Garmin 760

Vše co se týká železa značky Garmin.

Re: Garmin 760

Odeslatod Anonymous » 18.11.08 18:24 (Út)

Dobrý večer, ospravedlňujem sa za pochybnosti, ale v CONAN mi to tak presvedčivo tvrdili, že som ostal na vážkach dnes som si prečítal, nový upgrade 765 a tam práve sa píše, že v ňom vylepšujú BT audio, takže je mi už jasné že zavádza v informáciach CONAN, len nechápem prečo, veď práve oni by mali byť šíriteľmi pokroku, ak chcú predávať nové výrobky.
Anonymous
 

Re: Garmin 760

Odeslatod Path » 19.11.08 14:12 (St)

CONAN nemáte proč obviňovat. Sám Garmin je na informaci skoupý a pokud se tato funkce "fyzicky" neotestuje, nikdo za ní ruku do ohně nedá, takže vyjádření tohoto zástupce chápu. Ani já nemám jak otestovat tuto vlastnost.

Matrix_One napsal:...Nejdřív sem si myslel že to gongá jen pokud člověk jede rychleji než měřená rychlost radaru, ale u dalšího radaru sem to rychle vyvrátil Obrázek Zkoušel sem přeinstalovat firmware ale je to pořád stejné. Netušíte někdo kde by mohla být zrada ?


U nuvi 760 bohužel nelze nijak nastavit jednoduchý nebo spojitý tón alarmu, jako například u řady 3xx, 6xx, 8xx, ale i 7x5. Hlavně se neptejte proč - na to opravdu neznám odpověď.

Lze tedy předpokládat, že je tato volba natvrdo nastavena ve fw. Pokud je nastavený single tone, je to určitě lepší varianta, než kdyby nuvi křičelo pořád.

Můžete ještě zkusit odlišnou definici varovných POI. Možná by nuvi mohlo na překročení rychlosti reagovat kontinuálně právě u této definice (ale nemám to odzkoušeno, takže nepotvrdím). Minimálně se nejedná o varování typu along road, ale o klasické proximity (v celém rádiusu).
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Garmin 760

Odeslatod Matrix_One » 19.11.08 22:40 (St)

vzdycky to fungovalo tak, ze to ggongalo po celou dobu od udane vzdalenosti v POI az po minuti radaru, ale ted najednou nic Obrázek
Garmin Nüvi 760, CNEU NT 2013.10 NT, Atlas Czech 2012 NT, TOPO Czech 2011 Pro
Obrázek uživatele
Matrix_One
 
Příspěvků: 105
Registrace: 04.08.08 20:28 (Po)

Re: Garmin 760

Odeslatod Path » 19.11.08 23:52 (St)

To mohlo být upraveno v nové verzi firmware.
Obrázek uživatele
Path
Site Admin
 
Příspěvků: 3406
Registrace: 15.05.07 23:15 (Út)

Re: Garmin 760

Odeslatod Anonymous » 02.12.08 9:52 (Út)

Ahojte lidi,

prosim Vas, mam takovej problemek, mam v nuvi 760 nahrane mapy CNEU 2009, atlas CR v 7 a topo czech v 2 pro, problem je v tom, že kdyz chci pustit jenom atlas, nebo jenom topo mapu, tak musim pustit souběžne s CNEU, protoze ona nejde vypnout, stava se Vam to taky nekomu? Uz sem ji i smazal a nahral znovu a je to porad to stejne CNEU 2008 to nedelala
Anonymous
 

Re: Garmin 760

Odeslatod Matrix_One » 02.12.08 13:42 (Út)

PaKo napsal:protoze ona nejde vypnout, stava se Vam to taky nekomu?

Právě jsem to zkoušel a bez problémů mi to funguje. Je pravda že je občas problém se trefit správně na ten čtvereček s fajfkou a někdy si zatrhnu i mapu kterou nechci, anebo se mi neodtrhne nebo zathne ihned, ale až po několika pokusech, ale jde mi to vypnout bez problémů a můžu mít nastavenou jakoukoliv mapu. Mám stejný typ navigace i stejné mapy. Jen jeden malý rozdíl, GPS mám z USA a jako základní mapu mám samozřejmě Ameriku, kterou mám ale permanentně vypnutou. Ty jsi měl asi jako základní mapu CNEU 2008, tak nevím jestli se ti přeinstalovala, anebo se ti přidala CNEU 2009 jako další mapa, ale každopádně si myslím že by to na to nemělo mít vliv.

