Garmin 760

Vše co se týká železa značky Garmin.

Re: Garmin 760

Odeslatod Jarous1 » 03.12.08 18:48 (St)

Nemůže být problém v samotném GPX s radary ? Stahuješ to z POI.cz ? Zkus to ještě prohnat tímhle prográmkem http://path.cz/forum/viewtopic.php?f=20&t=36
Garmin Oregon 650 + TOPO Czech PRO 2015, TOPO Czech PRO 2013, ATLAS Czech 2013.5, CYKLO Czech 2013
Jarous1
 
Příspěvků: 761
Registrace: 11.09.07 15:37 (Út)

Re: Garmin 760

Odeslatod Anonymous » 06.12.08 9:04 (So)

Netušíte někdo prosím, kde seženukód zákazníka spo. Garmin? G760 jsem registroval na garmin.com, tamale žádné číslo zákazníka neni. Když v map source otevřu mapy, a odemknu, úspsěšně, tak je ale pak nemohu registrovat, neboť wizard po mne chce kód zákazníka. Žádný email s kódem zákazníka jsem nedostal, jen info od garmin.com a úspěšné registraci GPS.
Problém je v tom, že když nahraju topo czech do přístroje, resp, přetáhnu mapy na kartu, tak mi to hlásí, že mapy nelze otevřít:(
Díky za radu
Anonymous
 

Re: Garmin 760

Odeslatod Anonymous » 06.12.08 14:24 (So)

Tak jsem to nakonec rozchodil, po formátu karty...atlas jsem nechal v garminu, a topo dal na kartu včetně europe 9, tak jí mam tam i tam, myslím europe, což mi niajk nevadí.
špíš mě mrzá, že implementovaná mapa evropy, která šla po instalaci na 255wt nahrát do pc a člověk měl v map source všechny 3 mapy, u nuvi 760 nahrít dpo pc nelze :(
Anonymous
 

Re: Garmin 760

Odeslatod Matrix_One » 08.12.08 16:26 (Po)

Jarous1 napsal:Nemůže být problém v samotném GPX s radary ?


Teď sem si při procházení vlákna na které jste poslal odkaz všiml jednoho příspěvku, který mě motivoval: Obrázek

Upozorneni na POI je treba si nastavit na http://www.poi.cz jeste pred tim nez je stahujete.U komplet vsech radaru se to delat nemusi.


Uvědomil sem si že sem si hrál s nastavením svého profilu na POI.cz a že sem měl přepnutou položku "Vložení mp3 zvuků v radarech pro Garmin:" na "Ano", tak jestli to pak nemůže mít na to vliv. Jen co dorazím z práce domů, tak to vyzkouším. Je možné že to očekávalo nějakou mp3 a když nic nenalezlo, tak to jen jednou přehrálo svůj gong a pak už né. Uvidíme, pak písnu jak to dopadlo. Když tak zkusím ještě vyzkoušet daný prográmek, protože sem si všiml, že hláška co se zobrazuje jako info o radaru, tam právě svítí tak dlouho, dokud radar neminu.
Garmin Nüvi 760, CNEU NT 2013.10 NT, Atlas Czech 2012 NT, TOPO Czech 2011 Pro
Obrázek uživatele
Matrix_One
 
Příspěvků: 105
Registrace: 04.08.08 20:28 (Po)

Re: Garmin 760

Odeslatod Petr_ » 08.12.08 17:21 (Po)

Zkousel jsem svoji 760 jak funguje s body POI u radaru.Hlasite se ozve pouze pokud prekrocim nastaveny limit u radaru,pokud zpomalim,tak ztichne.Varovani na displeji je cervene pokud jedu rychleji a pokud vzorne,tak je sede.
Petr_
 
Příspěvků: 18
Registrace: 31.10.08 18:45 (Pá)

Re: Garmin 760

Odeslatod Matrix_One » 08.12.08 17:27 (Po)

