Garmin 760

Vše co se týká železa značky Garmin.

Re: Garmin 760

Odeslatod Romstar » 31.01.09 11:28 (So)

Zdravím,
Chtěl bych koupit navigaci a rozhoduji se mezi Garminem 760 a Mio 360. Poradte prosím s několika otázkami na Garmin 760:
1. - Navigaci chci používat tak že nenaplánuji žádnou trasu,pojedu autem kam budu chtít a chci aby mě navigace upozornila na předinstalované radary - je to možné?- Ano
2. Bude navigace v tomto případě ukazovat vlevo dole mojí rychlost? a né čas dojezdu ? Dole ne, ale je možnost si dát rychloměr na celý display. V tomto případě, ale nevidíte mapu jen slyšíte hlasové příkazy a zobrazují se upozornění na radary. Tuto možnost nabízí až řada 765, která umožňuje nastavení s několika možností: rychlost, doba příjezdu, nadmořská výška, kolik km zbývá do cíle atd.
3. Nevím jakým způsobem tato navigace upozorňuje na radary akusticky - na všechny stejně -pípnutím ? Ano
4. Nedá se na radary upozorňovat i hlasem - např. pozor radar ? Ano dá
5. Dají se průjezdní body zadávat i souřadnicemi i v kombinaci s názvy měst ? Ano a ještě navíc máte možnost vybrat si jako průjezdní bod číslo silnic kolem města kterým projíždíte tudíž vás necpe do centra atd.
6. V seznamu podporovaných telefonů není Nokia 6300 - opravdu s tím nebude fungovat ? U TT a Mio v seznamu je ! Mám 6300 a funguje bez problémů i u 765
7. Poslední otázka Je dle vašeho názoru lepší Garmin 760 než Mio 360U ??? Poraďte- Dle mého názoru každopádně a navíc máte možnost za 120Eur koupit doživotní aktualizaci map na přístroj do konce jeho životnosti. Tato aktualizace probíhá až 4krát ročně. V šedesáti denní záruce na nové mapy máte možnost stáhnout nejnovější. Ovšem v poslední době jsem zaznamenal problém s touto aktualizací u přístrojů, které prodejci nezodpovědným způsobem uvedli do chodu potom jej položili na sklad a když si zákazník koupí tuto gps tak už je po záruce na nové mapy. Proto doporučuji kupovat jen ty přístroje, které nebyly vybaleny z balení, nebo nedávno dorazily na sklad. Poslední mapa 2009.11 je velice podrobná v četně Chorvatska. Viz odkaz- viewtopic.php?f=6&t=468&st=0&sk=t&sd=a&hilit=nuMaps&start=30
Rád bych Vám poslal soukromou zprávu, žel nemáte ji aktivovanou
Obrázek uživatele
Romstar
 
Příspěvků: 342
Registrace: 30.08.08 15:54 (So)
Bydliště: Prostějov

Re: Garmin 760

Odeslatod luboš » 31.01.09 22:07 (So)

Díky za odpověď na moje otázky.Půjdu tedy do toho Garmina - v bodu 2 by ale přece měla ukazovat rychlost alespoň se tak někde píše - pokud nenaviguje nemůže ukazovat čas dojezdu. Garmin 765 jsem neuvažoval protože o něm nejsou dostupné informace ani na Garmin.cz takže nevím o co je lepší když stojí cca o 1300 více než 760-tka. Pokud máte zkušenost s touto 765-kou napište soukromou zprávu - již jsem se přihlásil a je dostupná. Uvítám všechny informace. Díky LubošObrázek
luboš
 
Příspěvků: 11
Registrace: 31.01.09 21:51 (So)

Re: Garmin 760

Odeslatod breces » 26.05.09 23:40 (Út)

Chystal jsem si v Nuvi 760 trasu na cestu do Švýcarska (mapa CNE NT 2010.1). Chci jet přes Furkapass směrem na Visp, mezi obcí Realp, Uri a Oberwald, Wallis je železniční trajekt. Pokud nezadám v navigaci "vyhýbat se Trajektům", vede mne navigace přes tento železniční trajekt – to je O.K., ale já chci jet přes průsmyk, takže zadám "vyhýbat se Trajektům". A tady nastane problém, navigace mne nechce pustit úsekem mezi obcemi, kde vede trajekt a posílá mne několikahodinovými oklikami ke zvolenému cíli. Vím, že silnice přes průsmyk je v zimním období uzavřená, bude to nejspíš nějak v mapovém podkladu zakódováno, ale v Garminovi nejsem schopen žádnou kombinací zákazů a povolení dosáhnout toho, aby mne navigace přes průsmyk pustila. Zkoušel jsem to v satelitním režimu i při zapnutém simulátoru.
MapSource mne tímto úsekem pustí, pokud nezatrhnu volbu „Sezónní uzavírky cest“ – přenesu-li tuto trasu do Nuvi, vede mne správně i tímto úsekem. Možná, že za pár dní skončí nějaké zimní období a Nuvi bude navigovat podle mé představy – čas v navigaci přenastavit neumím (uživatelsky by to snad doufám ani nemělo jít), takže to nemohu vyzkoušet. Ví prosím někdo, jak se dá v Nuvi 760 nastavit něco jako to „Sezónní uzavírky cest“ ?
Nüvi 760 Lifetime, Atlas Czech 8.1 NT, TOPO Czech 3, Adresy v1, CNEU NT 2010.20
breces
 