Path napsal:U nuvi 760 bohužel nelze nijak nastavit jednoduchý nebo spojitý tón alarmu.

Asi jsme si neporzuměli, nejde mi o to jestli tón je spojitý (jako třeba když se zkoušejí každou první středu v měsíci sirény ve městech) anebo přerušovaný. Samozřejmě že tón přerušovaný mám, ale gong se ozve jen jednou, dejme tomu pokud je v POI nastaveno že upozornění má být 400 metrů před POI, tak to na 400 metrech udělá jeden gong a pak už nic. Dříve to od 400 metrů blíž gongalo každé cca. 3 vteřiny jednou po dobu dokud sem neminul daný POI. Je ale možné že je to skutečně firmwarem, což si myslím že je škoda že tu fci zrušili, třeba u nebezpečných míst když si to člověk nastavil na větší vzdálenost, tak to bylo fajn, když ho to upozorňovalo. Jezdím převážně v noci a tam se mi to obzláště hodí.
Garmin Nüvi 760, CNEU NT 2013.10 NT, Atlas Czech 2012 NT, TOPO Czech 2011 Pro
Obrázek uživatele
Matrix_One
 
Příspěvků: 105
Registrace: 04.08.08 20:28 (Po)

Re: Garmin 760

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 03.12.08 12:16 (St)

Matrix_One napsal:vzdycky to fungovalo tak, ze to ggongalo po celou dobu od udane vzdalenosti v POI az po minuti radaru, ale ted najednou nic Obrázek


no nevim .. uz od doby k, kdy jsem pouzival streetpilota (a pak nuvi 760 a 765) na me vzdycky radary gongaly tak, ze vzdycky gongly v urcite vzdalenosti od radaru a pak (do minuti radaru) gongaly pokud jsem jel rychleji, nez omezeni radaru. kdyz jsem zpomalil (i v ramci teto kriticke vzdalenosti) tak gongat prestal, pokud jsem nasledne zrychlil, tak zase zacal. prijde mi to logicke a spravne. nehledal bych v tom zadnou vedu.
Garmin DriveLuxe 50 + Garmin Approach S1
Tragedie_v_JZD
 
Příspěvků: 683
Registrace: 19.10.08 20:35 (Ne)

Re: Garmin 760

Odeslatod Matrix_One » 03.12.08 16:18 (St)

Jak jsem již psal, negongá to ani když se blížím k 50tkovýmu radaru rychlostí 70 km/h tak právě nevím kde je problém. Asi to fakt v posledním firmware změnili.
Garmin Nüvi 760, CNEU NT 2013.10 NT, Atlas Czech 2012 NT, TOPO Czech 2011 Pro
Obrázek uživatele
Matrix_One
 
Příspěvků: 105
Registrace: 04.08.08 20:28 (Po)

Re: Garmin 760

Odeslatod Tragedie_v_JZD » 03.12.08 16:40 (St)

Matrix_One napsal:Jak jsem již psal, negongá to ani když se blížím k 50tkovýmu radaru rychlostí 70 km/h tak právě nevím kde je problém. Asi to fakt v posledním firmware změnili.

to se mi nezda. sice uz 760 nemam, ale pokud je poslednim firmwarem mysleno 4.20 (s tim jsem jeste 760 mel), tak tam gongal uplne stejne. nemate spis jenom spatne naimportovane POI body nebo neco takoveho?
Garmin DriveLuxe 50 + Garmin Approach S1
Tragedie_v_JZD
 
Příspěvků: 683
Registrace: 19.10.08 20:35 (Ne)

Re: Garmin 760

Odeslatod Matrix_One » 03.12.08 17:20 (St)

Všechny POI importuji několikrát týdně, záleží jak sou aktualizované, nikde mi to při importu nehlásí žádnou chybu. Zkoušel sem i přeinstalovat firmware a nic. Pokud jde o POI s radary, používám vcelku jen pevné radary, info-radary, semafory s radary a úsekové. Mobilní si nedávám, protože to houká za každým rohem (99% z nich tam samozřejmě ani zrovna není) a navíc v noci se převážně nevyskytují.
Garmin Nüvi 760, CNEU NT 2013.10 NT, Atlas Czech 2012 NT, TOPO Czech 2011 Pro
Obrázek uživatele
Matrix_One
 
Příspěvků: 105
Registrace: 04.08.08 20:28 (Po)

PředchozíDalší

Zpět na Garmin: GPS přijímače

Kdo je online

Online uživatelé v tomto fóru: CommonCrawl [Bot], Google [Bot] a 3 návštevníci.