Malá paměť

Vše co se týká železa značky Garmin.

Malá paměť

Odeslatod Romstar » 11.03.09 14:07 (St)

Zdravím, jelikož většina Garminů má vnitřní paměť 2GB a CityNavigator roste. Zajímalo by mě co se stane pokud časem bude CN větší než 2GB? Děkuji
Obrázek uživatele
Romstar

Registrace: 30.08.08 15:54 (So)

Re: Malá paměť

Odeslatod Path » 11.03.09 14:15 (St)

Vyberete si buďto pouze část Evropy (ideální řešení) nebo celou Evropu zkopírujete na paměťovou kartu SDHC. Případně kombinace obou možností: část mapy v nuvi, část na kartě.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin

Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 11.03.09 14:16 (St)

v novych garminech je uz 4GB.

co se tyce instalac eupdatu .. co by se stalo? clovek si nebude instalovat celou, ale bude si moci nainstalovat pouze urcity region - instalatory jsou na to pripraveny uz nyni.
Garmin DriveLuxe 50 + Garmin Approach S1
Tragedie_v_JZD

Registrace: 19.10.08 20:35 (Ne)

Odeslatod Romstar » 11.03.09 14:18 (St)

Děkuji, myslel jsem si to, ale chtěl jsem mít jistotu. Obrázek
Obrázek uživatele
Romstar

Odeslatod Romstar » 20.03.09 9:51 (Pá)

Path napsal:Vyberete si buďto pouze část Evropy (ideální řešení) nebo celou Evropu zkopírujete na paměťovou kartu SDHC. Případně kombinace obou možností: část mapy v nuvi, část na kartě.

Zdravím, jak přesně jste to myslel zkopírovat mapu na kartu? Rozumím tomu dobře tak, že mapu kterou mám v gps zkopíruji na kartu a při následné aktualizaci např. na CNNT 2009.22 která brzy bude (označení je jen příkladem, doufám, že to tak bude, protože se to logicky nabízí) budu moci pře MS aktualizovat mapu na kartě?
Volal jsem totiž ještě do Picodasu a tam mi bylo sděleno, že aktualizace bude vždy hledat mapu v zařízení a pokud by paměť byla malá nabídne mi instalace omezené území pro aktualizaci.
Raději bych ovšem měl vždy mapové podklady v celku a nahrané naráz.
Kdy přesně se prosím objeví aktualizace v MS? Po rozbalení staženého souboru, nebo až po instalaci do zařízení?
Momentálně řeším problém, který nenastal, ale docela dost mě to zajímá vzhledem k tomu, že nuMaps Lifetime mám předplacené a doufám, že budu moci stále aktualizovat všechny státy Evropy které mám v zařízení.
Nerad bych se dočkal toho, že se mi aktualizace budou neustále navyšovat a já nebudu moci mít aktuální všechny státy, jelikož si budu muset vybrat co ano a co ne.
Možná jsem to úplně nepochopil, ale doufám, že je legální mít Celou Evropu na své kartě?

Děkuji za odpověď a pokud možno podrobně a srozumitelně Obrázek
Obrázek uživatele
Romstar

Odeslatod hatreder » 17.03.10 11:41 (St)

Taky se teď potýkám s tím samým problémem. Dneska jsem nainstaloval aktuální CityNavigator® NT Evropa 2010 a instalace proběhla přímo do zařízení a ne do SD karty. Takže jsem s hrůzou zjistil, že z vnitřní paměti Garmin nuvi 765t zbývá posledních cca 130MB. Mám tam tedy CityNavigator® NT, CityNavigator® NT 3D, Topo Czech 3, ATLAS CZECH 8.1 a ADRESY CR.

Chtěl jsem, aby mi správně fungovaly ADRESY CR, tak jsem pouzil tento návod:

Nejjednodušší řešení mi přijde nechat CNEU v navigaci tak jak je, nainstalovat Topo a Atlas jako gmapsupp.img, přejmenovat soubor na gmapprom1.img a nakonec nainstalovat Adresy jako gmapsupp.img. Výhoda je, že máte vše v navigaci a kartu máte volnou na další mapy.

Takze mám všechny mapy v zařízení a na kartu jsem hodil pouze POI.

dotaz 1) Můžu nějakou mapu, třeba tu největší CityNavigator® NT Evropa 2010 přesunout z paměti GPS na kartu a bude pak normálně fungovat? (zkopírovat z paměti GPS na kartu a z paměti GPS ji pak smazat)?

dotaz 2) jaký soubor v paměti GPS je ta mapa CityNavigator® NT

dotaz 3) jakou složku na kartě vytvořit a do ní zkopírovat ten soubor?

Díky za rady.
hatreder

Registrace: 17.03.10 11:24 (St)

Odeslatod warhead » 17.03.10 11:59 (St)

Tak ja strucne odpovim ze CN je mapa gmapprom.img, ale dost dobre nechapu kam se to misto podelo. Pokud vim tak CN ma neco kolem 1,8 GB (je pravda ze JCV narostlo to ted nevim kolik ma) a ceske mapy kolem 400 max a 765 by mela mit cca 3,6 GB ne ? Obrázek jinak funkce adres by dnes uz nemela byt zavisla na oddelenem souboru u modelu 765. Co se tyce presunu na kartu tak je to adresar garmin a soubor gmapsupp.img
warhead

Registrace: 22.12.09 11:32 (Út)

Odeslatod hatreder » 17.03.10 12:20 (St)

Není třeba možné, že by tam zůstala stará mapa citinavigatoru a teď je tam i ta nová?
Teď GPS u sebe nemám, ale odpoledne hodím screen, co všechno ve složce garmin je..
hatreder

Odeslatod hatreder » 19.03.10 8:45 (Pá)

Tak jsem instaloval všechny mapy znovu a Citi navigator, Adresy CR a Atlas Cr, vynechal jsem Topo Czech a mám na disku cca 500 Mb místa. Kdybych tam nahrál Topo, tak mi zase zůstane cca 150 Mb. Topo zabírá opravu hodně. Tak jsem ho poslal na SD kartu a je klid.
hatreder

Odeslatod lebka75 » 21.03.10 13:54 (Ne)

[quote="hatreder"]Taky se teď potýkám s tím samým problémem. Dneska jsem nainstaloval aktuální CityNavigator® NT Evropa 2010 a instalace proběhla přímo do zařízení a ne do SD karty. Takže jsem s hrůzou zjistil, že z vnitřní paměti Garmin nuvi 765t zbývá posledních cca 130MB. Mám tam tedy CityNavigator® NT, CityNavigator® NT 3D, Topo Czech 3, ATLAS CZECH 8.1 a ADRESY CR.

mám to stejně tak a zbývá mi asi 160 MB. Kartu jsem ještě nekoupil, ale navidím v tom problém, když se bude později něco přidávat, tak na kartu. Při aktualizaci CityNavigator® NT, CityNavigator® NT 3D by se tamapa měla přehrát a místo by mělo zůstat tak jako předtím, nebo je to jinak ???
CN Europe NT 2013.10 3D, ATLAS Czech 2012 NT 3D a Adresy CR v2
Obrázek uživatele
lebka75

Registrace: 19.03.10 20:31 (Pá)

Další

Zpět na Garmin: GPS přijímače