nüvi 760 - poprvé v ruce

Vše co se týká železa značky Garmin.

Vyžadujete u GPS záznam projeté trasy (track log)?

Nevím, k čemu je to dobré
49
11%
Záznam trasy nepotřebuji
40
9%
Občas by se hodil, ale bez této funkce se obejdu
209
45%
Bez záznamu trasy ani ránu
167
36%

Celkem odpovědí : 465

Re: nüvi 760 - poprvé v ruce

Odeslatod Anonymous » 15.11.07 8:37 (Čt)

zDRAVIM....PEKNA RECENZE.....PROSIM POTREBUJI PORADIT.....UVAZUJI MEZI TOMTOM 920T A GARMIN 770........VAZNE NEVIM...JSOU TO ASI VLAJKOVE LODI OBOUCH FIREM......ZIJU V USA A CASTO JEZDIM I DO EVROPY.....DEKUJU......
Anonymous

Odeslatod Path » 15.11.07 21:32 (Čt)

Děkuji, přesto musím upřesnit, že se nejedná ani tak o recenzi, jako o kompletní popis s komentářem. Popis navíc nesrovnává řadu nuvi 7x0 s konkurenčními produkty jiných značek. Na klasickou recenzi nuvi řady 7x0 si vyčkejte na serveru navigovat.cz. Ta by se již měla připravovat.

Co se týká doporučení modelu mezi TomTom Go 920 T nebo Garmin nuvi 770, tak to ode mě nečekejte. Toto fórum není na produkty TomTom zaměřeno a navíc můžete mít úplně jiné požadavky na výbavu a funkce navigačního přístroje než mám já. Sám musíte určit, jaká kritéria by měla vaše budoucí GPS navigace splňovat. Zkuste získat co nejvíce informací k oběma produktům a na jejich základě se rozhodnout.

Nuvi 770 má oproti nuvi 760 navíc mapu severní Ameriky a tedy i vyšší kapacitu paměti, tj. 4 GB. Na internetu se už objevují určitá srovnání nuvi 770 a Go 920T, ale ta jsou velmi zavádějící. Například na této stránce jsou informace, které neodpovídají skutečnosti a samotné srovnání je dost prapodivné a povrchní.

Než slepě důvěřovat podobným tabulkám, určitě se obraťte na samotné uživatele, kteří své zkušenosti publikují v různých diskuzních fórech. Těch je na internetu opravdu dost.

Pokud žijete v USA, určitě věnujte pozornost také službě MSN Direct. S tou ale nemám osobní zkušenosti.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Odeslatod Anonymous » 16.11.07 10:45 (Pá)

Diky moc......jasne.....jeste poctu.......Petr
Anonymous

Odeslatod Anonymous » 07.12.07 1:06 (Pá)

Peknej clanek. Diky

Jen upresnim, ze mame novou verzi FW sice nic postatneho, ale neco se deje :-)

Changes made from version 2.20 to 2.30:
  • Correct issue that may prevent some Points of Interest categories from displaying on the menu.
Anonymous

Odeslatod Path » 09.12.07 16:22 (Ne)

Ještě pár poznatků z cest...

Před 14 dny jsem s nuvi 760 procestoval skrz na skrz Šumavou, projel jsem částečně jižní Čechy, Krkonoše, Bavorsko a Sasko. Převážně jsem jezdil s mapovým podkladem CNEU 2008 a výjimečně jsem přepínal do TOPO Czech v1.20 (spíše na Šumavě).

Nuvi se po celou dobu chovalo poslušně a vždy mě dovedlo tam, kam jsem měl namířeno. Papírovou automapu jsem vůbec nevzal do ruky. Jedenkrát mi nuvi 760 při vynuceném přepočtu trasy zatuhlo, ale nepřikláněl bych tomu větší význam. Největší problémy stále nuvi 760 vykazuje při prví lokalizaci aktuální polohy po spuštění GPS – zpravidla více než 40 s. Nejvíce jsem to pociťoval v Německu při výjezdech z podzemních garáží, kdy jsem netušil, zdali mám na výjezdu odbočit vpravo nebo vlevo. S dalšími netrpělivými řidiči v zádech to člověk holt musí risknout. Jakmile se GPS chytla, bylo vše OK. Už aby byla k dispozici aktualizace právě pro GPS. Ptal jsem se jiných českých majitelů nuvi 760 a zatím mi nikdo tento problém nepotvrdil. To mi přijde zvláštní, protože například americké verze mají naprosto stejný problém.

