0754)
(HwID zjistíte v souboru GarminDevice.xml: <PartNumber>006-B
0754-00</PartNumber> nebo v diagnostíckém režimu na druhé stránce Start Test > Větší > Boot BLK > B
0754-00)
YYY = číslo verze fw bez tečky (např. 4.60 je
460)
Příklad pro nuvi 760, fw ver.4.60: 075401000460.rgn
Nakonec zkopíruje rgn soubor do stejné složky jako updater.exe (případně webupdater, ale tam budete muset použít sekvenci z příkazového řádku), přepnete nuvi do diagnostického režimu, připojíte USB kabelem k PC a spustíte updater. Po detekci na USB spustíte aktualizační proces. To je celé.
Ještě upozorňuji, že v diagnostickém režimu se nuvi nepřipojuje jako USB mass storage, a proto je nezbytné mít instalované ovladače Garmin pro obsluhu USB. POkud nemáte, stáhněte
zde.
Osobně změny firmware nedoporučuji, zvláště pak ne nezkušeným uživatelům. Pokud nevíte co děláte, můžete velmi snadno zařízení poškodit.