Garmin 760

Vše co se týká železa značky Garmin.

Re: Garmin 760

Odeslatod Matrix_One » 09.12.08 17:15 (Út)

Path napsal:Jestli se má alarm ozvat jednou nebo vícekrát, ale v POI nastavit nelze.


Proto se právě domnívám že absencí toho zavináče a rychlosti od které má upozornění přetrvávat u radarů stažených samostatně, způsobuje že se na POI upozorní pouze jednou. U daného prográmku mi není moc jasné, jak se dá nastavit rychlost pro více rychlostních radarů najednou, asi to taky nejde a tak se musí nastavit extra radar merici 50, 70, 80 apod. ? Kdyz si vezmu skupinu např. stacionární radary a limit upozornění požaduju 52 km/h tak sem mi stejný nastaví taky i u těch co měří 70, 80 ??? Doufám že se navíc ještě moc neztrapním,když napíšu že sem moc nepochopil význam "Alarm při přiblížení k ostatním radarům při v=10 km/h" a pak se napíše rychlost od které to má upozorňovat ? Význam toho "v=10 km/h" nejak nechápu, jestli to má být nějaký ∆(delta) rychlostí skutečné a měřené, když je vyplněno 41 , tak to znamená že od 51 km/h to hlásí ? Opravdu nerozumím Obrázek za což se omlouvám.
Garmin Nüvi 760, CNEU NT 2013.10 NT, Atlas Czech 2012 NT, TOPO Czech 2011 Pro
Obrázek uživatele
Matrix_One
 
Příspěvků: 105
Registrace: 04.08.08 20:28 (Po)

Re: Garmin 760

Odeslatod Path » 10.12.08 16:25 (St)

POI Loader detekuje upozornění na rychlost buďto podle hodnoty za zavináčem v názvu každého POI nebo si rychlost vyčte z názvu souboru gpx (csv). Znovu opakuji, že to na počet upozornění nemá vliv.

Teď se pokusím objasnit funkci programu RadaryPOIcz. Program načte soubor GPX a do proměnné si uloží jednotlivá POI. Atribut min.rychlosti a typ radaru je vyčten z hranaté závorky u elementu NAME, např. tento stacionární radar, měří 50 km/h :

Code: Vybrat vše
<name>[S50] Plzen Folmavska</name>


Program RadaryPOIcz následně vytvoří soubor Radar_S50.gpx a každému POI za jeho název přiřadí zavináč a hodnotu 50 (dvojitý sichr, kdy byl POI Loader neposlušný). Teď je otázka, od jaké vzdálenosti/rádiusu má být radar aktivován. Například POI Loader standardně definuje rádius podle tohoto vzorce:

rádius alarmu = 36 sekund * sledovaná rychlost

V programu RadaryPOIcz si ale můžete nastavit vzdálenost podle vlastní potřeby. Co tedy znamená "Alarm při přiblížení k mobilním radarům při v=10 km/h" > 55?

Jedná se o tento vzorec:

rádius alarmu = sledovaná rychlost/10 * 55 [m]

Pro sledovanou rychlost 10 km/h bude rádius 55 metrů, pro 20 km/h bude 110 metrů, pro 30 km/h bude 165 metrů atd. Rozpětí se tedy můžete sám definovat. Chcete-li na radar upozornit dříve, uveďte vyšší hodnotu než 55 a naopak. Pro fotokamery v křižovatce je napevno nastavena hodnota vzdálenosti 208 metrů.

Pro lepší pochopení programu jím můžete nějaký gpx s radary prohnat a podívat se na exportovaný výsledek.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Garmin 760

Odeslatod Matrix_One » 11.12.08 10:58 (Čt)

Díky moc za vysvětlení, tohle bych asi nevymyslel Obrázek teď už si s tím snad poradím Obrázek
Garmin Nüvi 760, CNEU NT 2013.10 NT, Atlas Czech 2012 NT, TOPO Czech 2011 Pro
Obrázek uživatele
Matrix_One
 
Příspěvků: 105
Registrace: 04.08.08 20:28 (Po)

Re: Garmin 760

Odeslatod Matrix_One » 07.01.09 11:27 (St)

Vzdávám to, zkusil sem i verzi firmware 4.10 a pořád to samé. Teď už dokonce i když si nastavím u POI "Nebezpečná místa" nastavím 400 m, tak to nehoukne ani když ho míjím... Obrázek
Garmin Nüvi 760, CNEU NT 2013.10 NT, Atlas Czech 2012 NT, TOPO Czech 2011 Pro
Obrázek uživatele
Matrix_One
 
Příspěvků: 105
Registrace: 04.08.08 20:28 (Po)

