Garmin Oregon 300 nebootuje

Vše co se týká železa značky Garmin.

Garmin Oregon 300 nebootuje

Odeslatod adore » 27.05.09 13:58 (St)

Mam problem s pristrojem Oregon 300. Z niceho nic prestal bootovat (vecer bezel bez problemu a rano jiz nenabehl). po zapnuti nabiha pouze cca 4s a pak se vypne. Nejprve se objevi uprostred napis GARMIN s modrym trojuhelnikem nad N. po 3s v dolni casti naskoci napis na 3 radky

Oregon 300
Copyright 2008
Garmin Ltd, or its subsidiaries

po dalsi 1s se pristroj vypne. na obrazovce zustanou jen nejake pruhy. po kazdem zapnuti a vypnuti jinak.

- sd karta zandana i vyndana
- aku zkouseny i jine NiMH, alkalicke a recyko
- HW reset nepomaha ( drzet zmacknuty pravy horni roh displaye a zapnout )

Je jeste nejaka moznost restartu? nebo je to zrale na reklamaci? Oregon 300 mam cca 6mesicu.
adore
 
Příspěvků: 5
Registrace: 27.05.09 13:39 (St)

Re: Garmin Oregon 300 nebootuje

Odeslatod Path » 27.05.09 16:14 (St)

Předpokládám, že přes USB adaptér vám Oregon padá také (ještě ověřte)...

Nemanipuloval jste před tím s nějakými soubory či konfigurací (POI, mapy, firmware, software, konfigurační soubory apod.)? Zkuste se připojit přes USB k počítači a zkontrolovat obsah disku (přidržte vypínač a připojte kabel k PC). Pokud nenajdete nic podezřelého, zkuste postupně přejmenovávat soubory (img, gpi atd., např. gmapsupp.img na gmapsupp.bak) a odzkoušet.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Garmin Oregon 300 nebootuje

Odeslatod oldtulak » 28.05.09 8:57 (Čt)

tohle mi začal dělat 400t, šel do servisu a vyměnili mi ho ....
oldtulak
 
Příspěvků: 3
Registrace: 09.11.07 0:09 (Pá)

Re: Garmin Oregon 300 nebootuje

Odeslatod adore » 28.05.09 14:54 (Čt)

Po pripojeni k PC se chova velmi podobne. pouze tesne pred prebliknutim na zasek se objevi hlaska : Ulozeni vsech iformaci o trasovych bodech, trasach a protokolu cesty ve formatu GPX : 0% dokonceno

s tim ze obcas se povede ze tam skoci 1% a pak se oregon vypne opet s pruhama....
adore
 
Příspěvků: 5
Registrace: 27.05.09 13:39 (St)

Re: Garmin Oregon 300 nebootuje

Odeslatod Path » 28.05.09 16:20 (Čt)

Možná by se mohlo jednat o problém v definici GPX... A když po připojení při otázce Přepnout na diskovou jednotku zvolíte Ne? Pak by se měl nastartovat do provozního režimu, kde je možné odstranit jak waypointy, tak i tracklog (Nastavení >> Vymazat ...)
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Garmin Oregon 300 nebootuje

Odeslatod adore » 28.05.09 18:11 (Čt)

Tak daleko se bohuzel nedostanu... Myslim tim k teto otazce abych na ni mohl odpovedet. k PC se mi to prihlasi ale vzapeti spadne.

Obavam se ze pujde na reklamaci :-/
adore
 
Příspěvků: 5
Registrace: 27.05.09 13:39 (St)

Re: Garmin Oregon 300 nebootuje

Odeslatod miloss » 28.05.09 19:18 (Čt)

Toto jsem zažil také a tenkrát mi pan Path poradil úplně skvěle a ono to fungovalo. Rozhodně jsem nepotřeboval opravu HW, jen se nějak sekl SW a popsaný postup v odkazu vše řešil v mém případě. Příznaky jsem měl úplně stejné.


od Path » 24.10.08 18:26 (Pá)
Neměl jste při update fw slabé baterie? Pokud máte v Oregonu kartu, vyjměte ji, vložte nabité aku a postupujte podle tohoto návodu: http://garminoregon.wikispaces.com/Miscellaneous#toc3
miloss
 
Příspěvků: 1
Registrace: 28.05.09 19:14 (Čt)

Re: Garmin Oregon 300 nebootuje

Odeslatod adore » 01.06.09 9:35 (Po)

Tak po vsech moznych i nemoznych pokusech o oziveni dnes odesilam na reklamaci. Tak jsem zvedav jak se k tomu postavi....

Dam vedet jak jsem dopadl.
adore
 
Příspěvků: 5
Registrace: 27.05.09 13:39 (St)

Re: Garmin Oregon 300 nebootuje

Odeslatod adore » 29.06.09 13:26 (Po)

Oregon 300 je zpet z reklamacniho rizeni. vysledek je velmi jednoduchy. Dan novy kus vcetne prislusenstvi a mapy Topo CZech s novymi kody.

Otestovan pres vikend a vse funguje OK.
adore
 
Příspěvků: 5
Registrace: 27.05.09 13:39 (St)


Zpět na Garmin: GPS přijímače

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot], DotNetDotCom.org [Bot] a 3 návštevníci.