Garmin nuvi 760-přepočet trasy.

Vše co se týká železa značky Garmin.

Garmin nuvi 760-přepočet trasy.

Odeslatod nanaa » 17.05.09 9:05 (Ne)

Dobrý den, večer si naplánuji trasu následovně-KAM VÉST?-TRASY-PŘIDÁM NOVÝ POČÁTEČNÍ BOD-PŘIDÁM NOVÝ KONCOVÝ BOD-DÁM ULOŽIT-garmin trasu přepočte a mám ji připravenou na ráno. Když garmin ráno zapnu tak trvá strašně dlouho ...LOADINGS MAPS.....Nevím v čem může být problém. Všimnul jsem si toho teprve nedávno. Pokud neplánuji trasu tak nabíhání ...LOADINGS MAPS... po zapnutí garmina je v pořádku. Tak mne napadá, zda to nemůže být novýn FW 4.80. Nebo něco jiného? Díky za váš čas . Prý garmin 660 to nedělá a na foru je informace, že 760 s tím mají problémy.
nanaa
 
Příspěvků: 41
Registrace: 01.09.08 19:34 (Po)

Re: Garmin nuvi 760-přepočet trasy.

Odeslatod Petr_ » 17.05.09 21:55 (Ne)

Taky se mě zdálo,že moje GPS 760 dost dlouho "startuje" a řekl bych,že to záleží na aktualně zapnute mapě se CN jí to trvá podstatně déle než z Atlasem Czech ...
Petr_
 
Příspěvků: 18
Registrace: 31.10.08 18:45 (Pá)

Re: Garmin nuvi 760-přepočet trasy.

Odeslatod Path » 18.05.09 8:29 (Po)

To je u nuvi 760 dlouhodobě trvající bug. Pokud se přístroj vypne s aktivní navigací, pak vždy dlouho trvá, než se nastartuje. Doporučuji před vypnutím navigaci ukončit a nuvi naběhne rychle.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Garmin nuvi 760-přepočet trasy.

Odeslatod nanaa » 18.05.09 9:49 (Po)

Path napsal:To je u nuvi 760 dlouhodobě trvající bug. Pokud se přístroj vypne s aktivní navigací, pak vždy dlouho trvá, než se nastartuje. Doporučuji před vypnutím navigaci ukončit a nuvi naběhne rychle.


Asi si nerozumíme. V mém případě se nejedná o vypnutí přístroje s aktivní navigací. Jde o to, že večer naplánuji trasu a uložím, přístroj vypnu a jdu spát. Ráno před jízdou přístroj v autě zapnu a čekám několik dlouhých minut na ..LOADINGS MAPS...
Pokud je to u nuvi 760 dlouhodobě trvající bug existuje nějaká možnost jak apelovat na garmin ať s tím něco děla?Děkuji.
nanaa
 
Příspěvků: 41
Registrace: 01.09.08 19:34 (Po)

Re: Garmin nuvi 760-přepočet trasy.

Odeslatod morganzd » 06.07.09 23:29 (Po)

Ano, toto 760ka dělá. Osobně jsem to řešil i přímo na supportu Garmin, ale nikam to nevedlo. Cca 2-3min nabíhání navigace se jim nezdá moc :-))))
I zde se o tom psalo, ale důvod se, pokud vím, nenašel.
Já jsem si na to už tak nějak zvykl. :-/
Dělá to na 99% vždy po výpočtu nové trasy. Ani nemusí být spuštěn simulátor.
Souvisí to "nějak" s defragmentací přístroje. Čítač provedených defragmentací lze nalézt v servisním menu. Ale co se defragmentuje a proč jsem se nikde nedopátral... :-(
Z.
Obrázek uživatele
morganzd
 
Příspěvků: 28
Registrace: 18.02.09 10:45 (St)
Bydliště: Brno

Re: Garmin nuvi 760-přepočet trasy.

Odeslatod yorg » 07.07.09 19:47 (Út)

Dovoluji si namítnout, že to určitě není zpoždění 2-3 minuty. Naposledy jsem ujel 12 km po městě a následně okresce, než se navigace chytla. Důvod byl přesně stejný. Naplánovaná trasa v MapSource exportovaná do navigace.

Trošku ten čas zkrátí to, když se navigace po exportu vypne a nechá se doma odpojená od PC znovu naběhnout. Další den už je pak start o něco kratší.
Garmin nüvi 760T
yorg
 
Příspěvků: 95
Registrace: 28.04.09 20:34 (Út)

Re: Garmin nuvi 760-přepočet trasy.

Odeslatod nanaa » 07.07.09 20:19 (Út)

No, to je pravda, ale ten čas je pak normální, ne kratší jak uvádíte. Proto je dobré vždy po převodu trasy z PC do nuvi tento odpojit a vypnout a následně znovu zapnout a samozřejmě počkat delší dobu. Pak při dalším zapnutí to jde již OK. Nicméně si myslím, že by to mělo jít řešit updatem firmware.
nanaa
 
Příspěvků: 41
Registrace: 01.09.08 19:34 (Po)

Re: Garmin nuvi 760-přepočet trasy.

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 07.07.09 21:23 (Út)

yorg napsal:Dovoluji si namítnout, že to určitě není zpoždění 2-3 minuty. Naposledy jsem ujel 12 km po městě a následně okresce, než se navigace chytla. Důvod byl přesně stejný. Naplánovaná trasa v MapSource exportovaná do navigace.

Trošku ten čas zkrátí to, když se navigace po exportu vypne a nechá se doma odpojená od PC znovu naběhnout. Další den už je pak start o něco kratší.


nene. duvod neni trasa jako takova, ale trasa, ktera je aktivovana .... cili zapnuti navigace s aktivovanou trasou zpusobuje problemy
Garmin DriveLuxe 50 + Garmin Approach S1
Tragedie_v_JZD
 
Příspěvků: 683
Registrace: 19.10.08 20:35 (Ne)

Re: Garmin nuvi 760-přepočet trasy.

Odeslatod yorg » 09.07.09 18:27 (Čt)

Tak to se mi zatím ještě nepodařilo. Problém s dlouhým načítáním map mám prvním zapnutí navigace po exportu tras do navigace. Vypnout navigaci a aktivní trasou se mi zatím nepovedlo.
Garmin nüvi 760T
yorg
 
Příspěvků: 95
Registrace: 28.04.09 20:34 (Út)

Re: Garmin nuvi 760-přepočet trasy.

Odeslatod morganzd » 09.07.09 23:44 (Čt)

Tragedie_v_JZD napsal:nene. duvod neni trasa jako takova, ale trasa, ktera je aktivovana .... cili zapnuti navigace s aktivovanou trasou zpusobuje problemy


Musim nesouhlasit. Alespon mne se toto deje i pokud aktivovanou trasu prerusim (cervena ikona s krizkem) a pak az navigaci vypnu.
Nicmene to s trasou (aktivnim navigovanim, i simulovanym) nejak souvisi, nebot se to deje prave po tom, co navigovani prerusim a pristroj vypnu.
Obrázek uživatele
morganzd
 
Příspěvků: 28
Registrace: 18.02.09 10:45 (St)
Bydliště: Brno

Další

Zpět na Garmin: GPS přijímače

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a 8 návštevníků.