Ještě pár poznatků z cest...
Před 14 dny jsem s nuvi 760 procestoval skrz na skrz Šumavou, projel jsem částečně jižní Čechy, Krkonoše, Bavorsko a Sasko. Převážně jsem jezdil s mapovým podkladem CNEU 2008 a výjimečně jsem přepínal do TOPO Czech v1.20 (spíše na Šumavě).
Nuvi se po celou dobu chovalo poslušně a vždy mě dovedlo tam, kam jsem měl namířeno. Papírovou automapu jsem vůbec nevzal do ruky. Jedenkrát mi nuvi 760 při vynuceném přepočtu trasy zatuhlo, ale nepřikláněl bych tomu větší význam. Největší problémy stále nuvi 760 vykazuje při prví lokalizaci aktuální polohy po spuštění GPS – zpravidla více než 40 s. Nejvíce jsem to pociťoval v Německu při výjezdech z podzemních garáží, kdy jsem netušil, zdali mám na výjezdu odbočit vpravo nebo vlevo. S dalšími netrpělivými řidiči v zádech to člověk holt musí risknout. Jakmile se GPS chytla, bylo vše OK. Už aby byla k dispozici aktualizace právě pro GPS. Ptal jsem se jiných českých majitelů nuvi 760 a zatím mi nikdo tento problém nepotvrdil. To mi přijde zvláštní, protože například americké verze mají naprosto stejný problém.
Poměrně nelogicky dojde u nuvi 760 občas k výpadku GPS signálu i na otevřeném prostranství. Všimnul jsem si toho během analýzy tracklogu, kdy došlo k přerušení záznamu na absolutně odkrytém místě při jízdě po dálnici. Například při cestě ze Šumavy do Krkonoš byl tracklog přerušen celkem čtyřikrát. Na druhou stranu mě překvapilo, že při dvouhodinové pauze v Drážďanech byl záznam tracklogu spojitý, i když jsem přístroj vypnul a vyndal z držáku. Po zaklapnutí a spuštění se zkrátka zapisovalo dál do stejného logu. To ovšem není pravidlem. Záleží, kdy se přijímač chytne a jakou udá první pozici. Obvykle však dojde k odskoku, který má za následek zkreslení trasového počítače. Nesmysly typu 70 m za 1 sekundu nejsou výjimkou. Pak to samozřejmě vykazuje nesmysly v dashboardu, viz obr.
Dashboard:

Tracklog:

S mapou TOPO Czech se mi na Šumavě podařilo zachytit rychlostní úsek, který vykazoval opravdu úsměvnou hodnotu. Ne ne, tímto rychlostním limitem jsem se neřídil.

EDIT: Zapomněl jsem zmínit, že v nuvi 760 není v mapové stránce zobrazena šipka, která ukazuje k severu. Při cestách napříč Šumavou mi dost chyběla a nerozumím tomu, proč ji Garmin u této řady vypustil. Než indikátor rychlosti bych spíše ocenil tento ukazatel.