A dělá Vám to u všech typů radarů ?
Garmin Nüvi 760, CNEU NT 2013.10 NT, Atlas Czech 2012 NT, TOPO Czech 2011 Pro
Obrázek uživatele
Matrix_One
 
Příspěvků: 105
Registrace: 04.08.08 20:28 (Po)

Re: Garmin 760

Odeslatod Petr_ » 08.12.08 22:02 (Po)

Mel jsem na trase pouze mobilni radary 1x 50 km a jednou 70 km ...
Petr_
 
Příspěvků: 18
Registrace: 31.10.08 18:45 (Pá)

Re: Garmin 760

Odeslatod Matrix_One » 08.12.08 22:05 (Po)

No tak změna nastavení profilu na POI.cz na to nějak extra vliv neměla. Spíš sem začal pátrat přímo ve struktuře .gpx souboru. Když si stáhnu celý balík s POI radary v .rar archivu, tak tam je v kódu název radaru tvořen např.:

Code: Vybrat vše
<name>50@51</name>



z toho usuzuji že to za zavináčem udává od jaké rychlosti má navigace začít upozorňovat na překročení rychlosti

Code: Vybrat vše
<gpxx:Proximity>278</gpxx:Proximity>


z tohoto zase usuzuji, že slouží od jaké vzdálenosti má platit výše uvedené pravidlo.

V tom případě už chápu proč mi to negongá když jedu rychleji než udává radar a proč to gongá pouze jednou. Pokud si stahuji samostatně radary (informační, stacionární, semaforové a úsekové), ve kterých chybí právě to co je v prvním kódu uvedeno za zavináčem a né ten celý balík, ve kterém to fungovat zcela jistě bude. Pochopil sem to správně ? Pokud ano, tak mě docela mrzí že se stejného efektu nedá jednoduše docílit i u samostatně stahovaných POI s radary Obrázek
Garmin Nüvi 760, CNEU NT 2013.10 NT, Atlas Czech 2012 NT, TOPO Czech 2011 Pro
Obrázek uživatele
Matrix_One
 
Příspěvků: 105
Registrace: 04.08.08 20:28 (Po)

Re: Garmin 760

Odeslatod Pavelp » 09.12.08 11:41 (Út)

Generovat soubor s upozornenim / bez upozorneni ? Nastaveni vzdalenosti upozorneni ?
Pavelp
 
Příspěvků: 24
Registrace: 03.10.08 21:01 (Pá)

Re: Garmin 760

Odeslatod Path » 09.12.08 16:41 (Út)

Matrix_One napsal:No tak změna nastavení profilu na POI.cz na to nějak extra vliv neměla. Spíš sem začal pátrat přímo ve struktuře .gpx souboru. Když si stáhnu celý balík s POI radary v .rar archivu, tak tam je v kódu název radaru tvořen např.:

Code: Vybrat vše
<name>50@51</name>



z toho usuzuji že to za zavináčem udává od jaké rychlosti má navigace začít upozorňovat na překročení rychlosti

Code: Vybrat vše
<gpxx:Proximity>278</gpxx:Proximity>


z tohoto zase usuzuji, že slouží od jaké vzdálenosti má platit výše uvedené pravidlo.

V tom případě už chápu proč mi to negongá když jedu rychleji než udává radar a proč to gongá pouze jednou...


Správně, jedná se o překročení rychlosti uvedené za zavináčem a rádius, pro aktivaci alarmu. Jestli se má alarm ozvat jednou nebo vícekrát, ale v POI nastavit nelze. Tato vlastnost je součástí fw, ale o tom jsem se už zmiňoval.

Pokud stáhnete jeden gpx se všemi radary (jako sloučenou kategorii), můžete opravdu použít sw, na který upozorňoval Jarous1: http://path.cz/forum/viewtopic.php?f=20&t=36
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: GPS přijímače

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot] a 2 návštevníci.