Poměrně nelogicky dojde u nuvi 760 občas k výpadku GPS signálu i na otevřeném prostranství. Všimnul jsem si toho během analýzy tracklogu, kdy došlo k přerušení záznamu na absolutně odkrytém místě při jízdě po dálnici. Například při cestě ze Šumavy do Krkonoš byl tracklog přerušen celkem čtyřikrát. Na druhou stranu mě překvapilo, že při dvouhodinové pauze v Drážďanech byl záznam tracklogu spojitý, i když jsem přístroj vypnul a vyndal z držáku. Po zaklapnutí a spuštění se zkrátka zapisovalo dál do stejného logu. To ovšem není pravidlem. Záleží, kdy se přijímač chytne a jakou udá první pozici. Obvykle však dojde k odskoku, který má za následek zkreslení trasového počítače. Nesmysly typu 70 m za 1 sekundu nejsou výjimkou. Pak to samozřejmě vykazuje nesmysly v dashboardu, viz obr.

Dashboard:
Obrázek

Tracklog:
Obrázek

S mapou TOPO Czech se mi na Šumavě podařilo zachytit rychlostní úsek, který vykazoval opravdu úsměvnou hodnotu. Ne ne, tímto rychlostním limitem jsem se neřídil. Obrázek

Obrázek

EDIT: Zapomněl jsem zmínit, že v nuvi 760 není v mapové stránce zobrazena šipka, která ukazuje k severu. Při cestách napříč Šumavou mi dost chyběla a nerozumím tomu, proč ji Garmin u této řady vypustil. Než indikátor rychlosti bych spíše ocenil tento ukazatel.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Anonymous » 14.12.07 18:31 (Pá)

Potvrzuji delší nabíhání Nüvi po několika hodinách nečinnosti. Napsal jsem to do svého připravovaného článku, a jsem teď rád, že to není jen můj vlastní dojem.
Anonymous

Odeslatod Path » 16.12.07 2:50 (Ne)

Díky za informaci. Bohužel není výjimkou ani chvilkový výpadek GPS signálu na otevřeném prostranství nebo velké znepřesnění odhadu polohy. Když jsem stál v páteční frontě ve Spojovací ulici, z ničeho nic se z nuvi ozvalo Přepočítávám, a v mžiku jsem byl o ulici vedle (na obrázku modrá čára). A kdo zná pražskou Spojovací ulici, musí mi dát za pravdu, že se nejedná o žádný úzký prostor. Po rozjezdu a cca 50 metrech bylo vše v pořádku. Tyhle chyby by se měly rozhodně opravit co nejdříve.

Obrázek

A související problém… Neuniklo mi, že nuvi rovněž s určitým zpožděním reaguje na výraznější změnu směru jízdy. Na následujícím obrázku jsou barevně zvýrazněné čtyři zaznamenané tracklogy při sjezdu z mostu Barikádníků do ulice Povltavská. Fialová (purpurová) čára je plánovaná trasa, která se nejvíce blíží reálné komunikaci.

Obrázek

A jedna z mých nejoblíbenějších - Chotkova:

Obrázek
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Path » 20.12.07 3:53 (Čt)

navigovat.cz: Recenze nuvi 760

Na serveru navigovat.cz zveřejnil Marek Lutonský recenzi nuvi 760 (doporučuji).

Na stejném serveru můžete nuvi 760 najít také v katalogu autonavigací - zde.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Odeslatod Anonymous » 22.12.07 21:30 (So)

stZ napsal:Peknej clanek. Diky

Jen upresnim, ze mame novou verzi FW sice nic postatneho, ale neco se deje :-)

Changes made from version 2.20 to 2.30:
  • Correct issue that may prevent some Points of Interest categories from displaying on the menu.

Na webu je další verze FW: 2.4:
  • Added support for Madmaps.
  • Added support for enhanced circular routes. The unit will detect when routes are circular and adjust the start and stop point to the point where you actually enter the route. (Existing routes will be cleared.)
  • Added support for TTN Canada Traffic provider.
  • Update position and address information on the Where Am I display.
  • Corrected issue that could prevent the unit from receiving traffic data after power interruption.
  • Corrected issue that prevented the legend from being seen in 2D maps.
  • Corrected issue that could cause some route point names to be lost after power cycle.
  • Corrected issue when using the Traditional Chinese pre-recorded voice that caused it to say two twice.
  • Corrected issue where some letters were not drawn after entry on the keyboard.
  • Corrected issue when searching by spell name that would cause double letters not to be matched.
  • Corrected issue that could cause repetitive guidance when driving through a u-turn via combination.
  • Corrected issue searching for cities with Cyrillic maps.
  • Corrected issue that could show speed limit sign in inappropriate locations.
  • Corrected issue that occasionally caused the incorrect Country prefix to be added to phone numbers.
  • Required 1st and 2nd new PIN values to be entered the same in order to change Garmin Lock PIN code.
  • Corrected issue when searching for specific long street names in Spain.
  • Resolved issue with city search when MPC maps and City Navigator maps were loaded for the same area.
  • Corrected intermittent problem when searching for items Near the current destination.
  • Allow usage of the cursor and delete keys on the enter coordinates keyboard.
Anonymous

Odeslatod Path » 23.12.07 0:59 (Ne)

Díky za info. Je tam několik velmi důležitých věcí, na které jsem čekal. Otázkou je, kdy to budu moci vyzkoušet...
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: GPS přijímače