Příspěvků: 16
Registrace: 26.09.08 8:07 (Pá)

Re: Garmin 760

Odeslatod Romstar » 27.05.09 7:27 (St)

Zdravím, a zkoušel jste plánovat trasu přímo v gps přes více průjezdních bodů s tím, že jako pruj. bod zadáte číslo silnice tzn.
Kam Vést- Adresa- Země- Město- Ulice a místo ulice zadáte číslo silnice. To znamená najít město nejblíže k vaší trase a zadat číslo silnice.
Myslím, že by to mohlo takto jít.
Obrázek uživatele
Romstar
 
Příspěvků: 342
Registrace: 30.08.08 15:54 (So)
Bydliště: Prostějov

Re: Garmin 760

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 27.05.09 18:02 (St)

breces napsal:bude navigovat podle mé představy – čas v navigaci přenastavit neumím (uživatelsky by to snad doufám ani nemělo jít), takže to nemohu vyzkoušet. Ví prosím někdo, jak se dá v Nuvi 760 nastavit něco jako to „Sezónní uzavírky cest“ ?


jdete na to moc slozite. jednoduse tu trasu naplanujte s jednim mezibodem, ktery umistite na N46 33.122 E8 21.517 . pak bude trasa vedena normalne pres furkapass bez ohledu na sezonni uzavirky.
Garmin DriveLuxe 50 + Garmin Approach S1
Tragedie_v_JZD
 
Příspěvků: 683
Registrace: 19.10.08 20:35 (Ne)

Re: Garmin 760

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 27.05.09 18:04 (St)

Romstar napsal:Zdravím, a zkoušel jste plánovat trasu přímo v gps přes více průjezdních bodů s tím, že jako pruj. bod zadáte číslo silnice tzn.
Kam Vést- Adresa- Země- Město- Ulice a místo ulice zadáte číslo silnice. To znamená najít město nejblíže k vaší trase a zadat číslo silnice.
Myslím, že by to mohlo takto jít.


to neni vhodne reseni. trasovy bod, ktery toto nastaveni "prebije", musi byt na konkretni pozici, kterou je nutne experimentalne najit.
Garmin DriveLuxe 50 + Garmin Approach S1
Tragedie_v_JZD
 
Příspěvků: 683
Registrace: 19.10.08 20:35 (Ne)

Re: Garmin 760

Odeslatod breces » 28.05.09 12:56 (Čt)

Děkuji za rady. Pokud si přenesu trasu vytvořenou v MapSource (a vedoucí přes určitý bod) do Nuvi, je to v pořádku (nesmím ovšem nechat trasu v navigaci přepočítat, jinak mne přes průsmyk nepustí). Tedy pokud se připravím dopředu, není problém, ale na cestě (bez počítače a MapSource) mně navigace v žádném případě přes průsmyk nechce dovolit projet - tak jsem chtěl vědět, zda to má nějaké řešení. Nevadí, zařídím se podle situce, zjistil jsem, že Furkapass má být částečně otevřený až 5.6. (já tam chci jet 6.6.), takže to pro jistotu objedu přes Bern.- uvidíme, co mně k tomu řekne na švýcarském území RDS-TMC.
Nüvi 760 Lifetime, Atlas Czech 8.1 NT, TOPO Czech 3, Adresy v1, CNEU NT 2010.20
breces
 
Příspěvků: 16
Registrace: 26.09.08 8:07 (Pá)

Re: Garmin 760

Odeslatod breces » 01.06.09 10:50 (Po)

Ode dneška už Nuvi dovolí navigovat i přes Furkapass. V mapě je tedy označena ta "zimní uzavírka" s platností do 31.5.
Nüvi 760 Lifetime, Atlas Czech 8.1 NT, TOPO Czech 3, Adresy v1, CNEU NT 2010.20
breces
 
Příspěvků: 16
Registrace: 26.09.08 8:07 (Pá)

Předchozí

Zpět na Garmin: GPS přijímače

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a 1 návštěvník.