Díky publikovanému API pro Garmin iQue 3600 a velmi rozšířené platformě Palm OS je i na iQue 3600 pár velmi šikovných aplikací, které jistě přijdou vhod. Sice již tento model nevlastním, ale na základě osobních zkušeností můžu následující software rozhodně doporučit. Nevím, jestli jsem si vzpomněl na všechno, ale většina z toho, co jsem používal, by zde měla být uvedena.
Queiet (zdarma) – malá utilita, která potlačí patnáctisekundové varování při vyklopení antény tohoto PDA. Tedy dalších 15 sekund k dobru.
Rundown (zdarma) – informace, kolik ještě zbývá do vybití baterie.
Sekond (zdarma) – utilita, která přednastaví hw tlačítko na navigaci k prvnímu waypointu. K využití např. pro funkci „Domů“. Pro pokročilejší funkce doporučuji spíše FastFinger.
FastFinger (zdarma) – patří mezi to nejlepší, co bylo pro iQue 3600 napsáno. Jedná se o jakýsi pseudolauncher, který zpříjemní ovládání iQue 3600 za volantem. Uživatel si může podle vlastníc potřeb rozdělit obrazovku do několika čtverců, barevně je odlišit, vytvářet několika stupňová menu aj. Malým skriptem lze následně každému tlačítku přiřadit různé funkce – spuštění aplikace, simulace klepnutí na obrazovce v bodě x,y atd. Jediná nevýhoda je ta, že skripty se ukládají do poznámek, které se pak stávají nepřehlednými. Já poznámky nepotřeboval, tak mi to nijak zvlášť nevadilo.

Manuál: http://ca.geocities.com/jmckie1974/ffmanual.htm
Ukázky skriptů: http://www.pdastreet.com/forums/showthread.php?s=&threadid=53599
Birdwatch (zdarma) – Více v jednom. Šikovné pro hlídání rychlosti ve dvou jízdních režimech (město a dálnice) s akustickým upozorněním, export waypointů do gpx, zvukové upozornění na waypointy, možnost 3D prohlížení tracklogu, zobrazení okamžitého zrychlení/zpomalení, minimální a maximální výška tripu aj.

qBuddy (zdarma) – zobrazení rychlosti a kompasu přes celý displej. Ti co mají horší zrak tuto utilitku určitě ocení.

IQ Booster (zdarma) – Díky této utilitce bude iQue umět komunikovat i s jinou než vestavěnou GPS pomocí NMEA protokolu. Také umí exportovat/importovat waypointy a tracklogy.

Waypoint Proximity Alerter (zdarma) – upozornění na waypointy (detektor).
Bright-iQ (zdarma) – vylepšená správa poosvětlení displeje.

wayQue (zdarma) – pro správu waypointů v kontaktních informacích.

ResetLog (zdarma) – název vypovídá, o čem že to je.
PDtoGPX (zdarma) – utilita pro export/import waypointů, tracklogů a tras mezi PDA a PC.
ScreenShot (shareware) – típač obrazovek.