Prosím kohokoliv o radu případně vaše zkušenosti s následujícími dvěma problémy s Oregonem 300:
-ad výdrž baterií - nové Nimh baterie 2500 mAh, plně nabité, přístroj přesto hlásí vybité baterie po cca 2 hodinách provozu v autě s trvale podsvíceným displejem. Zjistil jsem, že když změním typ baterií na "alkalické", přístroj vydrží v provozu mnohem déle. Je to chyba firmware, samotného přístroje?? Máte někdo stejnou zkušenost?
-ad vypínání - rovněž při navigaci v autě se přístroj občas samovolně vypne - podotýkám, že se jednalo o navigaci s mapou Topo Czech pro v.2. Někdy se to stalo i opakovaně ihned po znovuzapnutí a klepnutí na mapu (pokračuje předchozí navigace). Zajímavé je, že s turistickým profilem při chůzi v terénu se mi toto zatím nestalo. Faktem je, že jsem možná přejížděl akorát na hranici mezi dvěma segmenty mapy. Také se mi v těchto končinách několikrát stalo, že displej na okamžik zbělal - mapa zmizela zcela, zůstala jen projetá stopa (černá čára) a údaje o času v cíli a km do další změny směru (ty se normálně aktualizovaly). Poté se mapa objevila a vše pokračovalo dále. Samozřejmě to vše před křižovatkou, kde jsem nevěděl kudy dále:-)
S Garminem je to má první zkušenost a bohužel nepříliš dobrá

Díky za jakoukoliv radu!