255W a POI v jakemkoliv měřítku mapy

Vše co se týká železa značky Garmin.

255W a POI v jakemkoliv měřítku mapy

Odeslatod benwo » 04.03.09 12:09 (St)

Dobrý den,
mám na nuvi 255w nahraný nejnovější FW přibylo ecoroute nicméně nefunguje zobrazení poi v jakémkoliv měřítku s výběrem kategorií. Můžete mi poradit zda to je jenom třeba v topo czech nebo jak se to menu aktivuje a jaké má zavislosti. Jestli to třeba nefunguje v zaplém simulátoru, a kde se nachází toto nastavení.
Za jakoukoliv radu děkuji.
benwo
 
Příspěvků: 3
Registrace: 04.03.09 12:02 (St)

Re: 255W a POI v jakemkoliv měřítku mapy

Odeslatod Path » 04.03.09 17:25 (St)

Nejsem si vědom toho, že 255W toto někdy umožňovala. Setkal jsem se s tím zatím pouze u modelu nuvi 8xx.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: 255W a POI v jakemkoliv měřítku mapy

Odeslatod benwo » 04.03.09 21:53 (St)

Zkutečně to tam bylo, v první várce přivezené před cca půl rokem jsem tu funkci normálně testoval ve 255W, pak jsem ji prodal a cca za 3 měsíce objednal 255WT a tam už to není vzpomínám si že to bylo v menu displej čtvrté tlačítko na 255WT už jsou v displeji jenom 3 tlačítka a u známého na 255W už jsou zase jenom 3 tlačítka. Z toho mi vyplývá, že to pak asi gármini stáhli (šmejdi) a pak dělají z lidí blázny, když na jedné 255W to je a pak to není. (byla to normálně 255W pro český trh). Kdo tomu problému rozumí víc ať dá vědět.
benwo
 
Příspěvků: 3
Registrace: 04.03.09 12:02 (St)

Re: 255W a POI v jakemkoliv měřítku mapy

Odeslatod benwo » 04.03.09 22:06 (St)

viewtopic.php?f=29&t=96&p=3861&hilit=měřítko#p3878
v tomhle příspěvku se taky zmiňují že to tam bylo
benwo
 
Příspěvků: 3
Registrace: 04.03.09 12:02 (St)

Re: 255W a POI v jakemkoliv měřítku mapy

Odeslatod Path » 05.03.09 11:00 (Čt)

V tom příspěvku se pouze někdo zmiňuje, ale nevím o tom, že by 255 nebo 255W tuto vlastnost kdy měla. O tom slyším vůbec prvně. U 255W jsem si jistý, že tuto vlastnost nikdy neměla.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: 255W a POI v jakemkoliv měřítku mapy

Odeslatod badina » 04.01.11 19:33 (Út)

Zdárec.
Už jsem toho kolem POI pročetl spoustu, s funkcí "vyhledat" pracovat umím, ale jaksi se mi nedaří nikde zjistit, zda 255W umí upozornit na uživatelské POI.

Postupoval jsem s instalací následovně:

1) staženy čerpací stanice OMV z http://www.poi.cz včetně ikony OMV. (shodné názvy)
2) pomocí POILOADERU jsem je nahrál do navigace (jak expresní režim tak manuální s upozorněním při 500m)
3) při průjezdu kolem čerpací stanice OMV Garmin nic nehlásí, není ani vidět IKONA na trase. Jen připomínám, že v nastavení mám uživtelské body označené a upozornění nastaveno na jeden tón. Zkoušeno na mapě ATLAS co je k tomu v krabici ale to by asi vliv mít nemělo.

4) Například v OFFline režimu simulace cesty ze Strassburku do Plzně to upozorňuje na mobilní radary GARMIN, tak předpokládám, že nastavení upozorňování je správně.

Dělám něco špatně? Nebo že by na uživatelské body zájmu Garmin 255W neuměl upozorňovat?
Obrázek uživatele
badina
 
Příspěvků: 18
Registrace: 04.01.11 19:17 (Út)
Bydliště: Lysá nad Labem

Re: 255W a POI v jakemkoliv měřítku mapy

Odeslatod Path » 05.01.11 1:08 (St)

Těžko říct, kde je chyba. Nemám tento model po ruce, tak nemohu vyzkoušet, ale nenapsal jste, jak jste pro POI definoval upozornění. Zkoušel jste vlastní audio soubor nebo upozornění definoval pouze v POI loaderu? Zkoušel jste také POI, které reagují na rychlost? Co se týká zobrazování symbolů, zkoušel jste nějaké ověřené POI testované ostatními uživateli? Možná bude vhodné, když vše co podsouváte POI loaderu zapakujete a přiložíte.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: 255W a POI v jakemkoliv měřítku mapy

Odeslatod badina » 05.01.11 8:10 (St)

Path napsal:Těžko říct, kde je chyba. Nemám tento model po ruce, tak nemohu vyzkoušet, ale nenapsal jste, jak jste pro POI definoval upozornění. Zkoušel jste vlastní audio soubor nebo upozornění definoval pouze v POI loaderu?

Vyzkoušel jsem dvě varianty nastavení upozornění. První - POILoader expresní, tedy převzít nastavení z *.gpx soubouru. To mi navigace u toho bodu ukazovala upozornění 300m a pak jsem dal v POILoaderu manuální, a tedy jsem zvolil i manuální nastavení vzdálenosti 500m. Žádný vlastní audio soubor jsem nezkoušel, bo jsem někde četl, že když 255w nemá mp3 přehrávač tak neumí.

Path napsal:Zkoušel jste také POI, které reagují na rychlost?

Radary jsem tam měl chvíli ale zobrazovala se pouze ikona na trase. Myslím, že to nepípalo, nebo nijak jinak neupozorňovalo. Kromě radarů Garmin, tam to bylo i se zvukovým projevem.

Path napsal:Co se týká zobrazování symbolů, zkoušel jste nějaké ověřené POI testované ostatními uživateli? Možná bude vhodné, když vše co podsouváte POI loaderu zapakujete a přiložíte.

Jak poznám, ověřený POI? Na http://www.poi.cz jich jsou mraky.

POI.zip
Nemáte oprávnění prohlížet přílohy.
Naposledy editoval badina dne 05.01.11 10:07 (St). Počet editací: 1x.
Obrázek uživatele
badina
 
Příspěvků: 18
Registrace: 04.01.11 19:17 (Út)
Bydliště: Lysá nad Labem

Re: 255W a POI v jakemkoliv měřítku mapy

Odeslatod Path » 05.01.11 9:38 (St)

Pro přiložení souboru: "Přiložit soubor", pak v příspěvku klepněte do místa, kde má být příloha zobrazena a klepněte na tlačítko "Umístit na pozici kurzoru"
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: 255W a POI v jakemkoliv měřítku mapy

Odeslatod badina » 05.01.11 10:12 (St)

Už jsem přiložil.Obrázek
Obrázek uživatele
badina
 
Příspěvků: 18
Registrace: 04.01.11 19:17 (Út)
Bydliště: Lysá nad Labem

Další

Zpět na Garmin: GPS přijímače

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a 6 návštevníků.