yorg napsal:Jiná cesta než fyzické vymazání souboru temp.gpx pro odstranění starých tras v Moje Data není? Myslím tím přímo v navigaci. Mi se způsob, jak toho docílit nedaří najít, tedy kromě uvedení navigace do výchozího stavu.
Pokud máte na mysli trasu a ne tracklog (protokol cesty), pak její odstranění je možné přes
Nástroje > Moje data > Odstranit Trasy, následně vyberete trasu, kterou si přejete odstranit a pak klepnete na tlačítko
Vymazat. Volba Odstranit trasy je dostupná
pouze, pokud nějaká plánovaná trasa existuje. Maximálně je možné uložit 10 plánovaných tras.
yorg napsal:Ještě bych měl dotaz k věci, které moc nerozumím, proč se tak stalo.
V MapSource jsem si vytvořil 3 trasy pro výlety a nahrál je všechny do 760. Podle programu byly trasy úspěšně do navigace nahrány. Problém byl ráno, když jsem vlezl do auta a zjistil že u jedné trasy a zrovna té, kterou jsem chtěl jet, to byla trasa jen o výchozím bodě, nic víc...
Trasu je nutní do nuvi nejprve importovat, a to volbou
Nástroje > Moje data > Importovat trasu ze souboru. Tímto dojde k přenosu trasy z gpx souboru do vnitřní paměti nuvi. Provedete-li např. hard resetem tj. odstranění uživatelských dat, trasy se odstraní také. Importovat je možné max 10 tras.
Obě dvě varianty jsem pro jistotu opět vyzkoušel s poslední verzí firmware a vše funguje, jak má.
yorg napsal:A podotázka na téma RDS-TMC - v návodu se na straně 35 píše, že anténa má být na okně svisle. Mi tam docela vadila a tak jsem ji natáhl dole nad palubní deskou a aktualizace i tak proběhla. Chci se proto zeptat, zda má směr antény skutečně nějaký výrazný vliv na příjem.
Není to nezbytné. Výrobce se k umístění antény staví obecně, ale vodorovná poloha je v naprosté většině případů dostatečná. Jsou vozidla, jejichž přední kapota je nad úrovní nejzazšího (nejnižšího) místa palubní desky - spodní části čelního skla a zde může být FM signál částečně zastíněn. Záleží pouze na konstrukčním řešení vozidla. Z tohoto důvodu výrobce doporučuje svislou polohu antény. Pokud nemáte problémy s příjmem signálu, nemá význam anténu přemisťovat.