eidz: Trochu mi uniká myšlenka změny významu ikony dopravy. Do verze 3.80 jsem chápal ikonu jako informaci o dopravě na mé trase. Zelená když je vše v pořádku, žlutá nebo červená když jsou problémy. Ale teď mi po zapnutí navigace svítí zelená ikona i když vlastně nejsou načtené všechny zprávy a tak navigace nemůže vědět, zda na trase není nějaký problém. A když navigace načte všechny zprávy a ví zda je trasa průjezdná nebo s problémy, tak se ikona změní v šedou. Prostě připadá mi to tak trochu na palici, protože by podle mne po zapnutí měla svítit šedá, dokud se všechny zprávy nenačtou a pak by měla být podle stavu dopravy zelená/žlutá/červená. Možná by mohla být u ikony informace, že jsou načtené všechny zprávy a případně, že už dlouho nepřišly nové (ale je otázkou zda je to chyba, že nejsou nové zprávy).
Ale takto vlastně navigace tvrdí, že je cesta volná i když to neví (nenačetla všechny zprávy) a naopak v okamžiku kdy ví, že je trasa skutečně průjezdná (načetla všechny zprávy), tak zšedne a tváří se, že nemá informace o stavu trasy nebo že nemůže najít signál TMC nebo co? Šedá ikona je totiž i když se TMC přijímač úplně odpojí. Ale ve své podstatě může při šedé ikoně přijímač dobře přijímat informace, na trase může být doprava v pořádku, ale jen nejsou žádné nové informace. Při této filozofii Garmina by totiž musely být vysílané i zprávy o bezproblémové dopravě.

TomTom má po pravé straně svislou lištu na které v pořadí vzdáleností zobrazuje symbol dopravní události a vzdálenost k události v km. Navíc nad lištou zobrazuje ikonku informující o stavu TMS přijímače (hledá stanice, přijímá informace, nejsou nové informace, nemá signál). To mi připadá jako jednoduché a jasné řešení.

Já si nemůžu pomoct, ale myslím si, že kdyby Garmin ubral na grafice a více dbal na funkčnost, tak to bude lepší. A to platí i o dostupnosti více informací na hlavní obrazovce, protože každé zbytečné ovládání navigace za jízdy odvádí pozornost.
A aby toho nebylo málo, tak se rozhodla zlobit i druhá navigace od Garmina eTrex, odloupla se jí totiž po celém obvodu nalepená guma a navigace je celá upatlaná od lepidla, které vylezlo na povrch. A jak jsem zjistil, tak se to odloupne po čase každému, je to prostě konstrukční vada. 
Naposledy editoval superkutil dne 03.01.10 18:21 (Ne). Počet editací: 1x.