Re: Garmin 760

Odeslatod nemik » 10.01.09 0:07 (So)

Dobrý večer!
Mám na Vás dotaz...
Vlastním Nuvi 760 a nahrál jsem si tam CN 2009, Atlas Czech 7, Topo Czech 2 Pro, Adria Route 2.20...Zjistil jsem, že pokud chci navigovat někam dál (Chorvatsko atd..) je nutné mít zaplou pouze jednu mapu...buď CN 2009, nebo Atlas Czech 7, v opačném případě mi navigace napíše : "Nelze vypočítat trasu do cíle!".
Chci se podělit s Vámi o vaše rady. Jakou mapy používáte a jak je máte zaplé. Zjistil jsem, že CN 2009 je "asi" podrobnější než Atlas Czech 7, protože má silnice, které Atlas vůbec nemá, ale Atlas 7 má zase více POI bodů, které docela čato používám. Zatím jsem pořádně nedospěl k názoru podle které mapy je lepší jezdit. Pro zatím to řeším tak, že když jedu jen u nás v ČR, tak jedu podle Atlasu a pokud jedu do ciziny tak zapínám CN 2009.

Co jsem tak stačil popřečítat, tak je tady docela hodně nadšenců co se týče GPS navigací Garmin a to je dobře Obrázek. Tak jsem zvědavý na vaše rady!
nemik
 
Příspěvků: 24
Registrace: 09.01.09 23:49 (Pá)

Re: Garmin 760

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 10.01.09 0:34 (So)

to ze je potreba mit jednu z techto dvou map vyplou , je celkem znamy problem. ja uz od dob cn2008 pouzivam prakticky vyhradne city navigator. od city navigatoru 2009 uz nemam atlas ani v navigaci nainstalovany.
Garmin DriveLuxe 50 + Garmin Approach S1
Tragedie_v_JZD
 
Příspěvků: 683
Registrace: 19.10.08 20:35 (Ne)

Re: Garmin 760

Odeslatod nemik » 10.01.09 0:38 (So)

Také asi budu používat vyhrádně CN 2009, ale škoda těch méně POI bodů...Obrázek
nemik
 
Příspěvků: 24
Registrace: 09.01.09 23:49 (Pá)

Re: Garmin 760

Odeslatod mcz » 25.01.09 10:23 (Ne)

mam ten isty problém se zobrazením zpravy "nelze vypočítat trasu do cíle" mapy mam aktivované CNE NT 2009 a TOPOczech 2 altas Czech 7 NT jsem vypl a nepomohlo taky všem to muže být. evropu mam na karte cr v navigaci mam NUVI 200.
mcz
 
Příspěvků: 5
Registrace: 25.01.09 10:14 (Ne)

Re: Garmin 760

Odeslatod čert » 25.01.09 12:38 (Ne)

Zdravím příznivce Nüvi 760 a dodávám,že mě (přestože trasy plánuju v MapSource ) navigace trasu vypočetla.Zadal jsem Zlín-Krk přes Vídeň a bez problémů.Nyní jsem to ze zajímavosti zkoušel,protože mám mapy Atlas NT7,CNEU 2009,Adria route.Je ale fakt,že při natahování map ze CNEU 2009 jsem tu naši a Chorvatskou vypustil.
čert
 
Příspěvků: 23
Registrace: 29.03.08 11:47 (So)

Re: Garmin 760

Odeslatod Anonymous » 30.01.09 14:55 (Pá)

Chtěl bych koupit navigaci a rozhoduji se mezi Garminem 760 a Mio 360. Poradte prosím s několika otázkami na Garmin 760:
1. - Navigaci chci používat tak že nenaplánuji žádnou trasu,pojedu autem kam budu chtít a chci aby mě navigace upozornila na předinstalované radary - je to možné?
2. Bude navigace v tomto případě ukazovat vlevo dole mojí rychlost? a né čas dojezdu ?
3. Nevím jakým způsobem tato navigace upozorňuje na radary akusticky - na všechny stejně -pípnutím ? nebo se dá rozlišit?
4. Nedá se na radary upozorňovat i hlasem - např. pozor radar ?
5. Dají se průjezdní body zadávat i souřadnicemi i v kombinaci s názvy měst ?
6. V seznamu podporovaných telefonů není Nokia 6300 - opravdu s tím nebude fungovat ? U TT a Mio v seznamu je !
7. Poslední otázka Je dle vašeho názoru lepší Garmin 760 než Mio 360U ??? Poraďte

Díky za Váš čas
Anonymous
 

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: GPS přijímače

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot], Yandex [Bot] a 2 návštevníci.